Lembaga Peperiksaan Malaysia: Portal Rujukan Pt3 & SPM

Berita Pengumuman Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 : Kerja Kursus Sejarah dan Folio Geografi

lembaga peperiksaan malaysia

LPM adalah satu jabatan yang telah diberikan fungsi dan tanggungjawab yang cukup besar dalam pelaksanaan pendidikan di Malaysia.

Untuk pentaksiran Tingkatan 3 PT3, Lembaga Peperiksaan Malaysia bertanggungjawab menguruskan bank soalan PT3, memberikan kelulusan mana-mana institusi yang dipilih bagi menjalankan peperiksaan PT3 di Malaysia.

Malah tanggungjawab lainnya adalah berkongsi dan mengedarkan surat pekeliling bagi sebarang pengumuman dan perubahan serta penambahbaikan sistem pendidikan.

Untuk makluman anda semua, Mypt3 telah difahamkan yang mana portal rasmi telah pun berpindah ke portal rasmi yang baru supaya memudahkan lagi anda semua pelajar PT3 untuk membuat rujukan terkini kelak.

Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3

Butiran Sejarah dan Geografi. Seperti yang anda sedia maklum bermula Jun hingga Julai akan berlangsungnya pembuatan kerja kursus sejarah pt3 oleh kalangan pelajar Tingkatan 3. Butirannya akan dikongsikan seperti di bawah ini nanti.

P/S : Mypt3 syorkan untuk anda semua war-warkan dan kongsikan di facebook, whatapps ataupun di Telegram dengan rakan-rakan dan dan sudara mara anda.

PP/S : Butiran yang kami kongsikan untuk kerja kursus sejarah pt3 dan kerja kursus sejarah adalah yang terbaik di Malaysia sejak pt3 dilancarkan kepada umum

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top