Keputusan EPL Terkini: Semakan Result Malam Tadi

Siapa Menang dan Kalah keputusan EPL Terkini malam tadi

keputusan epl

Boleh dikatakan kualiti Bundesliga semakin meningkat naik melihatkan kualiti permainan di pentas pertemuan pasukan terhebat di Eropah.

La Liga kini pula merupakan majoriti pemenang Piala Dunia dan memiliki dua pemain terbaik dunia iaitu Cristiano Ronaldo dari Real Madrid dan Lionel Messi dari Barcelona.

Walaubagaimanapun, Liga Perdana Inggeris (English Premier League) kekal sebagai liga yang paling berkuasa dan popular di dunia.

Dan merupakan liga yang memiliki paling ramai peminat bola sepak.

Live Keputusan EPL Malam Tadi

Semak sendiri keputusan EPL seperti di bawah ini.

Ia melibatkan pasukan pilihan samada Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, West Ham United, West Bromwish Albion, Watford, Tottenham Hotspur, Swansea City, Stoke City, Southampton, Newcastle United, Manchester city, Leicester City, Huddersfield Town, Everton, Crystal Palace, Burnley, Brighton, Bournemouth.

Kedudukan Carta Liga perdana Inggeris

P/S : Kami nasihatkan anda bookmark halaman keputusan EPL terkini ini. Mudah untuk anda semak dan check dari masa ke semasa.

6 Sebab EPL Popular

1. Semestinya ia dapat daripada live streaming dan siaran langsung daripada kaca televisyen dari seluruh dunia. Setiap kali perlawanan Liga Perdana Ingeris, berjuta-juta mata tertumpu kepada siaran langsung EPL samada ia dilanggan atau yang dilanggan secara percuma. Ini termasuklah juga tumpuan terhadap keputusan EPL pada setiap minggu. Berdasarkan statistik, sejumlah 600 juta tontotan setiap minggu dari 200 buah negara.

2. Berbanding Liga lain termasuk La Liga, SERIE A Itali, Bundesliga Jerman yang hanya tertumpu kepada dua, tiga pasukan hebat sahaja. Contohnya di La Liga ada pasukan Barcelona dan Real Madrid. Tetapi di Liga Perdana Inggeris, ada Mancehster United, Manchester City, Chelsea, Liverpool dan tidak lupa juga Tottenham Hotspur. Tiada siapa yang dapat menjangka dengan tepat daripada awal siapa yang bakal jadi juara EPL. Malah pasukan hebat pun boleh kalah kepada pasukan bawahan. Itu menyebabkan keputusan EPL pada setiap minggu sangat menarik.

3. Sebenarnya setiap pasukan pertengahan contohnya mampu jadi juara LIga Perdana Inggeris. Siapa snagka Leicester mampu jadi juara. Tiada suapa menduga. Ini menambahkan lagi debaran dan kehangatan liga ini.

4. Ya…walaupun dua pemain terbaik dunia seperti Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo tidak bermain di EPL sebaliknya di La Liga Sepanyol, tetapi kami boleh katakan banyak nama-nama hebat pemain bola sepak ramai di Liga Perdana Ingeris.

5. Perana stadium dan penyokong bola sepak EPL tidak boleh dinafikan Riuh! Dan boleh rasakan kehangatan sokong mereka setiap kali perlawanan EPL berlangsung. Kecanggihan dan keselesaan stadium bertaraf dunia EPL menambahkan keseronokkan datang menonton perlawanan EPL

6. Pendapatan dari siaran langsung menyebabkan kebanyakan kelab-kelab mampu berbelanja mewah untuk menarik nama-nama besar dalam bola sepak dunia. Kajian mendapati, berita terkini mengenai perpindahan pemain sangat menarik minat peminat bola sepak dan itulah yang berlaku kepada Liga Perdana Inggeris. Meriah!

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top