fbpx

Jadual SPM 2021: Tarikh Peperiksaan Percubaan 2022


Semak tarikh peperiksaan rasmi dan jadual spm 2021 termasuk percubaan spm diumumkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia Peperiksaan LPM Sijil Pelajaran Malaysia untuk tahun 2022

tarikh percubaan jadual spm 2021

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia adalah penting untuk masa depan dan halatuju anda selepas ini.

Pastikan anda bersedia secukup mungkin dengan mengulangkaji seberapa banyak untuk semua subjek dan matapelajaran yang anda ambil.

Inilah waktu dan ketikanya untuk anda buktikan yang anda telah membuat persediaan yang rapi dengan harapan anda memperolehi keputusan sijil pelajaran malaysia yang baik bagi memudahkan langkah anda untuk menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi melibatkan kursus pengajian yang anda inginkan.

Berdasarkan semakan MYpt3 pada jadual rasmi yang diumumkan sendiri oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia dan kpm, tarikh peperiksaan spm 2021 akan bermula bulan Februari dan Mac 2022 ini. Sudah tidak lama sahaja lagi.

Jadual SPM 2021 Tarikh Peperiksaan 2022

Semak turutan waktu dan masa untuk subejk yang berkaitan dengan anda melalui tarikh spm 2021 keluar seperti di bawah:

  • Jadual Waktu Ujian Bertutur Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris (English), Ujian Mendengar Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris (English) dan Ujian Amali Sains Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia SPM Tahun 2021.
  • Jadual Waktu dan Tarikh Peperiksaan SPM Tahun 2021 untuk subjek Ekonomi, Lukisan Kejuruteraan, Kimia, Bahasa Cina Tamil Iban Kadazandusun Arab, Keusahawanan, Kejuruteraan Elektrik Elektronik Awam dan Mekanikal, Perniagaan, Biologi, Sains Rumah Tangga, Fizik, Reka Cipta, Pendidikan Seni Visual, Perakaunan, Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Tasawwur Islam, Sejarah, Sains Komputer, Matematik Tambahan & Moden, Pendidikan Islam.
PERKARALINK PAUTAN
Jadual waktu ujian bertutur dan mendengarDOWNLOAD SINI
Jadual waktu ujian bertulisDOWNLOAD SINI

Tidak kira anda datang dari pelajar sekolah menengah agama, sekolah menengah kebangsaan agama SMKA, sekolah berasrama penuh (SBP), Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) jadual waktu spm 2021 anda tetap sama merujuk kepada jadual di atas.

Begitu juga jikalau anda bersekolah di Selangor, Negeri Sembilan, Kedah, Sabah, Labuan, Sarawak, Perlis, Pulau Pinang Penang, Perak, Kelantan, Terengganu, Kuala Lumpur KL, Putrajaya, Melaka, Johor dan Pahang menggunakan jadual tarikh peperiksaan spm yang diumumkan seperti di atas.

Download PDF Kenyataan Media KPM

PERKARALINK PAUTAN
Kenyataan Media Kementerian Pendidikan MalaysiaBACA SINI

YouTube video

Tarikh Percubaan SPM 2021

Sedang dikemaskinikan 

Soalan Lazim & FAQ

1) Benarkah peperiksaan spm diadakan pada tahun 2022?

Ya. Benar. Bermula Februari dan berakhir bulan Mac 2022

P/S : Daripada awal anda sudah tahu, apa sasaran kerjaya yang anda inginkan. Tumpukan lebih kepada subjek subjek yang memerlukan anda score bagi melayakkan anda masuk ke jurusan yang memerlukannya.

Usah dikejarkan untuk score semua subjek yang akhirnya semua subjek anda dapat biasa-biasa sahaja. Persaingan hari ini sangat-sangat sengit

PP/S: Kepada pelajar form 5 dan tingkatan 5, sila bookmark halaman ini bagi memudahkan anda semak jadual spm 2021 untuk tahun 2022

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia