≡ BACK

Jawatan Kosong Polis : Syarat Kelayakan Pengambilan Anggota

Iklan Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia : Syarat kelayakan PDRM Pengambilan polis Terkini

Berdasarkan tinjauan kami setiap tahun, ramai yang menaruh harapan, pengambilan polis diraja Malaysia akan memihak dan memilih mereka menjadi salah seorang kakitangan yang berkhidmat kepada rakyat Malaysia dan negara Malaysia.

jawatan kosong polis

Siapa tidak mahu bukan bekerja sebagai kakitangan Polis Diraja Malaysia. Tawaran gaji hari ini agak tinggi, satu jawatan dan tugasan yang dipandang tinggi oleh masyarakat hari ini.

Untuk makluman anda pengambilan polis adalah terbuka sepanjang tahun. Anda boleh mohon pada bila bila masa melalui sistem online yang disediakan.

Butiran Iklan Jawatan Kosong Polis

1) Ada beberapa jawatan kosong polis yang tersedia untuk anda mohon sekarang. Antaranya seperti :

  • Jawatan Inspektor polis untuk pengambilan lelaki
  • Jawatan Inspektor polis untuk pengambilan wanita
  • Jawatan Konstabel polis untuk pengambilan lelaki
  • Jawatan Konstabel polis untuk pengambilan wanita

2) Semua orang tahu untuk menyertai pasukan polis di Malaysia. Cukup payah. Syarat kelayakan polis cukup ketat. Jadi ada baik anda semak syarat kelayakan bagi setiap jawatan kosong polis di Malaysia.

pengambilan polis

3) Setiap borang permohonan perlu dilakukan secara online dengan menggunakan sistem online melalui portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA Malaysia :

4) Samada anda lepasan SPM, STPM, Diploma, Ijazah Sarjana Muda ataupun Sarjana (Master) semua boleh mohon jawatan kosong polis asalkan umur anda berada pada lingkungan antara 18 tahun hingga 35 tahun sahaja

KLIK SINI : SSO PDRM Status Pengambilan Konstabel Polis dan Inspektor

5) Jikalau anda berjaya anda akan ditempat samad di negeri Johor, Negeri Sembilan, Sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Perlis, Kedah, Perak, Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Pahang.

6) Pastikan permohonan polis yang anda hantar dengan maklumat yang terkini dan tepat mengenai diri anda supaya tiada masalah permohonan anda dipertimbangkan. Yang berjaya pada sesi ujian fizikal, akan dipanggil temuduga polis pula.

7) Jikalau tiada berita mengenai permohonan anda, bermakna tida rezeki anda. Tidak perlu hantar surat rayuan dan permohonan rayuan untuk dipertimbangkan semula. Apa yang perlu anda buat boleh cuba pada tahun depan pula.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Tawaran 100,000 Jawatan Kosong SPA 8 Setiap Tahun Tawaran 100,000 Jawatan Kosong SPA 8 Penjawat Awam dan Kakitangan Kerajaan dari Sistem Spa8 Online Setiap Tahun Yang hantar permohonan jawatan kosong…
Jawatan Kosong Imigresen : Apa Syarat kelayakan Untuk Mohon Iklan Jawatan Kosong Imigresen : Borang Permohonan & Syarat Kelayakan Ramai yang bertanya kepada kami, tiada ker iklan jawatan kosong Imigresen M…
Koleksi Contoh Soalan MIT Polis Diraja Malaysia Yang Terbaik Koleksi Contoh Soalan MIT Polis Diraja Malaysia Yang Terbaik Untuk bergelar sarjan, koperal, inspektor polis diraja Malaysia PDRM, anda perlu melepas…