Contoh Kerja Kursus Sejarah PT3 Tingkatan 3 2022


Contoh Kerja Kursus Sejarah PT3 2022 & Contoh Rujukan Terbaik Tingkatan 3

contoh kerja kursus sejarah tingkatan 3 2021

Terdapat beberapa contoh rujukan kerja kursus yang ingin dikongsikan bersama dengan adik-adik di sini calon PT3 untuk artikel kali ini.

Semuanya bertujuan untuk memudahkan adik-adik pelajar Tingkatan 3 untuk buat yang terbaik seperti yang dimahukan oleh pihak KPM.

Bagi kalangan yang masih lagi terkapai-kapai dan teraba-raba untuk menyiapkan Tugasan Sejarah Pt3 yang semakin hampir tempoh yang diberikan termasuklah butiran syarat-syarat perjanjian.

Selain itu penghuraian berkaitan dengan tajuk Peristiwa Bersejarah di Malaysia yang dimuatkan antara lainnya termasuklah

 1. Tajuk
 2. Objektif kajian
 3. Kaedah kajian
 4. Proses Awal dan Kerangka Kasar
 5. Pengenalan dan latar belakang tempat kajian
 6. Pembentukan dan perkembangan masyarakat setempat dan tempat tinggal yang jadi pilihan anda
 7. Kegiatan sosioekonomi masyarakat setempat
 8. Menilai semangat perpaduan dalam kalangan masyarakat setempat
 9. Melakukan ulasan hasrat tokoh berdasarkan petikan ucapan Tunku Abdul Rahman pada 3 Jun 1957 @ 3 JUNE 1957
 10. Rumusan
 11. Dan akhirnya penghargaan dan sumber rujukan yang dikumpul dan disusun berdasarkan urutannya untuk memudahkan anda melakukan semakan daripada masa ke semasa.
 12. Melakukan pembentangan

Contoh Kerja Kursus Sejarah Tingkatan 3 2022

Yang menarik dikongsikan untuk anda contoh dan hasil kerja folio sejarah tingkatan 3 dari kalangan pelajar yang telah disiapkan sebahagiannya di mana anda boleh semak di bawah ini satu persatu yang Mypt3 berjaya kumpulkan khas untuk anda semua…..

 • Tarikh mula : Mei 2019
 • Tarikh akhir : Mei 2019
 • Contoh yang terbaik untuk anda untuk siri tahun 2018 KLIK pada pautan di sebelah (Ada 3 contoh kesemuanya) => Contoh Jawapan Sejarah Pt3

Selain daripada pautan link yang membawa anda melihat satu lagi halaman untuk melihat contoh jawapan sejarah pt3 2018, di bawah ini pula adalah satu lagi contoh kerja kursus sejarah PT3 pada tahun lepas yang telah disiapkan untuk anda semak dan perhatiankan untuk dibuat perbandingan dan penambaikan dengan hasil yang sedang anda siapkan.

Ada 6 halaman gambar kesemuanya yang merangkumi dan merujuk kepada 6 halaman kerja kursus sejarah pt3 yang melibatkan. Tajuk pencerobohan tentera sulu di lahad datu sabah satu serangan yang pernah menggemparkan negara. Ia merupakan salah satu kisah hitam yang pernah menghantaui negara selain daripada 13 Mei 1969.

Semak semua gambar-gambar di bawah ini :

Tajuk – Perkara,Butirannya

 • Tajuk kerja khusus sejarah: Peristiwa Bersejarah di Malaysia (Pencerobohan tentera sulu di lahad datu sabah)
 • Contoh Jawapan sejarah pt3 Tahun 2017 seperti di bawah ini

P/S : Share dan kongsikan artikel contoh folio dan kerja kursus sejarah tingkatan 3 pt3 dengan rakan-rakan anda di Facebook dan Whatapps. Sama-sama dapat menyiapkan tugasan ini dengan jaya dan baik sekali.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia