IMASCU 2022: Semak Syarat Lepasan SPM dan STPM


Imascu 2022 : Sistem semakan Syarat Kemasukan UPU IPTA UITM di Malaysia

login imascu 2022 lepasan spm stpm

Berita baik kepada anda yang mahu sambung belajar, baik yang terdiri daripada kalangan lepasan spm mahupun lepasan STPM boleh lakukan semakan semakan keputusan upu melalui sistem imascu upu.

UPU online melalui Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar telah menyediakan satu platform dan halaman melibatkan sistem semakan syarat kemasukan ke universiti lepasan spm dan lepasan stpm yang sangat memudahkan anda untuk melakukan pemilihan.

Ini banyak sangat pertanyaan dan persoalan yang Mypt3 terima, kalangan pemohon yang hantar permohonan upu online berhadapan dilema yang sangat besar dalam memilih program dan kursus yang sesuai dengan minat dan upu kelayakan akademik masing-masing.

Nah, dengan ada sistem ini ia akan memudahkan dan membantu anda menyenaraikan senarai program dan kursus yang sesuai dengan anda.

Login IMASCU 2022

Tidak kira anda mahu buat semakan upsi, UTHM, Utem, Unisza, semakan keputusan uitm, UMT, UMS, UMP, UKM, UMK, UM, UPM, USIM, UNIMAP, USM, UTM, UUM, UNIMAS, UIAM dan UPNM boleh gunakan sistem syarat kemasukan ipta seperti yang mypt3 kongsikan pada jadual di bawah ini :

BACA SINI: Semakan tarikh keputusan Stpm 2022: Portal Mpm Result

(i) Syarat kemasukan lepasan SPM

(ii) Syarat kemasukan lepasan stpm

(iii) Sistem Semakan Syarat Kemasukan ke Politeknik

(iv) iMascu uitm: Sistem syarat kemasukan UITM

(v) Selangkah ke UPSI

Kelebihan Sistem Syarat IMASCU

  1. Selain syarat am kemasukan ke universiti pilihan anda, melalui sistem ini juga anda akan mendapat info syarat tambahan yang boleh anda semak dan check bagi memastikan anda pilih kursus dan universiti yang sesuai dengan kelayakan anda
  2. Info berapa bank yang diperlukan pada result muet mpm anda
  3. Adakah kursus tersebut memerlukan anda menghadiri semakan panggilan temuduga upu atau tidak
  4. Bila tarikh temuduga akan diadakan

Sangat mudah bukan?

P/S : Tahukah Anda untuk masuk universiti awam di Malaysia hanya untuk kalangan warganegara Malaysia yang sah sahaja yang memiliki kad pengenalan.

PP/S : Merujuk kepada sistem imascu, jikalau anda lulus subjek Sejarah dan Bahasa Melayu atau Bahasa Malaysia dan juga dapat kepujian untuk 5 subjek dalam keputusan spm anda layak untuk mohon.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia