fbpx

eGumis: Login Online Wang Tidak Dituntut (egumis.anm.gov.my)


Cara daftar dan login sistem semakan wang tidak dituntut Egumis ANM Malaysia untuk check status tuntutan online bank negara & Jabatan Akauntan Negara Malaysia, malangnya ramai yang tak semak nama lagi wtd check online di link pautan ini, egumis.anm.gov.my daftar

semakan egumis anm gov my

Akhirnya seperti yang dijanjikan oleh Jabatan Akauntan Negara e penyata gaji bagi menyediakan semak wtd malaysia atau unclaimed money untuk semakan jabatan akauntan negara, sekarang ini ia sudah boleh mula digunakan oleh orang ramai.

Jikalau dahulu cara pelaksanaan cukup konvensional dan payah. Kena pergi ke kaunter di bangunan Jabatan Akauntan Negara ANM bagi mengetahui status terkini duit yang masih lagi boleh dipohon untuk pengeluaran.

Ada masa terpaksa beratur panjang tidak kira di kaunter janm Pejabat Jabatan Akauntan Negara di Melaka, Johor, sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Selangor semuanya sama sahaja. Ini disebabkan yang datang ke sana setiap hari cukup ramai.

Ia sekaligus menyebabkan masa menunggu adalah cukup lama. Itu sebablah terbangunnya sistem secara online ini.

Cara Daftar & Login Egumis Online Anm

Berita baik, Jabatan Akauntan Negara Malaysia ANM (www.anm.gov.com.my egumis) baru sahaja mengaktifkan pautan portal rasmi untuk anda membuat semakan wang tak dituntut online seperti yang kami kongsikan di bawah ini :

Sudah boleh login egumis anm dan untuk membuat semakan wtd melalui nombor pengenalan diri anda. Yang tiada akaun boleh lakukan pendaftaran pengguna sekarang dan log masuk untuk permohonan tuntutan wtd semak wang tak dituntut online semakan egumis melalui secara atas talian Jangan lupa untuk:

  • kemaskini maklumat pengguna seperti anda
  • menukar kata laluan sementara kepada kata laluan yang lebih selamat dari masa ke semasa

Ada yang dapat sehingga beribu-ribu ringgit, ada yang pulang dengan tangan kosong. Bergantung. Itu semua tidak disedari sejak sekian lamanya.

Egumis Semakan Wang Tak Dituntut Online & Proses Bayaran Balik

Untuk pengetahuan anda, dari tempoh anda boleh membuat semakan wang tidak dituntut wtd secara online melalui egumis atau juga di pejabat Jabatan Akauntan Negara Malaysia ANM & proses bayaran balik tak akan ambil masa 1 bulan sahaja.

Dan duit tersebut akan terus masuk ke akaun bank yang telah anda daftarkan dengan mereka.

Semakan Secara Manual

Selain daripada semakan online, anda juga boleh melakukan semakan dan membuat tuntutan secara manual.

  1. Anda bawa dokumen pengenalan ke kaunter Jabatan Akauntan Negara yang membuktikan diri anda seperti kad pengenalan anda
  2. Pegawai akan mula melakukan semakan untuk anda samada ada duit yang boleh anda tuntut
  3. Jika ada duit yang boleh dituntut, anda perlu isi dan lengkapkan borang ini
  4. Duit tak dituntut akan anda terima dalam tempoh 30 hari dari tarikh tuntutan
  5. Bayaran akan diberikan terus ke akaun bank berdasarkan penyata akaun bank yang telah anda berikan sebelum ini

Sekarang ini yang bagusnya ada pejabat wang tidak dituntut di seluruh Malaysia meliputi untuk carian wang tak dituntut termasuk di janm Melaka, Kuala Lumpur, sabah, Sarawak, Pahang, Pulau Pinang, Perlis, Perak, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan, Johor, Terengganu dan Selangor.

Contoh Duit Dari Semakan Wang Tidak Dituntut

Boleh semak gambar di bawah ini, bagaimana wanita muda ini yang bernama Puan Idah Busu yang berjaya menuntut balik duit miliknya yang sudah terperap di akaun-akaun lama. Ada yang bernilai RM30, RM20, RM150, RM1,000 selepas membuat permohonan tuntutan wang tidak dituntut di portal egumis anm semakan

1. Daftar & Login Egumis Dapat Duit RM13,253

semakan wang tidak dituntut online

Yang tak disangka-sangka jumlah terkumpul yang diperolehi sekitar RM13 ribu. Banyak tu… Ada duit daripada kad kredit, duit insurans, duit simpanan bank banyak lagi yang ramai yang tidak sedar selama ini.

2. Dapat Duit RM482.88

YouTube video

Dan….. baru-baru ini, saudara Zarul Hiqmi telah berkongsi dengan kami  berapa yang beliau berjaya dapat.

Mula-mula ingatkan tiada langsung. Rupa-rupanya terdapat beberapa akaun yang beliau terlepas pandang ada maklumat wang tak dituntut terkumpul sebanyak RM482.88 yang menunggu masa untuk beliau datang sendiri datang tuntut. Anda dah semak?

semak wang tak dituntut

3. Duit Wang Tak Dituntut RM729.54

Alhamdulillah, baru-baru selepas PKP Cik Syazliyana berjaya membawa balik duit wang tak dituntut sebanyak RM729.54. Memang rezeki beliau. Cubaannya untuk melakukan semakan egumis semasa tempoh PKP berlangsung membuah hasil rupanya, ada duit yang tersimpan lama tanpa beliau disedari. Duit yang beliau perolehi itu sangat membantu untuk beliau berbelanja sekarang ini. jabatan akauntan negara malaysia janm

4. Dapat Duit RM334.57 Dengan Egumis ANM

Encik Fadzlan Shahibi tanpa menyedari ada juga duit yang telah tersimpan lama dari tahun 2014 melibatkan duit insurans Etiqa Family, Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit AKPK login, CIMB Bank dan juga Bank Rakyat. egumis.anm.gov.my daftar

Sekali beliau membuat semakan wtd online, Jumlah yang kumpul adalah sebanyak RM334.57. TERBAIK!

5. Egumis Login Check Dapat Duit RM1,737.28

Banyak bukan dapat? Dengan sekali check sahaja dengan egumis wang tidak dituntut duit ini cukup untuk dibelanjakan setelah lama tersimpan lama sebelum ini. check egumis Wang Tak Dituntut NOTA: Dan anda hanya boleh buat semakan wtd secara atas talian 2 kali sehari sahaja. Selepas itu kena tunggu esoknya, untuk semakan seterusnya.

Kelebihan Egumis Wang Tak Dituntut

1) Mengurangkan lambakan yang datang setiap hari yang datang ke kaunter jabatan akauntan negara semata-mata mahu membuat semakan samada ada ada yang boleh dituntut atau tidak

2) Sesuai dengan ledakan teknologi hari ini, sistem check online egumis semamangnya patut dibangunkan bagi memudahkan rakyat malaysia yang semak di mana sahaja menggunakan komputer atau telefon pintar mereka. Cara menyemak lebih mudah selepas ini.

3) Apabila memudahkan urusan rakyat Malaysia, ia mungkin dapat mengurangkan lagi lambakan Wang Tak Dituntut (WTD Malaysia) yang masih lagi tersimpan oleh agensi kerajaan iaitu Jabatan Akauntan Negara

Ramai pengguna yang dah semak dan check egumis dengan anm, anda pula bagaimana?

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia