≡ Menu

Jadual SPM 2019 : Semak Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia

Semak tarikh rasmi dan jadual spm 2019 diumumkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia adalah penting untuk masa depan dan halatuju anda selepas ini.

jadual spm

Pastikan anda bersedia secukup mungkin dengan mengulangkaji seberapa banyak untuk semua subjek dan matapelajaran yang anda ambil.

Inilah waktu dan ketikanya untuk anda buktikan yang anda telah membuat persediaan yang rapi dengan harapan anda memperolehi keputusan spm yang baik bagi memudahkan langkah anda untuk menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi melibatkan kursus pengajian yang anda inginkan.

Berdasarkan semakan MYpt3 pada jadual SPM 2019 rasmi yang diumumkan sendiri oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia dan kpm, tarikh spm akan bermula November 2019 ini. Sudah tidak lama sahaja lagi.

Butiran Jadual SPM 2019 Lembaga Peperiksaan Malaysia

Semak turutan waktu dan masa untuk subejk yang berkaitan dengan anda melalui tarikh spm 2019 keluar seperti di bawah:

Tarikh SPM dan HariSubjek
Akan dikemaskinikanAkan dikemaskinikan
tarikh spm

Tidak kira anda datang dari pelajar sekolah menengah agama, sekolah menengah kebangsaan agama SMKA, sekolah berasrama penuh (SBP), Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) jadual peperiksaan spm anda tetap sama merujuk kepada jadual di atas.

Begitu juga jikalau anda bersekolah di Selangor, Negeri Sembilan, Kedah, Sabah, Sarawak, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Kelantan, Terengganu, Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Johor dan Pahang menggunakan jadual tarikh spm 2019 diumumkan seperti di atas.

Cuma bezanya tarikh peperiksaan bergantung kepada subjek dan matapelajaran yang anda ambil.

Download Jadual SPM 2019 pdf

jadual peperiksaan spm
PerkaraButirannya
Download Jadual peperiksaan SPM 2019 dalam bentuk pdfAkan dikemaskinikan

 

P/S : Daripada awal anda sudah tahu, apa sasaran kerjaya yang anda inginkan. Tumpukan lebih kepada subjek subjek yang memerlukan anda score bagi melayakkan anda masuk ke jurusan yang memerlukannya. Usah dikejarkan untuk score semua subjek yang akhirnya semua subejk anda dapat biasa-biasa sahaja. Persaingan hari ini sangat-sangat sengit