Syarat Kemasukan Bagi Permohonan KISAS Tingkatan 4

Permohonan KISAS Tingkatan 4 Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS. Berminat Masuk Sekolah ini. Apa syarat kemasukan?

Jikalau anda datang dari kalangan sekolah menengah Agama, Nah inilah tempat anda untuk sambung belajar bagi kemasukan ke Tingkatan 4 berbekalkan result pt3 anda yang cemerlang itu.

Kolej Islam Sultan Alam Shah

Kalau anda dapat keputusan PT3 (A bukan jaminan untuk anda dterima masuk dengan mudah.

Ini kerana ramai yang berminat untuk hantar permohonan mereka ke Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS ini yang berharapkan agar-agar mereka lulus dan berjaya.

Berbanding sekolah asrama penuh yang lain, Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS merupakan sekolah sbp tunggal yang hanya menawarkan kemasukan Tingkatan 4 sahaja.

Berbanding SBP lain yang menawarkan kemasukan Tingkatan 1 dan kemasukan Tingkatan 4

Berdasarkan rekod, Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS merupakan antara 10 yang tersenarai dalam ranking SBP terbaik di Malaysia. Dan pernah menjadi sekolah terbaik SPM pada tahun 2004 dan pada tahun 2005. Dua tahun berturut-turut.

Dan bagi ranking SBP, KISAS pernah berada di kedudukan keempat pada tahu 2014 dan tahun 2015.

Info mengenai Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS

  • Pengetua : Tuan Haji Omar bin Salleh
  • Kategori sekolah : Sekolah Berasrama Penuh
  • Peringkat umur : Dari 16 tahun hingga 19 tahun

Jikalau anda mahu masuk ke Tingkatan enam di Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS pun boleh.

Borang permohonan boleh anda perolehi pada pautan jadual di bawah ini:

Untuk pengetahuan anda Kolej Islam Sultan Alam Shah KISAS menduduki kedudukan teratas bagi ranking sekolah terbaik di Malaysia bagi result STPM Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia untuk lapan tahun berturut-turut sehinggalah ke hari ini.

Begitu untuk Sijil Tinggi Agama Malaysia STPM belum ada sekolah yang boleh lawan kedudukan nombor satu KISAS sehingga ke hari ini. Belum ada.

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Antara SBP Terbaik Adalah Sekolah SM Sains Seri Puteri Kuala Lumpur Antara SBP Terbaik Adalah Sekolah SM Sains Seri Puteri Kuala Lumpur. SMS Seri Puteri Cyberjaya Jangan terkeliru ya. Ini SM Sains Seri Puteri atau nam…
Permohonan SBP 2019 : Cara Isi Kemasukan Tingkatan 4 dan Tingkatan 1 Permohonan SBP 2019 Tingkatan 4 dan Permohonan SBP 2019 Tingkatan 1 Kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh Pelajar yang telah mengambil UPSR dan juga P…
Senarai Ranking SBP MRSM PT3 Terbaik di Malaysia Senarai Ranking SBP Ranking MRSM Terbaik di Malaysia? Untuk siri peperiksaan PT3 dahulu Kepada adik-adik di sini yang sedang berkira-kira untuk sambu…