Check eCCRIS BNM: Semak CCris Online Percuma 2023

Cara Dapat Semakan Report Kredit Dengan Semak dan check Ccris online dengan sistem login eccris BNM tahun 2023

semakan eccris bnm check ccris online 2023

Central Credit Reference Information System memberikan anda laporan penyata untuk rekod kewangan anda dengan pihak bank samada baik atau tidak.

Ramai yang mengeluh hari ini apabila permohonan demi permohonan pinjaman yang dihantar ke pihak bank, acapkali ditolak mentah-mentah. Kadang-kadang berminat nak beli rumah contohnya, tetapi apabila lihat status, permohonan pinjaman ditolak

Kalau dahulu tahap kredit dinilai berdasarkan jumlah pendapat kasar diperolehi tetapi hari ini tidak lagi. Hanya gaji dan pendapatan bersih dinilai dan akan ditafsirkan samada anda layak atau tidak. Jikalau layak, berapa jumlah pinjaman yang anda benar-benar layak.

Untuk memastikan pinjaman anda lulus dan berjaya, salah satu perkara yang anda perlu lakukan anda memantau tahap kredit kewangan anda menjaga pembayaran pinjaman sebelum-sebelum ini. Ia anda boleh semak melalui kemudahan semak online oleh Bank Negara Malaysia termasuk sistem tukaran ringgit ke rupiah hari ini

CCRIS Online Guna eCCRIS BNM 2023

Sistem ini dibangunkan oleh Bank Negara ini. Persoalannya bagaimana cara untuk lakukan semakan ccris Bank Negara Malaysia menggunakan sistem online ini?

Mari sama-sama semak panduan dan cara yang menggunapakai sistem ini yang kami kongsikan seperti di atas ini.

1. Perkara pertama yang perlu anda lakukan anda lakukan, anda mesti pergi ke mana-mana cawangan AKPK atau bangunan Bank Negara Malaysia untuk daftar maklumat diri anda untuk anda mula menggunakan sistem online anda

2. Anda sudah boleh mula akses untuk register dan login

PERKARABUTIRANNYA
Login secara onlinehttps://eccris.bnm.gov.my/eccris/pages/sec/login.xhtml

BACA SINI : Ctos Login Untuk Promo Code bagi semakan Report kewangan

  • Bank Negara Malaysia ada menyediakan kemudahan sistem semakan online untuk anda mengetahui rekod pembayaran pinjaman untuk tempoh 12 bulan terakhir.
  • Jikalau dahulu anda boleh pergi ke mana-mana cawangan akpk yang berdekatan atau terus pergi ke bangunan Bank Negara Malaysia untuk mendapatkan laporan kewangan ini.
  • Sekarang jadi lebih mudah, kemudahan semakan online ini dipanggil report eCCRIS bank negara malaysia seperti yang kami kongsikan di jadual di atas.
Central Credit Reference Information System

3. Selepas anda berjaya register eccris report dan login and perlu cari perkataan ‘CARIAN’ di navigasi dan anda KLIK untuk mula dapatkan download report online melibatkan laporan kewangan anda yang terkini

Senarai Kiosk Bank Negara Malaysia

Selain daripada menggunakan sistem online, Jikalau anda mahu terus dapatkan salinan di Kiosk mereka yang terdekat, boleh juga.

Anda boleh pergi ke mana-mana cawangan Bank Negara Malaysia ataupun cawangan akpk untuk lakukan melalui self check bnm ccris report online. Mudah sahaja.

  1. Bank Negara Kuala Lumpur
  2. Bank Negara Pulau Pinang
  3. Bank Negara Johor Bahru
  4. Bank Negara Kota Kinabalu
  5. Bank Negara Sarawak
  6. Bank negara Kuala Terengganu
  7. Cawangan AKPK di seluruh Malaysia termasuk di Sabah Sarawak, Penang, Perlis, Kedah, Perak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, KL.

P/S : Jikalau anda mahu lakukan semak nama blacklist bank negara online, kemudahan ini tidak disediakan pada sistem online ini sekarang.

PP/S : Diharapkan perkongsian membantu anda mengunakan sistem baru terus di telefon pintar dan laptop anda di aman sahaja.

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2024 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia