Harga Kia Picanto Baru 2020

Kereta Kia Picanto 2020 yang baru: Harga Terbaik serta bayaran bulanan Dari Naza Kia Malaysia generasi ketiga dari Korea Selatan

naza kia malaysia

Kali ini kami nak berita sedikit mengenai ciri kereta Kia Picanto 2020, bagaimana rasanya bila memandu dan bawa model kereta ini.

Modle ini boleh dikatakan rival yang agak kuat jika dibandingkan dengan model kereta Honda Jazz ataupun harga perodua myvi baru serta tidak lupa juga kadang-kadang ada juga yang bandingkannya dengan Perodua Axia.

Dengan harga 1.2 EX RM52,000, apa yang bakal anda perolehi? Ini pula cerita mengenai pelancaran harga proton x50 baru di Malaysia

Kata orang, penampilan kereta ini lebih menampakkan pemilikan yang sesuai kepada kaum hawa. Benarkah. Tetapi terus terang kami katakan apabila bawa kereta ini, tidak rasa MALU. Sebab? Nah…ini sebabnya yang kami kongsikan kepada anda.

5 Kelebihan Picanto 2020

Dibandingkan dengan harga kereta naza kia Picanto baru yang dahulu sekitar RM60,000 lebih dengan saiz yang kecil. Tetapi dengan versi 2020 sangat berdaya saing. Antaranya ialah :

  1. Kereta naza Picanto ini memang sedap mata memandang luar (exterior) dan dalam (interior). Bawa pun sedap dikala kelajuan 120km/j tidak membuai.
  2. Dikala kami bawa 110 km/j dan….. dengan ciri keselamatan bantuan 4 disc brake, kami berhenti kereta dengan mengejut pun sangat-sangat mudah! Kadar cengkaman lebih seimbang.
  3. Bawa tanpa ada rasa masalah kerosakan di mana Naza Kia Malaysia dengan senang hatinya memberikan 5 tahun jaminan (WARRANTY) tanpa had perjalanan
  4. Ruang belakang yang diberikan agak luas ditambah dengan tempat duduk yang disediakan selesa.
  5. Mutu audio? PELIK! Kami rasa Kereta Segmen B pun kalah.

BACA SINI: Sistem puspakom online booking mypuspakom dilancarkan untuk anda gunakan sekarang

Dalam pada masa yang sama, jikalau anda mahu merasa pakai dan bawa SUV yang premium tetapi harga mampu milik, boleh tinjau harga ford ranger baru ini

harga kereta kia picanto 2020 baru

Kekurangan

  • Untuk yang ada anak kecil memerlukan penggunaan stroller, ruang boot belakang agak kecil. Sukar untuk kami memasukkan stroller

BACA SINI JUGA: Harga Proton X50 2020: Gugat HRV CHR & Subaru XV

Cakap-cakap kos maintenance kereta Kia Malaysia ini mahal, dulu ya kami akui ada benarnya.

Tetapi selepas kami sendiri membuat perkiraan untuk perjalanan 100 ribu kilometer, lebih kurang sahaja kos dan perbelanjaan penyelenggaraan kereta ini dibandingkan model kereta lain untuk segmen yang sama.

Ditambah sekarang ini pusat servis naza picanto di seluruh Malaysia pun sudah semakin bertambah, iaitu sudah 54 jumlah kesemuanya (service center).

new kia picanto yang baru
SUMBER: https://www.kia.com/my/showroom/all-new-picanto.html

FAKTA: Jenama Kia? Eueeewww….Ini semua persepsi khalayak umum adalah perkara biasa. Tetapi, tahukah anda jumlah jualan Jenama adik beradik ini Hyundai dan Kia di pasaran dunia adalah LEBIH BANYAK berbanding :

  1. Kumpulan PSA : Peugeot & Citreon
  2. Honda
  3. Mazda

Berapa Bayaran Bulanan Harga Kia Picanto 2020

Akan dikemaskinikan

P/S : Untuk anda yang mencari-cari kereta untuk bawa di kawasan bandar, mungkin boleh dipertimbangkan model kereta naza picanto ini !

PP/S : Siapa pemilik kereta Kia Rio atau Kia Cerato?

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia