fbpx

Naza Kia Picanto 2020: Kami Bawa 110km/J Tidak Membuai

kereta Kia Picanto 2020: Harga Terbaik Dari Naza Kia Malaysia

naza kia malaysia

Kali ini kami nak berita sedikit mengenai ciri kereta Kia Picanto 2020, bagaimana rasanya bila memandu dan bawa model kereta ini.

Modle ini boleh dikatakan rival yang agak kuat jika dibandingkan dengan model kereta Honda Jazz ataupun Perodua Myvi baru serta tidak lupa juga kadang-kadang ada juga yang bandingkannya dengan Perodua Axia.

Dengan harga 1.2 EX RM52,000, apa yang bakal anda perolehi?

Kata orang, penampilan kereta ini lebih menampakkan pemilikan yang sesuai kepada kaum hawa. Benarkah. Tetapi terus terang kami katakan apabila bawa kereta ini, tidak rasa MALU. Sebab? Nah…ini sebabnya yang kami kongsikan kepada anda.

Naza Kia Malaysia : 5 Kelebihan Picanto 2020

Dibandingkan dengan harga Kia Picanto baru yang dahulu sekitar RM60,000 lebih dengan saiz yang kecil. Tetapi dengan versi 2020 sangat berdaya saing. Antaranya ialah :

  1. Kereta ini memang sedap mata memandang luar (exterior) dan dalam (interior). Bawa pun sedap dikala kelajuan 120km/j tidak membuai.
  2. Dikala kami bawa 110 km/j dan….. dengan bantuan 4 disc brake, kami berhenti kereta dengan mengejut pun sangat-sangat mudah! Kadar cengkaman lebih seimbang.
  3. Bawa tanpa ada rasa masalah kerosakan di mana Naza Kia Malaysia dengan senang hatinya memberikan 5 tahun jaminan (WARRANTY) tanpa had perjalanan
  4. Ruang belakang yang diberikan agak luas ditambah dengan tempat duduk yang disediakan selesa.
  5. Mutu audio? PELIK! Kami rasa Kereta Segmen B pun kalah.

Dalam pada masa yang sama, jikalau anda mahu merasa pakai dan bawa SUV yang premium tetapi harga mampu milik, boleh cuba keret Ford Ranger baru ini

harga kia picanto 2020

Kekurangan

  • Untuk yang ada anak kecil memerlukan penggunaan stroller, ruang boot belakang agak kecil. Sukar untuk kami memasukkan stroller

Cakap-cakap kos maintenance kereta Kia Malaysia ini mahal, dulu ya kami akui ada benarnya.

Tetapi selepas kami sendiri membuat perkiraan untuk perjalanan 100 ribu kilometer, lebih kurang sahaja kos dan perbelanjaan penyelenggaraan kereta ini dibandingkan model kereta lain untuk segmen yang sama.

Ditambah sekarang ini pusat servis Kia di seluruh Malaysia pun sudah semakin bertambah, iaitu sudah 54 jumlah kesemuanya (service center).

harga kia picanto baru
SUMBER: https://www.kia.com/my/showroom/all-new-picanto.html

FAKTA: Jenama Kia? Eueeewww….Ini semua persepsi khalayak umum adalah perkara biasa. Tetapi, tahukah anda jumlah jualan Jenama adik beradik ini Hyundai dan Kia di pasaran dunia adalah LEBIH BANYAK berbanding :

  1. Kumpulan PSA : Peugeot & Citreon
  2. Honda
  3. Mazda

P/S : Untuk anda yang mencari-cari kereta untuk bawa di kawasan bandar, mungkin model kereta ini boleh dipertimbangkan!

PP/S : Siapa pemilik kereta Kia Rio atau Kia Cerato?

Scroll to Top