Keputusan JpjeBid Result: Cara Bid No Plate Online


Keputusan JpjeBid Result : Sistem JPJ e Bidding dan Bidaan Pembelian Nombor Kenderaan Online dengan jpj

keputusan jpjebid result

Dahulu prosedur untuk beli nombor plat yang baru cukup melecehkan. Perlu bersesak-sesak di kaunter JPJ yang terkenal dengan ramainya orang hadir dengan pelbagai urusan setiap hari.

Ada pula, selepas puas menunggu nombor yang kita kehendaki tidak dapat dek kerana ada kumpulan-kumpulan tertentu memborong nombor-nombor pilihan untuk tujuan keuntungan.

Sekarang tidak lagi. Agensi kerajaan ini bertindak pantas seiiring dengan perkembangan teknologi ICT hari ini telah memperkenalkan sistem bidaan nombor pendaftaran kenderaan online yang mana anda boleh tempah dan beli nombor kenderaan secara online @ buy jpj number plate running online.

Semua urusan pembelian secara online boleh dilakukan menggunakan sistem online ini. Ini bermakna segala urusan dari bidding, pembayaran semuanya boleh dilakukan secara online Yang bagusnya tiada pihak swasta yang akan mengendalikan sistem JPJ bid ini, sebaliknya kakitangan Jabatan Pengangkutan Jalan yang bertanggungjawab mengawal selia proses pembelian online ini.

Cara Beli Online Melalui JPJeBid

Mypt3 sendiri telah mencubanya, kami boleh katakan sistem online yang disediakan ini sangat mudah digunakan. Dan paling pentingnya sangat menjimatkan masa.

Sesiapa sahaja boleh beli secara online. Baik di pihak individu seperti anda atau daripada syarikat. Cara daftar dan guna ebid jpj mudah sahaja

1) Seperti yang kami katakan sebelum ini, pembelian online boleh dilakukan di portal JPJ ebid.

Tetapi pastikan sebelum itu, anda telah pun melakukan pendaftaran JPJ bid melalui sistem portal mysikap jpj di mana-mana pejabat atau pun cawangan Jabatan Pengangkutan Jalan di UTC

2) Jikalau anda sudah daftar, anda sudah boleh melakukan jpj bid di mana anda akan dikenakan caj serendah RM10.

Anda dapat atau tidak jumber plate tersebut, anda tetap dikenakan caj harga RM10 untuk setiap nombor yang anda lakukan bidding.

PERKARA PAUTANNYA
Login Masuk Portal ebid jpj result jpjebid.jpj.gov.my

cara guna ebid jpj result

Bagi mengelakkan masalah kalangan pengguna yang mahu lari daripada bayaran, kad kredit (cad credit) anda diperlukan sebelum anda mula melakukan bidaan.

keputusan jpj tender result

Keputusan JPJebid

3) Pemenang akan diumumkan selepas tamat tempoh bidaan.

Jikalau anda menang pada sistem JPJ ebid ini, satu emel notifikasi dari Jabatan Pengkutan Jalan akan dihantar ke kotak emel anda

4) Kepada yang menang melalui keputusan jpj tender result, Mypt3 ucapkan tahniah. Anda hanya perlu bawa salinan emel yang membuktikan anda telah menang dan juga salinan kad pengenalan (IC) anda ke mana-mana cawangan JPJ terdekat.

jpj car plate number e bidding result

5) Nombor kenderaan yang telah anda menang, perlu dilakukan pendaftaran pada kenderaan anda dalam tempoh 1 tahun. Jika tidak, nombor tersebut sudah tidak sah lagi untuk digunakan

Bagi yang masih tidak faham mengenai prosedur jpj car plate number bidding, boleh semak 2 infografik yang menarik untuk mudah anda fahami sistem baru e bid no plate malaysia dari JPJ ini.

Soalan Lazim & FAQ

1. Saya tidak tahu nombor pendaftaran yang telah dimenangi?

Boleh. Tetapi duit tidak akan dikembalikan

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia