≡ BACK

Bagaimana Cara Untuk Lakukan Dekorasi Rumah Teres

Bagaimana Cara Untuk Lakukan Dekorasi Rumah Teres

Jikalau mahu dibandingkan dengan rumah banglo yang besar dengan rumah teres yang kecil sangat tidak sesuai dan kurang ideal.

dekorasi rumah teres

Tetapi untuk melakukan dekorasi rumah teres sehingga ia lebih luas dan keihatan lapang, agak realistik dengan menggunapakai cara dan teknik yang betul.

Tidak kira anda rumah setingkat, dua tingkat samada 2 bilik atau 3 bilik, rumah sempit dan kecil boleh jadi luas dan cantik dengan tips dekorasi rumah teres ini yang dikongsikan di bawah :

10 Tips Terbaik Untuk Dekorasi Rumah Teres

1) SILING : Anda tidak perlu risau jikalau anda hanya ada ketinggian siling rendah iaitu sekitar 8 kaki ke 10 kaki sahaja. Anda boleh atasi dengan cat siling anda dengan cat yang lebih gelap. Tindakan ini boleh menyebabkan siling anda akan kelihatan lebih tinggi

2) LANGSIR : Elakkan menggunakan langsir yang lebih gelap. Sebaliknya pilih warna langsir yang lebih terang dan lebih cerah bagi membolehkan ruang rumah teres anda menjadi lebih luas apabila diterangi cahaya matahari. Pastikan juga gantung langsir anda di kedudukan yang lebih tinggi.

langsir rumah teres

3) PERABOT : Jangan terlalu letak banyak perabot baik di ruang tamu anda, ruang makan atau di bilik tidur anda. Semakin banyak perabot yang anda letak, semakin kurang ruang yang ada di kawasan dalam rumah anda.

rumah teres sempit

4) CERMIN : Tidak boleh dinafikan peranan cermin dalam memberikan dimensi dalam rumah anda. Ia membantu menjadikan ruang yang ada lebih lapang.

cermin rumah teres

5) CAT : Dibandingkan saranan kami untuk cat di bahagian siling pada warna yang lebih gelap, tetapi untuk dibahagian dinding rumah anda, kami sarankan untuk anda pilih tona warna yang lebih lembut dan cerah.

Di bawah ini kami kongsikan juga rupa dan contoh dekorasi rumah teres setingkat milik anda muda yang sedang TRENDING ini. sangat menarik untuk diperhatikan :

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Rumah Mampu Milik di Malaysia : Senarai Tawaran Projek Perumahan Senarai Projek Perumahan Rumah Mampu Milik di Malaysia Di kalangan rakyat Malaysia, isu pemilikan memang merupakan satu isu yang sensitif.Walaupu…
Permohonan Rumah Mesra Rakyat : Semakan Borang Untuk Rumah SPNB Borang Permohonan Rumah Mesra Rakyat SPNB Untuk makluman anda program Rumah Mesra Rakyat ini ditawarkan di seluruh negeri di Malaysia. Termasuk di Jo…
Berita : 100 Ribu Rumah Mampu Milik Johor Untuk Anda Berita : 100 Ribu Rumah Mampu Milik Johor Untuk Anda Selepas menang, pasti ramai yang tertanya-tanya apa status projek rumah mampu milik Johor sepert…