Lembaga Peperiksaan Malaysia: Portal LPM UPSR Pt3 & SPM

Portal Rasmi Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM Pt3 upsr spm : Kerja Kursus Sejarah dan Folio Geografi

portal lembaga peperiksaan malaysia lpm

LPM adalah satu jabatan yang telah diberikan fungsi dan tanggungjawab yang cukup besar dalam pelaksanaan pendidikan di Malaysia.

Untuk pentaksiran Tingkatan 3 PT3, portal rasmi ini bertanggungjawab menguruskan bank soalan PT3, memberikan kelulusan mana-mana institusi yang dipilih bagi menjalankan peperiksaan mengikut format PT3 di Malaysia.

Malah tanggungjawab lainnya adalah berkongsi dan mengedarkan surat pekeliling bagi sebarang pengumuman dan perubahan serta penambahbaikan sistem pendidikan.

Untuk makluman anda semua, Mypt3 telah difahamkan yang mana portal rasmi telah pun berpindah ke portal rasmi yang baru supaya memudahkan lagi anda semua pelajar PT3 untuk membuat rujukan terkini kelak.

Senarai Kandungan Penting:

Portal Lembaga Peperiksaan Malaysia

Butiran Sejarah dan Geografi. Seperti yang anda sedia maklum bermula Jun hingga Julai akan berlangsungnya pembuatan kerja kursus sejarah pt3 oleh kalangan pelajar Tingkatan 3. Butirannya akan dikongsikan seperti di bawah ini nanti.

BACA SINI : Ini pula format upsr bahasa melayu

P/S : Mypt3 syorkan untuk anda semua war-warkan dan kongsikan di facebook, whatapps ataupun di Telegram dengan rakan-rakan dan dan sudara mara anda.

PP/S : Butiran yang kami kongsikan untuk kerja kursus sejarah pt3 dan kerja kursus sejarah adalah yang terbaik di Malaysia sejak pt3 dilancarkan kepada umum