Harga Pos Laju Terkini : Senarai Kadar Naik 5 Peratus Tahun 2019

Senarai Kadar harga pos laju malaysia Terkini : Harga Naik 5 Peratus Untuk Tahun 2019

Kita boleh lihat sekarang ini, semenjak Lazada Shopee apa lagi 11 Street Alibaba Taobao dan banyak lagi online shopping yang boleh diakses oleh pembeli di Malaysia.

kadar pos laju

Macam-macam barang dan tawaran diskaun yang kadangkala harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding di kedai fizikal di luar sana.

Ditambah akses internet yang semakin murah dan jaringan internet sekarang ini yang semakin baik di seluruh Malaysia, menjadi akses pembelian online semakin mudah dan senang.

Ia sekaligus menjadikan permintaan penghantaran barang melibatkan pembelian online menggunakan servis dan perkhidmatan pos laju semakin meningkat.

Permintaan menggunakan poslaju semakin meningkat dan melonjak tinggi terutamanya apabila tiba musim perayaan dan tidak lupa juga pesta jualan daripada Lazada, Shopee.

Sekarang ini anda boleh check secara online status penghantaran mengunakan sistem poslaju tracking online.

Senarai Harga Pos Laju Malaysia

1) Pos Laju

harga pos laju

Harga dan kadar pos laju di atas ini samada anda hantar di sekitar negeri anda, atau di Semenanjung Malaysia atau di Sabah dan Sarawak

2) Pos Laju Prepaid

PerkaraButirannya
Pos EkspresKLIK SINI
Pos Ekspres Xpresdrop

 

3) Pos Ekspres dan Harga Pos Ekspres Xpresdrop

PerkaraButirannya
Pos EkspresKLIK SINI
Pos Ekspres Xpresdrop

 

4) Pos Laju Parcel

PerkaraButirannya
Pos ParcelKLIK SINI

 

5) Kadar Pos Motor (Motosikal)

harga pos motor

Ya. Selepas 10 tahun tidak berlaku kenaikan harga, bermula tahun 2019 perubahan kadar pos laju diselaraskan ditambah dengan lambakan yang mereka terpaksa uruskan sekarang ini.

Wabagaimanapun, Pos Malaysia merasakan harga yang ditetapkan mereka seperti di atas ini masih lagi berpatutan.

P/S : Dalam pada masa yang sama, Mypt3 harapkan servis dan penghantaran Pos Malaysia dipertingkatkan. Ini kerana setiap hari, Mypt3 acapkali mendengar aduan barang yang dihantar sampai lambat dan ada juga kes barang yang diterima dalam keadaan kurang memuaskan

PP/S : Timbul persoalan, adakah dengan kenaikan kadar pos laju akan menyebabkan harga barang online turut akan naik sama? Sama-sama kita nantikan

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...