Harga Pos Laju 2020: Kadar dan Kos

Senarai Kadar harga postage & rate harga pos laju 2020 malaysia terkini pada tahun 2020 ikut berat timbang dan check poslaju tracking number barang anda termasuk waktu raya

kos kadar harga pos laju 2020

Kita boleh lihat sekarang ini, semenjak Lazada Shopee apa lagi 11 Street Alibaba Taobao dan banyak lagi online shopping yang boleh diakses oleh pembeli di Malaysia.

Macam-macam barang dan tawaran diskaun yang kadangkala harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding di kedai fizikal di luar sana. Ditambah akses internet yang semakin murah dan jaringan internet serta wifi sekarang ini yang semakin baik di seluruh Malaysia, menjadi akses pembelian online semakin mudah dan senang.

Ia sekaligus menjadikan permintaan penghantaran barang melibatkan pembelian online guna servis dan perkhidmatan mereka terus meningkat, dalam pada masa cara pos barang semakin mudah.

Permintaan menggunakan sistem penghantaran mereka juga semakin meningkat dan melonjak tinggi terutamanya apabila tiba musim raya dan tidak lupa juga pesta jualan daripada Lazada, Shopee, Alibaba, Amazon.

Senarai Harga Pos Laju Malaysia 2020

Butiran lanjut boleh anda semak kadar bayaran harga poslaju mengikut berat dan senarai kos penghantaran pos laju rate 2020 untuk setiap jenis sampul prabayar, plastik, dokumen & kotak prabayar serta kain-lain lagi

1. Kos Harga Postage Poslaju

Untuk kos pos laju domestik termasuk dalam semenanjung dan Sabah Sarawak

PERKARABUTIRANNYA
Harga Pos Laju Terkini 2020https://www.pos.com.my/send/pos-laju.html

harga parcel pos laju

Harga dan kadar pos laju seperti di atas ini samada anda hantar di sekitar negeri anda, atau di Semenanjung Malaysia atau di Sabah dan Sarawak

2. Harga Flyers Poslaju 2020 Prepaid

PERKARABUTIRANNYA
Kategori Prepaidhttps://www.pos.com.my/send/pos-laju/domestic/prepaid.html

3. Pos Ekspres dan Harga Pos Ekspres Xpresdrop

PERKARABUTIRANNYA
Harga Pos Express 2020https://www.pos.com.my/send/pos-laju/domestic/express.html

4. Harga Parcel Pos Laju 2020

PERKARABUTIRANNYA
Harga Poslaju rate Parcelhttps://www.pos.com.my/send/pos-laju/domestic/economy.html

5. Kadar Pos Motor (Motosikal)

PERKARABUTIRANNYA
Harga pos motor poslaju 2020https://www.pos.com.my/send/pos-laju/domestic/services/motorcycle-delivery.html

harga poslaju rate 2020

Ya. Selepas 10 tahun tidak berlaku kenaikan harga, bermula tahun 2020 perubahan dilakukan disebabkan lambakan yang mereka terpaksa uruskan sekarang ini.

Pos Malaysia merasakan caj kiraan kos penghantaran harga pos Laju dan Pos Ekspres 2020 ke Melaka, Kuala Lumpur KL, Pulau Pinang Penang, Sabah, Sarawak, Langkawi, Kedah, Perak, Kelantan,  Terengganu, Johor, Pahang, Selangor, Negeri Sembilan dan Perlis masih lagi berpatutan

Timbul persoalan, adakah dengan kenaikan poslaju price 2020 menyebabkan harga barang online turut akan naik sama? Sama-sama kita nantikan

Check PosLaju Tracking Express

Untuk Mengetahui Status Parcel anda ada di mana sekarang, boleh semak dan check tracking poslaju Malaysia & trace daripada masa ke semasa di pautan bawah ini :

PERKARAPAUTANNYA
Pos Laju Tracking Express Numberhttps://www.pos.com.my/

harga postage poslaju 2020

Waktu Operasi Pos Laju

Jikalau anda ada sebarang isu dan persoalan, contohnya check barang pos anda tidak sampai ataupun tak update tracking, ataupun barang yang sampai telah rosak, boleh hubungi di nombor dan butiran hubungi seperti di jadual bawah ini :

waktu operasi pos laju

PERKARAPAUTANNYA
Contact Number (HOTLINE)1-300-300-300
Customer Service (EMAIL)care@pos.com.my

Dalam pada masa yang sama, Mypt3 harapkan servis hantar barang oleh Pos Malaysia dipertingkatkan sesuai dengan kenaikan harga pos laju hari ini.

Ini kerana setiap hari, Mypt3 acapkali mendengar aduan barang yang dihantar sampai lambat dan ada juga kes barang yang diterima dalam keadaan kurang memuaskan

PERKARABUTIRANNYA
Waktu Operasi PosLaju Seluruh di Malaysiahttps://www.pos.com.my/pos-outlet-finder/
Waktu operasi ini boleh anda check samada selepas raya, semasa musim pkp, pkpb ataupun pkpd

Soalan Lazim & FAQ

1. Apakah courier paling murah 2020

Servis dari Pos Malaysia

Yang bagusnya kita boleh lihat sekarang ini, cawangan pos laju di setiap negeri di malaysia semakin bertambah termasuk di Putrajaya, Johor Bahru, Pahang, Kelantan, Sabah, Sarawak, Perlis, Kedah, Perlis, Pulau PInang, Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Terengganu.

Mudah untuk menghantar sekarang ini. Waktu menunggu di kaunter semakin cepat.