Harga Pos Laju di Malaysia: Kadar Naik 2020

Senarai Kadar harga pos laju 2020 malaysia terkini pada tahun 2020 dan check poslaju tracking number barang anda termasuk waktu raya

kadar pos laju 2020

Kita boleh lihat sekarang ini, semenjak Lazada Shopee apa lagi 11 Street Alibaba Taobao dan banyak lagi online shopping yang boleh diakses oleh pembeli di Malaysia.

Macam-macam barang dan tawaran diskaun yang kadangkala harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding di kedai fizikal di luar sana. Ditambah akses internet yang semakin murah dan jaringan internet serta wifi sekarang ini yang semakin baik di seluruh Malaysia, menjadi akses pembelian online semakin mudah dan senang.

Ia sekaligus menjadikan permintaan penghantaran barang melibatkan pembelian online guna servis dan perkhidmatan mereka terus meningkat, dalam pada masa cara pos barang semakin mudah.

Permintaan menggunakan sistem penghantaran mereka juga semakin meningkat dan melonjak tinggi terutamanya apabila tiba musim raya dan tidak lupa juga pesta jualan daripada Lazada, Shopee, Alibaba, Amazon.

Senarai Harga Pos Laju Malaysia

Butiran lanjut boleh anda semak harga poslaju dan senarai harga setiap jenis sampul prabayar & kotak prabayar serta kain-lain lagi

1) Harga postage Poslaju

Termasuk dalam semenanjung dan Sabah Sarawak

harga pos laju 2020

Harga dan kadar pos laju seperti di atas ini samada anda hantar di sekitar negeri anda, atau di Semenanjung Malaysia atau di Sabah dan Sarawak

2) Prepaid

PerkaraButirannya
Pos Ekspreshttps://www.pos.com.my/rates/
Pos Ekspres Xpresdrop

3) Pos Ekspres dan Harga Pos Ekspres Xpresdrop

PerkaraButirannya
Pos Ekspreshttps://www.pos.com.my/rates/
Pos Ekspres Xpresdrop

4) Parcel

PerkaraButirannya
Poslaju rate Parcelhttps://www.pos.com.my/rates/

5) Kadar Pos Motor (Motosikal)

harga poslaju rate 2020

Ya. Selepas 10 tahun tidak berlaku kenaikan harga, bermula tahun 2020 perubahan dilakukan disebabkan lambakan yang mereka terpaksa uruskan sekarang ini.

Walaubagaimanapun, Pos Malaysia merasakan harga pos Laju dan Pos Ekspres yang ditetapkan mereka seperti di atas ini masih lagi berpatutan.

Timbul persoalan, adakah dengan kenaikan akan menyebabkan harga barang online turut akan naik sama? Sama-sama kita nantikan

Check PosLaju Tracking Express

Untuk Mengetahui Status Parcel anda ada di mana sekarang, boleh semak dan check tracking poslaju Malaysia & trace daripada masa ke semasa di pautan bawah ini :

PERKARAPAUTANNYA
Pos Laju Tracking Express Numberhttps://track.pos.com.my/postal-services/quick-access/?track-trace

kadar poslaju price

Semak Status

Jikalau anda ada sebarang isu dan persoalan, contohnya check barang pos anda tidak sampai ataupun tak update tracking, ataupun barang yang sampai telah rosak, boleh hubungi di nombor dan butiran hubungi seperti di jadual bawah ini :

poslaju tracking express number

PERKARAPAUTANNYA
Contact Number (HOTLINE)1-300-300-300
Customer Service (EMAIL)[email protected]

Dalam pada masa yang sama, Mypt3 harapkan servis dan penghantaran Pos Malaysia dipertingkatkan sesuai dengan kenaikan harga pos laju hari ini.

Ini kerana setiap hari, Mypt3 acapkali mendengar aduan barang yang dihantar sampai lambat dan ada juga kes barang yang diterima dalam keadaan kurang memuaskan

Yang bagusnya kita boleh lihat sekarang ini, cawangan di setiap negeri di malaysia semakin bertambah termasuk di Putrajaya, Johor Bahru, Pahang, Kelantan, Sabah, Sarawak, Perlis, Kedah, Perlis, Pulau PInang, Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Terengganu.

Mudah untuk menghantar sekarang ini. Waktu menunggu di kaunter semakin cepat.