Permohonan Instep 2020 Lepasan Spm

Permohonan Instep untuk intake 2020: Kemasukan Kerja di Petronas

permohonan instep petronas 2020

Negara berbangga mempunyai sebuah syarikat yang cukup disegani di seluruh dunia. Syarikat ini juga tersenarai dalam fortune 500 (tersenarai dalam 500 syarikat terbaik di dunia). Inilah dia syarikat gergasi minyak Petronas. Terima kasih kerana Mlaaysia dilimpahi dengan kekayaan minyak dan gas yang mana syarikat Petronas diamanahkan untuk menguruskan kekayaan negara kita Malaysia.

Dengan syarikat ini terus berkembang pesat, mereka sekarang ini sedang giat untuk mencari bakat-bakat baru untuk terus memberikan sumbangan dan kepakaran sebagai ‘aset baru’ untuk kelicinan operasi syarikat Petronas pada masa hadapan.

Dengan penubuhan Institut Teknologi Petroleum PETRONAS atau Instep Petronas Kuala Terengganu, anda dipelawa untuk hantar permohonan Instep Petronas untuk kemasukan 2020. Di sini, anda dilatih menjadi seorang juruteknik atau technician yang berkemahiran tinggi untuk bekerja di lapangan minyak dan gas kelak.

Untuk Masuk universiti Awam Malaysia: Hantar permohonan upu online sekarang

Permohonan Instep Petronas 2020

Kepada anda yang berminat boleh hantar permohon online melalui pautan di bawah ini

PERKARABUTIRANNYA
Pautan Permohonan OnlinePermohonan Online
Pautan Semakan instep training calendar untuk kemasukan intake baru 2020Semakan Training

Jika anda berjaya dengan permohonan yang telah anda hantar, anda akan dihubungi untuk menghadiri pula ujian bertulis dan sesi temuduga (interview). Samada anda berjaya atau tidak, anda juga akan dimaklumkan.

Syarat Kemasukan Instep

  1. Anda mestilah masih bujang lagi ketika hantar permohonan
  2. Sihat tubuh badan tanpa sebarang penyakit
  3. Umur anda mestilah tidak lebih 30 tahun
  4. Jika anda lulusan diploma untu jurusan teknikal, anda dipelawa untuk hantar permohonan
  5. Jika anda merupakan lulusan degree atau ijazah sarjana muda, anda sama sekali tidak digallakan untuk hantar permohonan

Senarai Kursus

  1. Instrumentasi
  2. Mekanikal
  3. Makmal
  4. Proses dan pengeluaran
  5. Elektrik

Inilah peluang untuk anda berada dalam keluarga besar petronas. Keistimewaan untuk dapat gaji dan pendapatan lumayan serta elaun besar menanti anda yang berkelayakan.

Share berita gembira ini kepada kenalan atau ahli keluarga anda yang terdekat yang berminat untuk kerja di lapangan minyak dan gas di Facebook dan Whatapps mereka.