fbpx

Cara Dapat Topup Free Touch n Go TNG eWallet Percuma 2021


Semakan bantuan cara dapat topup free dari ewallet touch n go tng login untuk tahun 2021, claim duit pin tambah nilai percuma ini sekarang

cara dapat topup free 2021

Apabila naik menggunakan highway, ada 2 masalah sebenarnya.

Pertama adalah adalah masalah untuk topup kad tng dalam keadaan mendesak. Keduanya, sudahlah bayar masih lagi sesak di bahagian tol. Menyedari masalah seperti ini, sistem TNG telah melalui proses tranformasinya seiring era ewallet sekarang ini.

Pihak TNG baru sahaja memperkemaskinikan sistem portal online mereka. Lebih baharu, lebih segar, lebih mudah untuk digunakan. Ada pelbagai kelebihan yang ditawarkan oleh TNG sekarang ini antara :

  • PayDirect Touch n Go – Menggunakan telefon bimbit anda untuk membayar tol
  • Ewallet – Anda sudah boleh beli barang, produk online, beli makanan terus menggunakan sistem ini. Malah banyak diskaun yang ditawarkan di platform ewallet Touch N Go ini.

Dan jangan lupa, berdasarkan pengumuman bajet malaysia ini kerajaan Malaysia berbesar hati untuk memberikan bantuan topup RM150 secara percuma terus ke akaun ewallet anda. Jadi jangan lepaskan peluang ini untuk daftar sekarang juga dan semak cara dapat topup free touch n go RM150 bermula 1 Jun 2021 ini (TELAH DITAMATKAN)

Ewallet TNG Touch n Go Login

Cara daftar touch n go pun begitu mudah sahaja secara online dan login tng ewallet boleh dilakukan terus melalui link pautan di jadual bawah ini

PERKARALINK PAUTAN
Cara daftar touch n go ewallet secara onlinehttps://tngportal.touchngo.com.my
Touch n Go Login TNG ewallethttps://tngportal.touchngo.com.my/tngPortal/login
Jika anda lupa kata laluan / password klik link pautan iniForgot Password

TNG Paydirect Touch n Go

Berita baik untuk anda mendapat lebih penjimatan dan duit FREE RM20 daripada TNG, boleh download aplikasi di Apps Store untuk IOS atau di Google Play untuk Android dan masukkan (kod kq7c4z) semasa pendaftaran. Register dan daftar terus dapat duit 2021. Mudah dan senang.

Free bonus e wallet berjumlah RM20 akan terus dimasukkan dalam akaun anda secara PERCUMA selepas itu. Mudah bukan?

Masalah terlupa nak topup kad TNG, tertinggal kad di pertengahan jalan untuk menggunakan highway bukan lagi masalah dengan adanya sistem touch n go paydirect ini.

Banyak highway yang sudah mula menerima pembayaran menggunakan sistem paydirect ini.

kad touch n go rm150 percuma Antaranya highway karak, LDP, KESAS, SILK, BKE, AKLEH, LATAR, SPRINT, SMART, NPRE, DUKE, MEX, GRANDSAGA, PLUS.

NOTA: Ada yang bertanya mana nak beli kad touch n go 2021. Anda boleh beli dan dapatkan kad touch n go di mana-mana stesen minyak Petronas yang terdekat dengan anda samada di Melaka, Kuala Lumpur KL, Selangor, Putrajaya, Negeri Sembilan, Johor, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu Kelantan Perlis Pulau Pinang Penang Kedah dan juga Pahang.

Harga setiap kad kad touch n go adalah RM10

Cara Dapat Topup Free Touch n Go RM150 2021

Ini cara dapat topup free Rm150 di mana kerajaan akan memberikan ewallet RM150 kepada pemegang akaun bermula bulan Jun 2021, rugi tak claim duit tersebut. (DITUTUP)

BACA SINI: eBelia RM150 Mysejahtera Cara Tebus e Wallet 2021

Kad Touch n go Percuma

Buat masa sekarang tawaran kad touch n go percuma telah pun ditutup. Kami akan kemaskinikan semula daripada masa ke semasa.

Ewallet Touch n Go

Selain daripada Boost, Ewallet TNG antara yang kehadapan daripada aspek promosi. Iklannya ada di mana sahaja sekarang. Agak agresif.

bantuan topup duit touch n go

Hasilnya sekarang ini dikatakan ada lebih 200 ribu merchants yang bekerjasama menyokong pembayaran melalui ewallet touch n go ini.

Kepada yang tanya Touch n go ewallet boleh guna di mana, antaranya ialah KFC, Mr Diy, Tealive, MPH, Tesco, Oldtown White Coffee, Giant, 99Speedmart, Shell dan banyak lagi di sini.

Begitu banyak promosi yang ditawarkan untuk anda sepanjang anda berbelanja melalui ewallet TNG ini.

Cara guna mudah sahaja, anda topup pada akaun TNG ini, dan boleh terus berbelanja selepas itu.

Pin Tambah Nilai Percuma Tng

LANGKAH 1: Anda pergi ke aplikasi percuma TNG anda. Pergi ke bahagian bawah yang tertera ikon ‘A+ Rewards’ dan klik ikon tersebut

pin tambah nilai percuma tng

LANGKAH 2: Sila tekan butang ‘COLLECT’ untuk claim dan tuntut free dan percuma. Selepas anda tekan butang ‘COLLECT’ ia akan bertukar kepada ‘USE IT’ dan tekan sekali lagi

how to get tng reload pin

LANGKAH 3: Nombor pin tambah nilai percuma dan topup free dari Tng ini anda perlu salin terlebih dahulu dengan tekan butang ‘COPY AND REDEEM’

LANGKAH 4: Sila tekan ‘TNG EWALLET RELOAD PIN’

free bonus e wallet touch n go tng

LANGKAH 4: Masukkan No Pin Tambah Nilai Percuma Tng yang telah anda copy dan salin sebelum ini

Selesai. Anda berjaya claim dan tuntut topup dan tambah nilai secara free dan percuma. TAHNIAH!

aplikasi buat duit percuma

YouTube video

 

Soalan Lazim & FAQ

1. Adakah Go TNG tawarkan free credit 365 hari e wallet

TIDAK!

Semoga dengan perkongsian cara dapat topup free 2021 tidak kira nilai tambah percuma RM1 RM2 RM5 RM10 RM20 ataupun RM100 dapat diperolehi dengan cepat dan mudah.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia