fbpx

ePerumahan DBKL Bantuan RM100 Sumbangan Setiap Keluarga


Borang Permohonan sumbangan Bantuan Wang Tunai RM100 untuk Penghuni Perumahan Awam dan Program Perumahan Rakyat Dibuka Bermula Hari Ini melalui eperumahan dbkl bantuan RM100. Terus membaca..

eperumahan dbkl bantuan rm100

Permohonan sumbangan wang tunai RM100 di bawah Inisiatif Wilayah Cakna telah dilancarkan kepada mana-mana yang berminat untuk mohon.

Mudah untuk lulus dan dapat duit bantuan sebanyak RM100 ini. Program ini ditawarkan kepada kepada penghuni samada anda penyewa atau pemilik Perumahan Awam (PA) dan Program Perumahan Rakyat melalui permohonan rumah ppr boleh dipohon bermula hari ini dan ianya telah diumumkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Sumbangan wang tunai bernilai RM100 bagi setiap unit rumah akan diterima bagi penghuni yang membuat permohonan dan layak menerima bantuan melalui kaedah autopay (akaun bank masing-masing) secara berperingkat.

Berikut kami kongsikan cara memohon sumbangan wang tunai RM100 bagi penghuni PA dan PPR. Boleh semak juga cara memohon dekoder mytv percuma 2020

Cara Memohon Eperumahan DBKL Bantuan RM100

1. Laman sesawang http://eperumahan.dbkl.gov.my/eRumah/index.php dilayari dan bahagian PENDAFTARAN dipilih.

2. Carian menggunakan Nombor Unit bagi penyewa manakala No. Kad Pengenalan bagi PEMILIK SENDIRI perlu dilakukan oleh pemohon.

bantuan dbkl rm100

3. Maklumat yang tepat dan sah seperti berikut perlu dikunci masuk oleh setiap penghuni :

  • i) Nombor Akaun Bank
  • ii) Nombor Kad Pengenalan
  • iii) Nama Bank
  • iv) Emel
  • v) Nombor Telefon

Info Penting Bantuan DBKL

  1. Bermula 13 April 2020 hingga 15 Mei 2020, pengunci boleh mengunci masuk maklumat seperti di atas. Sila isi borang khas yang disediakan jika nombor kad pengenalan tidak dijumpai. DBKL tidak akan menyemak dan memperakukan maklumat anda bagi menentukan kesahihan maklumat.
  2. Penghuni yang mendiami unit ini (penyewa atau pemilik sendiri) layat mendapat sumbangan ini dan penghuni yang layak menerima sumbangan ini berhad ditentukan DBKL.
  3. Status penyaluran sumbangan ke akaun masing-masing boleh disemak oleh penghuni bermula 3 hingga 7 hari bekerja dari tarikh kemaskini.
  4. Penyaluran sumbangan LEWAT atau TIDAK BERJAYA adalah disebabkan kesilapan memberikan maklumat atau maklumat yang tidak sah.

Sebarang aduan atau pertanyaan boleh disalurkan di [email protected]

Kepada komuniti anda yang terdekat dan jiran-jiran, share BERITA BAIK di Facebook dan Whatapps Group anda. Sila hantar beramai-ramai borang permohonan bantuan Rm100 ini.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia