Daftar Adam50: Buka Sehingga Tarikh Tutup 31 MAC


Daftar Adam50 2019 : Buka Semua Sehingga Tarikh Tutup 31 MAC

daftar adam50

Berita baik ini bukan untuk anda yang mana anda ada melahirkan zuriat dan bayi baru pada tahun 2019 mahupun bayi baru pada tahun 2020.

Berita baik ini adalah untuk anda ada melahirkan bayi baru tetapi masih lagi tidak mendaftarkan, kerajaan melalui Permodalan Nasional Berhad bersetuju untuk memberikan peluang kedua kepada ibu bapa untuk daftar adam50 untuk bayi baru mereka pada tahun 2018 untuk simpanan myasnb pada masa akan datang dan boleh semak baki asb online

Mereka perlu register sebelum 31 Mac 2019 ini. Itu tarikh tutup adam50 2019.

Selepas itu, kerajaan malaysia tidak membuka lagi dan menutup terus program pemberian wang ehsan ini.

Bagaimana Cara Daftar ADAM50

Cara daftar adam50 mudah sahaja. Boleh ikut aturan di bawah ini:

SEMAK SINI: Harga saham terkini di malaysia

1) Anda boleh pilih mahu daftar di mana samada di mana mana cawangan bank ataupun di cawangan ASB. Semua bank yang tersenarai di bawah, anda boleh pergi untuk mendapatkan borang adam50 dan melakukan proses pendaftaran. Mudah sahaja bukan?

  1. Ambank login
  2. Alliance Bank
  3. Semak harga poslaju rate Malaysia pun boleh buat
  4. CIMB Bank
  5. Maybank
  6. RHB Bank
  7. Affin Bank
  8. Bank Simpanan Nasional BSN

adam50 malaysia

2) Kemudian pastikan anda bawa bersama beberapa dokumen yang menyokong permohonan adam50. Ia bagi membolehkan permohonan anda lulus dengan mudah. Dokumen seperti Kad MYkid bayi ataupun sijil kelahiran milik bayi, kad pengenalan ayah atau ibu ataupun penjaga bayi diperlukan semasa proses pendaftaran dan permohonan adam50 Malaysia

3) Itu sahaja. Akhir sekali semakan adam50 akan dilakukan kepada permohonan, jikalau lulus duit sebanyak RM200 akan dimasukkan ke dalam akaun ASB (Amanah Saham Bumiputera) bayi anda.

borang adam50

P/S : Pengumuman ini tiada dalam intipati pembentangan Bajet 2019. Tetapi ia adalah inistif pihak Permodalan Nasional Berhad PNB untuk memberikan peluang kepada kalangan ibu bapa yang melahirkan bayi pada tahun 2018 untuk daftar adam50 online.

PP/S : Untuk makluman anda tiada sistem disediakan untuk daftar adam50 online. Semuanya anda kena buat secara manual supaya lebih telus untuk proses verifikasi dan pendaftaran.

permohonan adam50

PPP/S : Sebenarnya inisiatif ini bertujuan untuk mengalakkan budaya menabung dikalangan ibu bapa semenjak anak mereka masih kecil lagi sebagai pelaburan mereka pada masa hadapan. (SEMAK juga harga susu bayi zaman sekarang)

semakan adam50

PPPP/S : Tetapi malangnya program ini tidak mendapat sambutan. Adakah disebabkan perancangan keluarga oleh ibu bapa muda hari ini menyebabkan kadar kesuburan di Malaysia semakin menurun apabila mereka berkira-kira dengan kos sara hidup di Malaysia setiap kali mahu mendapatkan bayi baru? Benarkah?

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia