Jadual Peperiksaan Pt3 2019 : Jadual Kajian, Ujian Lisan, Bertulis

Jadual peperiksaan pt3 Tahun 2019 terkini : Jadual untuk Kajian sejarah dan geografi, Ujian Lisan dan Bertulis serta jadual soalan percubaan

jadual pt3

Akhirnya Lembaga peperiksaan Malaysia (LPM) melalui pekeliling yang ditandatangani oleh Datin Nawal Binti Sallejh selaku Pengarah Peperiksaan Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah pun mengeluarkan dan mengedarkan jadual ini.

Pekeliling KPM ini tersebut bakal dijadikan rujukan kepada semua calon peperiksaan PT3 kali ini supaya setiap apa yang mereka jawab kelak menepati kehendak dan format yang ditetapkan untuk tahun ini.

Calon Peperiksaan PT3 perlukan memastikan mereka telah pun membaca dengan teliti setiap garis panduan dan juga arahan pentaksiran dalam Jadual PT3 ini dan dalam pada masa yang sama Borang pengakuan tersebut ditandatangani.

Di bawah ini MyPT3 kongsikan bersama dengan anda Jadual waktu PT3 daripada

  • subjek yang melibatkan kajian kes seperti kerja kursus Sejarah dan juga Geografi
  • diikuti ujian lisan mendengar dan ujian bertulis seperti subjek Bahasa Inggeris, Sains, Kemahiran Hidup (Pertanian, Keusahawanan, Ekonomi Rumah tangga, Kemahiran teknikal), Pendidikan Islam, Bahasa Arab, Bahasa Cina, Bahasa Tamil dan Bahasa Punjabi, Bahasa Iban, Bahasa Kadazan, Matematik dan Bahasa Melayu.
jadual peperiksaan pt3

Jadual ini membolehkan anda semak daripada masa ke semasa sehingga menjelang peperiksaan lisan dan bertulis PT3 kelak.

Calon Pt3 dijangka sibuk menyiapkan Tugasan Pt3 dan juga Kerja Kursus sibuk dengan ujian pelbagai instrumen Geografi dan ujian pelbagai instrumen sejarah antara bulan Jun dan Julai ini.

Semak Jadual PT3 2019

Alhamdulillah, Mypt3 telah pun kemaskini yang lebih lengkap dan terperinci dengan jadual bertulis, jadual lisan yang boleh anda semak melalui informasi yang dikongsikan pada jadual di bawah ini :

BACA SINI:
Permohonan Kolej Vokasional 2020 : Semakan Kemasukan Sekolah Teknik
PerkaraTarikh
Tarikh Ujian Instrumen SejarahAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Instrumen GeografiAkan dikemaskinikan
Tarikh ujian bertutur Bahasa MelayuAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa MelayuAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa InggerisAkan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Menulis Bahasa InggerisAkan dikemaskinikan
Tarikh Jadual Percubaan PeperiksaanAkan dikemaskinikan
jadual waktu pt3

Untuk makluman anda pautan akan diaktifkan apabila jadual sudah dikeluarkan secara rasmi. Sebarang pindaan akan kami terus kemaskini pada jadual di atas.

P/S : Semoga usaha dan pengorbanan untuk peperiksaan PT3 anda kali ini dipermudahkan. Kami doakan kejayaan untuk adik-adik semua.