Contoh Surat Kebenaran Bekerja PKPB (Pelepasan Perjalanan)

Download secara percuma contoh surat kebenaran bekerja semasa pkp di Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur KL, Putrajaya dan Labuan, Johor, Sabah dan Melaka dan lokasi pkpb yang boleh dijadikan Surat Pelepasan pergerakan dan Perjalanan semasa keluar rumah tahun 2021

mco contoh surat kebenaran bekerja semasa pkp pkpb

Arahan untuk mengeluarkan surat untuk membenarkan perjalanan kepada setiap kakitangan yang terpaksa bekerja sepanjang tempoh PKPB dan waktu PKP telah diberikan kepada setiap majikan swasta dan agensi kerajaan.

Ini bagi mengelakkan sesetengah pihak sengaja bergerak bebas keluar tanpa alasan munasabah yang sebahagiannya mendakwa perlu memenuhi tuntutan kerja, oleh itu Surat seperti ini diperlukan. Setiap kementerian terlibat akan mengeluarkan contoh surat pelepasan kerja dan perjalanan akan dikeluarkan kepada kakitangan awam.

DAPATKAN SINI:

Jangan sesekali anda mahu keluar sepanjang tempoh perintah kawalan pergerakan bersyarat pkpb jika tidak membawa surat. Jika tidak anda akan menghadapi masalah oleh anggota polis atau tentera samada diarahkan untuk berpatah balik ataupun dikenakan tindakan susulan. Jadi kepada anda yang tiada surat pengesahan ini pastikan anda mendapatkan surat daripada majikan anda

Contoh Surat Kebenaran Pergerakan Bekerja PKP dan PKPB

Surat yang kami kongsikan seperti di bawah boleh dijadikan contoh bagi majikan yang masih belum mempunyai atau mengeluarkan untuk kakitangannya. Atau, surat contoh ini boleh juga dikongsikan kepada majikan anda.

IRLaw2u.my telah berkongsi contoh surat di bawah ini yang boleh juga didapati di laman Facebook Rasmi mereka. Mengikut kesesuaian anda, surat di bawah boleh di download dan edit.

contoh surat pelepasan pkp pkpb

INFO:

  • Untuk makluman negeri Pahang, Perak, Negeri Sembilan, Kedah, Terengganu dan Kelantan dikenakan pkp
  • Untuk makluman negeri Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur KL, Putrajaya dan Labuan, Johor, Sabah dan Melaka

Anda boleh edit surat di atas untuk dijadikan rujukan contoh surat kebenaran beroperasi untuk bekerja sendiri berniaga waktu pkpb dan semasa perintah kawalan pergerakan pkp.

Contoh Surat Pelepasan Untuk Kerja Waktu PKP dan PKPB

Lagi contoh surat permohonan kebenaran rentas daerah untuk bekerja semasa pkp atau pkpb boleh anda semak seperti di bawah ini

contoh surat pengesahan majikan pkp pkpb

Dan bagi memudahkan lagi urusan anda mendapatkan contoh surat untuk digunakan dalam perjalanan pergi dan balik tempat kerja boleh terus download contoh surat pelepasan perjalanan yang telah kami sediakan khas untuk anda. PERCUMA sahaja.

Boleh terus DOWNLOAD dan EDIT menggunakan butiran mengenai diri dan syarikat atau jabatan anda.

Pautan download contoh surat majikan untuk kebenaran pergerakan atas arahan bertugas dan bekerja kepada pekerja syarikat atau kakitangan kerajaan yang kena kerja waktu pkpb (CMCO) atau semasa pkp (MCO) dalam bahasa melayu dikongsikan di jadual bawah ini:

CONTOHDOWNLOAD
SEKTOR SWASTAhttps://mypt3.com/wp-content/uploads/surat-kebenaran-sektor-swasta.docx
SEKTOR AWAMhttps://mypt3.com/wp-content/uploads/surat-kebenaran-sektor-awam.docx
Perintah kawalan pergerakan bersyarat PKP di Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur KL, Putrajaya dan Labuan, Johor, Sabah dan Melaka berdasar menteri kanan datuk seri ismail sabri

Sehingga tempoh PKPB dan PKP berlangsung sepanjang tempoh 14 hari bermula tengah malam ini, jika anda bawa surat ini ketika tempoh anda bertugas, anda sama sekali tidak akan mempunyai masalah melalui sekatan jalan raya pihak polis dan tentera.

P/S: Jangan sesekali ingkar arahan pihak berkuasa. Pihak berkuasa telah mengerah kudrat dan keringat mereka sepanjang tempoh pelaksanaan pkp dan pkpb ini.

Ia bagi membantu bersama-sama mengekang dan membendung penularan covid 19 di Malaysia daripada terus menular. Jadi dipihak kita semua haruslah memberikan kerjasam dan mengikut sahaja arahan yang telah diberikan.

PP/S: Yang lagi bagusnya, bawa sekali samada bil elektrik atau bil elektrik jika ditanya oleh pihak berkuasa semasa dalam perjalanan ketika anda anda dalam perjalanan pulang ke rumah. Sekarang ini apa-apa pengakuan kita kepada pihak berkuasa harus disusuli dengan bukti.

PPP/S: Kongsikan contoh surat rasmi pelepasan kerja waktu pkpb atau semasa tempoh pkp dengan pengesahan dari majikan di FACEBOOK & WHATAPPS family terdekat dan kawan-kawan pejabat yang sama senasib dengan anda semasa tempoh PKPB dan PKP ini.