Senarai Harga Pos Laju 2019 di Malaysia (Kadar Naik)

Senarai Kadar harga pos laju malaysia Terkini pada tahun 2019 dan check poslaju express tracking number barang anda termasuk waktu raya

kadar pos laju

Kita boleh lihat sekarang ini, semenjak Lazada Shopee apa lagi 11 Street Alibaba Taobao dan banyak lagi online shopping yang boleh diakses oleh pembeli di Malaysia.

Macam-macam barang dan tawaran diskaun yang kadangkala harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding di kedai fizikal di luar sana. Ditambah akses internet yang semakin murah dan jaringan internet serta wifi sekarang ini yang semakin baik di seluruh Malaysia, menjadi akses pembelian online semakin mudah dan senang.

Ia sekaligus menjadikan permintaan penghantaran barang melibatkan pembelian online guna servis dan perkhidmatan pos laju terus meningkat, dalam pada masa cara pos barang semakin mudah.

Permintaan menggunakan poslaju semakin meningkat dan melonjak tinggi terutamanya apabila tiba musim raya dan tidak lupa juga pesta jualan daripada Lazada, Shopee, Alibaba, Amazon.

Senarai Harga Pos Laju Malaysia

Butiran lanjut boleh aanda semak di bawah ini

1) Pos Laju

harga pos laju

Harga dan kadar pos laju di atas ini samada anda hantar di sekitar negeri anda, atau di Semenanjung Malaysia atau di Sabah dan Sarawak

2) Pos Laju Prepaid

PerkaraButirannya
Pos EkspresKLIK SINI
Pos Ekspres Xpresdrop

 

3) Pos Ekspres dan Harga Pos Ekspres Xpresdrop

PerkaraButirannya
Pos EkspresKLIK SINI
Pos Ekspres Xpresdrop

 

4) Pos Laju Parcel

PerkaraButirannya
Pos ParcelKLIK SINI

 

5) Kadar Pos Motor (Motosikal)

harga pos motor

Ya. Selepas 10 tahun tidak berlaku kenaikan harga, bermula tahun 2019 perubahan kadar pos laju diselaraskan ditambah dengan lambakan yang mereka terpaksa uruskan sekarang ini.

Wabagaimanapun, Pos Malaysia merasakan harga yang ditetapkan mereka seperti di atas ini masih lagi berpatutan.

Timbul persoalan, adakah dengan kenaikan kadar pos laju akan menyebabkan harga barang online turut akan naik sama? Sama-sama kita nantikan

Check Tracking Number Pos Laju

Untuk Mengetahui Status Parcel anda ada di mana sekarang, boleh semak dan check pos laju pos laju track & trace daripada masa ke semasa di pautan bawah ini :

PERKARAPAUTANNYA
PosLaju Tracking ExpressCHECK SINI

pos laju tracking

Semak Status Pos Anda

Jikalau anda ada sebarang isu dan persoalan, contohnya check barang pos anda tidak sampai ataupun pos laju tak update tracking, ataupun barang yang sampai telah rosak, boleh hubungi di nombor dan butiran hubungi seperti di jadual bawah ini :

poslaju tracking express

PERKARAPAUTANNYA
Poslaju Contact Number (HOTLINE)1-300-300-300
Poslaju Customer Service (EMAIL)[email protected]

 

Dalam pada masa yang sama, Mypt3 harapkan servis dan penghantaran Pos Malaysia dipertingkatkan sesuai dengan kenaikan harga pos laju hari ini.

Ini kerana setiap hari, Mypt3 acapkali mendengar aduan barang yang dihantar sampai lambat dan ada juga kes barang yang diterima dalam keadaan kurang memuaskan

Yang bagusnya kita boleh lihat sekarang ini, cawangan di setiap negeri di malaysia semakin bertambah termasuk di Putrajaya, Johor Bahru, Pahang, Kelantan, Sabah, Sarawak, Perlis, Kedah, Perlis, Pulau PInang, Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Terengganu.

Mudah untuk menghantar sekarang ini. Waktu menunggu di kaunter semakin cepat.

Scroll to Top