≡ BACK

Jadual Kursus Haji Asas 2019 : Semakan Bila Tarikh Penerbangan

Jadual Kursus Haji Asas 2019 di Malaysia : Bila Tarikh Kursus Haji

Kami ingin ucapkan tahniah kepada jemaah haji yang berjaya terpilih oleh Lembaga Tabung Haji dan mendapatkan panggilan dan jemputan Ilahi untuk menunaikan ibadah haji, rukun Islam kelima. Alhamdulillah.

jadual kursus haji

Bagi memudahkan kelancaran dan kefahaman bagi menjalankan ibadah Haji dengan harapan mendapatkan Haji yang Mabrur, pihak Lembaga Tabung Haji telah berbesar hati untuk menyediakan kepada anda senarai jadual kursus haji yang boleh anda ikuti termasuk lokasi kursus asas haji itu diadakan di mana.

Kursus Haji ini akan diadakan di seluruh Malaysia termasuk Sabah, Sarawak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Selangor, Perak, Johor, Melaka, Pulau Pinang (Penang), Kedah, Perlis, Kuala Lumpur, Putrajaya dan juga Negeri Sembilan. Biasanya akan diadakan di lokasi masjid di setiap negeri di Malaysia.

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam Jadual Kursus Haji Ini

1. Wajib hadir yang mana akan perlu menghadiri sejumlah 17 sesi kesemuanya. Setiap sesi akan mengambil masa selama tempoh 2 jam lamanya. Macam-macam yang anda akan belajar.

Biasanya jikalau anda semak tarikh kursus haji seperti yang anda boleh semak pada pautan di jadual bawah ini, ia akan diadakan di antara bulan Rabiulawal sehinggalah ke Jamadilakhir.

  • Semak dan Check Jadual Kursus Haji 2019 yang Terkini : KLIK SINI
  • Tarikh Penerbangan Jemaah Haji pergi ke Tanah Suci : Di antara 1 Zulkaedah sehingga 3 Zulhijjah
  • Tarikh Penerbangan Jemaah Haji balik ke Malaysia : 16 Zulhijjah hingga 14 Muharram

kursus haji

2. Selepas Kursus Asas Haji diadakan. Anda pelru ikuti perlu kursus haji peringkat intensif. Kali ini sesi tidak lama.

Hanya diadakan selama tempoh 2 hari sahaja di antara bulan rejab dan Syaaban. Tujuannya hanya satu mampu mempertingkatkan lagi kefahamana anda ketika menjalankan inadah haji terutamanya aspek paraktikal

3. Akhir sekali, sebelum anda berangkat untuk penerbangan haji ke Tanah suci, anda akan dikehendaki untuk berkumpul beramai-ramai melibatkan jemaah haji dari seluruh negeri anda selama hanya satu hari sahaja sebagai persediaan terakhir sebelum berangkat.

penerbangan haji

P/S : Semoga perkongsian artikel jadual dan tarikh kursus haji 2019 ini membantu anda merancang daripada awal aktiviti.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Dividen Tabung Haji 2018 : Tarikh Pengumuman Keluar Tahun 2019 Pengumuman Dividen Tabung Haji 2018 Tarikh Keluar Hari ini Untuk Tahun 2019 Sekarang ini dianggarkan sejumlah 600,000 yang menyimpan duit simpanan ma…
Simpanan Tabung Haji vs ASB : Mana Pulangan Yang Lebih Baik Simpanan Tabung Haji vs ASB : Mana Yang Lebih Baik Berdasarkan pengumuman kadar dividen tolak dengan zakat simpanan Ada banyak pelaburan yang dijamin…
Tips Umrah Backpacker Malaysia : Perkongsian Lengkap oleh Nafiz Al Tips UMRAH BACKPACKER Malaysia a.k.a pengalaman umrah backpacker a.k.a UMRAH DIY oleh Nafiz Al In the name of Allah, most Gracious and most Merciful….
Umrah DiY : Tips dan Panduan Backpackers Yang Tinggal di Jeddah Tips dan Panduan Umrah DiY Secara Backpackers oleh Atirah Syamimi Yang Tinggal di Jeddah Semua tahu jikalau yang mahu buat umrah agak mahal melihatka…