fbpx

SPA 8: Semakan Tawaran 100 Ribu Jawatan Kosong Online

Semakan Tawaran 100,000 Jawatan Kosong SPA 8 login untuk Penjawat Awam dan Kakitangan Kerajaan 2020 di Malaysia dari Login Sistem Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Spa8 Online

semakan jawatan kosong spa 8 login

Yang hantar permohonan jawatan kosong tidak sama dengan tawaran jawatan dan kerja kosong yang ada. Itulah yang berlaku kepada permintaan rakyat Malaysia yang mahu masuk ke sektor awam dan bergelar penjawat awam.

Masakan tidak tawaran jawatan kosong memang banyak iaitu lebih 100,000 ribu slot yang ada untuk dimohon. Masalah yang hantar permohonan setiap tahun lebih 1 juta. Jadi sudah pasti ada yang kecewa dan gagal dalam permohonan mereka.

Mereka semua mahukan menjadi penjawat awam dan kakitangan kerajaan adalah kerana semua orang tahu banyak kelebihan yang boleh mereka perolehi.

Kerja tetap, peluang kenaikan gaji setiap tahun, pelbagai tawaran elaun, senang buat pinjaman peribadi ataupun pinjaman perumahan dan tidak lupa juga tawaran pencen selepas penat bekerja selama berpuluh tahun.

Jawatan Kosong SPA 8 Online

Samada anda mahu mohon bekerja di peringkat persekutuan boleh semak iklan spa login masuk seperti di bawah ini samada di Putrajaya, di negeri Melaka, Selangor, Kedah, Sarawak, Sabah, Terengganu, Kelantan, Johor, Pahang, Perlis. Pulau Pinang, Kedah, Perak, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan

  1. Senarai Tawaran Jawatan Kosong  : https://www.spa.gov.my/spa/laman-utama/pengumuman-terkini
  2. Pautan Permohonan Sistem : https://www.spa.gov.my/spa/laman-utama/pendaftaran-pekerjaan-dalam-perkhidmatan-awam-spa8i
  3. Sistem Peperiksaan Online : https://www.spa.gov.my/spa/laman-utama/semakan-penjadualan-keputusan
  4. Semakan Permohonan spa8 Lepasan Spm : https://www.spa.gov.my/spa/laman-utama/semakan-penjadualan-keputusan/keputusan-temu-duga

1. Bukan mudah. Anda perlu melepasi beberapa ujian. Ini termasuklah sariangan dan tapisan awal.

portal rasmi spa8 login

2. Jikalau anda lepas barulah anda layak untuk menduduki peperiksaan online

3. Lepas peperiksaan online tidak cukup lagi. Anda perlu menghadapi ujian penilaian komptensi.

4. Selepas itu ujian yang terakhir adalah anda perlu menghadiri satu sesi temuduga untuk menjawab soalan-soalan oleh kalangan panel yang terdiri daripada pegawai tinggi kerajaan.

Pada sesi temuduga keterampilan anda sangat-sangat dipandang dan diperhatikan oleh kalangan penemuduga.

Dan sudah tentu jugalah ciri kepimpinan dan mampu bekerja dalam satu pasukan adalah nilai tambah yang mampu menarik minat panel penemuduga untuk memilih anda.

NOTA: Pastikan anda lakukan kemaskini spa8 login setiap tahun. Ini kerana setiap pendaftaran dan kemaskini yang telah anda lakukan hanya sah untuk tempoh 12 bulan atau 1 tahun sahaja.

80 Ribu di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

Untuk bergelar penjawat awam hari ini tidak mudah. Hanya yang berkualiti, dan berkebolehan sahaja akan terpilih selepas melalui proses dan pemilihan yang cukup ketat.

suruhanjaya perkhidmatan awam

 

Kepada yang mahu kerja kerajaan boleh lihat terlebih dahulu video tips yang bermanfaat seperti di bawah ini. Diharapkan ia membantu perjalanan permohonan kerjaya anda

P/S : Kami doakan agar permohonan anda untuk jawatan kosong kerajaan melalui sistem online di portal rasmi spa8 exam online suruhanjaya perkhidmatan awam dipermudahkan dan dipertimbangkan sekaligus diterima masuk.

Scroll to Top