Jadual SPM 2020 Terkini Tingkatan 5

Semak tarikh rasmi dan jadual spm 2020 diumumkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia

jadual tarikh peperikaan spm 2020

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia adalah penting untuk masa depan dan halatuju anda selepas ini.

Pastikan anda bersedia secukup mungkin dengan mengulangkaji seberapa banyak untuk semua subjek dan matapelajaran yang anda ambil.

Inilah waktu dan ketikanya untuk anda buktikan yang anda telah membuat persediaan yang rapi dengan harapan anda memperolehi keputusan spm yang baik bagi memudahkan langkah anda untuk menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi melibatkan kursus pengajian yang anda inginkan.

Berdasarkan semakan MYpt3 pada jadual rasmi yang diumumkan sendiri oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia dan kpm, tarikh peperiksaan akan bermula November 2020 ini. Sudah tidak lama sahaja lagi.

Senarai Kandungan Penting:

Jadual SPM 2020

Semak turutan waktu dan masa untuk subejk yang berkaitan dengan anda melalui tarikh spm 2020 keluar seperti di bawah:

Tarikh dan HariSubjek
Akan dikemaskinikanAkan dikemaskinikan

 

Tidak kira anda datang dari pelajar sekolah menengah agama, sekolah menengah kebangsaan agama SMKA, sekolah berasrama penuh (SBP), Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) jadual waktu spm 2020 anda tetap sama merujuk kepada jadual di atas.

Begitu juga jikalau anda bersekolah di Selangor, Negeri Sembilan, Kedah, Sabah, Sarawak, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Kelantan, Terengganu, Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Johor dan Pahang menggunakan jadual tarikh yang diumumkan seperti di atas.

Cuma bezanya jadual peperiksaan spm 2020 bergantung kepada subjek dan matapelajaran yang anda ambil.

Download Dalam Format pdf

 

PerkaraButirannya
Download dalam bentuk dan format pdfhttp://lp.moe.gov.my

P/S : Daripada awal anda sudah tahu, apa sasaran kerjaya yang anda inginkan. Tumpukan lebih kepada subjek subjek yang memerlukan anda score bagi melayakkan anda masuk ke jurusan yang memerlukannya.

Usah dikejarkan untuk score semua subjek yang akhirnya semua subejk anda dapat biasa-biasa sahaja. Persaingan hari ini sangat-sangat sengit

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia