Permohonan Instep 2021 Lepasan Spm


Apply dan hantar Permohonan Instep petronas untuk intake 2021 bagi Kemasukan kursus oil and gas di institut teknologi latihan petronas lepasan spm

permohonan instep petronas 2021 intake

Negara berbangga mempunyai sebuah syarikat yang cukup disegani di seluruh dunia. Syarikat ini juga tersenarai dalam fortune 500 (tersenarai dalam 500 syarikat terbaik di dunia). Inilah dia syarikat gergasi minyak Petronas. Terima kasih kerana Mlaaysia dilimpahi dengan kekayaan minyak dan gas yang mana syarikat Petronas diamanahkan untuk menguruskan kekayaan negara kita Malaysia.

Dengan syarikat ini terus berkembang pesat, mereka sekarang ini sedang giat untuk mencari bakat-bakat baru untuk terus memberikan sumbangan dan kepakaran sebagai ‘aset baru’ untuk kelicinan operasi syarikat Petronas pada masa hadapan.

Dengan penubuhan Kolej Institut Teknologi Petroleum PETRONAS atau Instep Petronas Training centre di Kuala Terengganu atau di Kimanis Sabah, anda dipelawa untuk hantar permohonan untuk intake dan kemasukan 2021.

Di sini, anda dilatih semasa dalam kursus menjadi seorang juruteknik atau technician yang berkemahiran tinggi untuk bekerja di lapangan pelantar minyak dan gas kelak. Untuk Masuk universiti Awam Malaysia: Hantar semakan upu online sekarang

Permohonan Instep Petronas 2021

Kepada anda yang berminat boleh hantar permohon online melalui pautan di bawah ini

PERKARA BUTIRANNYA
Pautan Permohonan Online Permohonan Online
Pautan Semakan instep training programĀ  pada calendar untuk kemasukan intake baru 2021 Semakan Training

Pusat latihan petroleum ada 2 satu di Kuala Terengganu satu lagi Kimanis Sabah

Jika anda berjaya dengan borang permohonan kerja pelantar minyak yang telah anda hantar, anda akan dihubungi untuk menghadiri pula ujian bertulis dan sesi temuduga (interview). Samada anda berjaya atau tidak, anda juga akan dimaklumkan.

Pastikan anda gunakan borang rentas negeri terkini semasa daftar masuk ke instep jika anda dari negeri lain

Syarat Kemasukan Instep

Senarai syarat kelayakan institut teknologi petronas

  1. Anda mestilah masih bujang lagi ketika hantar permohonan
  2. Sihat tubuh badan tanpa sebarang penyakit
  3. Umur anda mestilah tidak lebih 30 tahun
  4. Jika anda lulusan diploma untuk jurusan teknikal, anda dipelawa untuk hantar permohonan
  5. Jika anda merupakan lulusan degree atau ijazah sarjana muda, anda sama sekali tidak digalakkan untuk hantar permohonan

Senarai Kursus

  1. Instrumentasi
  2. Mekanikal
  3. Makmal
  4. Proses dan pengeluaran
  5. Elektrik

Hakikatnya ramai yang nak mohon kerja petronas

Inilah peluang untuk anda berada dalam keluarga besar petronas. Keistimewaan untuk dapat gaji pekerja dan pendapatan lumayan serta elaun besar menanti anda yang berkelayakan bagi lepasan institut teknologi petronas.

Share berita gembira ini kepada kenalan atau ahli keluarga anda yang terdekat yang berminat untuk kerja di lapangan minyak dan gas di Facebook dan Whatapps mereka.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia