Jadual Pt3 2022: Tarikh Peperiksaan


Tarikh dan Jadual pt3 2022 terkini : Jadual untuk Kajian sejarah dan geografi, Ujian Lisan dan Bertulis serta jadual soalan percubaan

jadual pt3 2022

Akhirnya Lembaga peperiksaan Malaysia (LPM) melalui pekeliling yang ditandatangani oleh Datin Nawal Binti Sallejh selaku Pengarah Peperiksaan lembaga peperiksaan malaysia pt3 Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah pun mengeluarkan dan mengedarkan jadual ini.

Pekeliling KPM ini tersebut bakal dijadikan rujukan kepada semua calon peperiksaan kali ini supaya setiap apa yang mereka jawab kelak menepati kehendak dan format yang ditetapkan untuk tahun ini.

Calon Peperiksaan perlukan memastikan mereka telah pun membaca dengan teliti setiap garis panduan dan juga arahan pentaksiran dalam Jadual peperiksaan PT3 2022 ini dan dalam pada masa yang sama Borang pengakuan tersebut ditandatangani.

Di bawah ini MyPT3 kongsikan bersama dengan anda tarikh PT3 2022 daripada

  • subjek yang melibatkan kajian kes seperti kerja kursus Sejarah dan juga Geografi
  • diikuti ujian lisan mendengar dan ujian bertulis seperti subjek Bahasa Inggeris, Sains, Kemahiran Hidup (Pertanian, Keusahawanan, Ekonomi Rumah tangga, Kemahiran teknikal), Pendidikan Islam, Bahasa Arab, Bahasa Cina, Bahasa Tamil dan Bahasa Punjabi, Bahasa Iban, Bahasa Kadazan, Matematik dan Bahasa Melayu.

Jadual PT3 2022

Alhamdulillah, Mypt3 telah pun kemaskini yang lebih lengkap dan terperinci dengan jadual bertulis, jadual lisan yang boleh anda semak melalui informasi yang dikongsikan pada jadual di bawah ini :

PERKARABUTIRANNYA
Tarikh Ujian Instrumen SejarahAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Instrumen GeografiAkan dikemaskinikan
Tarikh ujian bertutur Bahasa MelayuAkan dikemaskinikan
  Tarikh Ujian Mendengar Bahasa MelayuAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa InggerisAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Menulis Bahasa InggerisAkan dikemaskinikan
Tarikh Jadual Percubaan Peperiksaan Pt3 2021Akan dikemaskinikan
Tarikh keputusan pt3 2021Akan dikemaskinikan

tarikh pt3 2022

Jadual ini membolehkan anda semak daripada masa ke semasa sehingga menjelang peperiksaan lisan dan bertulis PT3 kelak.

Calon dijangka sibuk menyiapkan Tugasan dan juga Kerja Kursus sibuk dengan ujian pelbagai instrumen Geografi dan ujian pelbagai instrumen sejarah antara bulan Jun dan Julai ini.

Untuk makluman anda pautan akan diaktifkan apabila jadual sudah dikeluarkan secara rasmi. Sebarang pindaan tarikh pt3 2021 oleh kpm akan kami terus kemaskini pada jadual di atas.

SUMBER: https://www.moe.gov.my/en/pemberitahuan/announcement/pemerkasaan-pt3-2020

P/S : Semoga usaha dan pengorbanan untuk tarikh peperiksaan PT3 2022 anda kali ini dipermudahkan. Kami doakan kejayaan untuk adik-adik semua.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia