fbpx

Contoh Surat Kebenaran Bekerja Semasa Pkp (Pelepasan Perjalanan)

Download secara percuma contoh surat kebenaran bekerja semasa pkp yang boleh dijadikan Surat Pelepasan Perjalanan semasa keluar rumah

contoh surat kebenaran bekerja semasa pkp

Arahan untuk mengeluarkan surat pelepasan perjalanan kepada setiap kakitangan yang terpaksa bekerja sepanjang tempoh PKP telah diberikan kepada setiap majikan swasta dan agensi kerajaan.

Ini bagi mengelakkan sesetengah pihak sengaja bergerak bebas keluar tanpa alasan munasabah yang sebahagiannya mendakwa perlu memenuhi tuntutan kerja, oleh itu Surat seperti ini diperlukan. Setiap kementerian terlibat akan mengeluarkan surat pelepasan perjalanan akan dikeluarkan kepada kakitangan awam.

Jangan sesekali anda mahu keluar sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan PKP tidak membawa surat. Jika tidak anda akan menghadapi masalah oleh anggota polis atau tentera samada diarahkan untuk berpatah balik ataupun dikenakan tindakan susulan.

Jadi kepada anda yang tiada surat ini pastikan anda minta dengan majikan anda.

Contoh Surat Kebenaran Bekerja Semasa PKP

Surat yang kami kongsikan seperti di bawah boleh dijadikan contoh bagi majikan yang masih belum mempunyai atau mengeluarkan untuk kakitangannya. Atau, surat contoh ini boleh juga dikongsikan kepada majikan anda.

IRLaw2u.my telah berkongsi contoh surat di bawah ini yang boleh juga didapati di laman Facebook Rasmi mereka. Mengikut kesesuaian anda, surat di bawah boleh di download dan edit.

surat pelepasan perjalanan

Sehingga tempoh PKP berlangsung, jika anda bawa surat ini ketika tempoh anda bertugas anda sama sekali tidak akan mempunyai masalah melalui sekatan polis dan tentera.

P/S: Jangan sesekali ingkar arahan pihak berkuasa. Pihak berkuasa telah mengerah kudrat dan keringat mereka sepanjang tempoh PKP ini bagi membantu bersama-sama mengekang wabak COVID ini daripada terus menular. Jadi dipihak kita semua haruslah memberikan kerjasam dan mengikut sahaja arahan yang telah diberikan.

PP/S: Yang lagi bagusnya, bawa sekali samada bil elektrik atau bil elektrik jika ditanya oleh pihak berkuasa semasa dalma perjalanan ketika anda anda dalam perjalanan pulang ke rumah. Sekarang ini apa-apa pengakuan kita kepada pihak berkuasa harus disusuli dengan bukti.

Scroll to Top