Cara Hilangkan Jeragat : Petua Secara Tradisional di Muka dan Badan

Cara Hilangkan Jeragat Secara Tradisional. Petua hilangkan jeragat di Muka dan Badan

hilangkan jeragat

Kadang kadang masalah jerawat sudah pun diatasi dan sudah tiada, tetapi masalahnya jeragat di muka masih lagi kelihatan. Semestinya, kalau boleh kita nak muka kita licin flawless gitu bukan?

Ia menjadi bertambah tertekan apabila masalah ini akan kekal sampai bila bila jikalau anda tidak melakukan langkah untuk mengubatinya.

Ada banyak cara samada menggunakan produk klinilal ataupun secara tradisonal yang diamalkan sekian lama oleh atuk nenek moyang kita dahulu

Sebenarnya masalah ini boleh diatasi jikalau anda bertindak daripada sekarang untuk mengatasinya berpandukan kepada tips dan petua hilangkan jeragat secara tradisional yang kami kongsikan di bawah ini. Boleh cuba.

Sebenarnya barang barang yang diperlukan ini, semuanya ada di bahagian dapur rumah anda. Senang.

Senarai Petua Hilangkan Jeragat Secara Tradisional

1) Dengan Kentang

Anda boleh gunakan kentang (potato) kerana ia terkenal dengan kandungan antioksida yang cukup tinggi. Ia baik untuk hilangkan jeragat di muka, tangan, badan, hidung dan di mana sahaja.

petua hilangkan jeragat dengan kentang

Boleh juga cuba tips untuk hilangkan resdung

2) Dengan Lemon

Selain kentang, anda boleh tambah penggunaan di tempat yang ada masalah ini dengan lemon yang kaya dengan Vitamin C dan asid Nitrci, yang mana kita tahu lemon mengandungi khasiat yang boleh memberikan kecerahan kepada kulit.

Ia sekaligus boleh membuatkan warna jeragat hitam anda contohnya akan berkurangan.

produk hilangkan jeragat

3) Dengan Ubat Gigi

Cara hilangkan jeragat dengan ubat gigit antara yang baru diperaktikkan untuk hilangkan masalah jeragat dan ianya berkesan dikalangan pemakai. Ambil ubat gigi dibilik air anda, dan boleh terus letakkan di tempat yang ada masalah ini.

Boleh cuba samada guna ubat gigit dicampur dengan limau nipis atau ubat gigi dengan putih telur ataupun ubat gigi dengan garam. Salah satu

hilangkan jeragat dengan ubat gigi

4) Dengan Kunyit

Untuk hasil yang lebih ummphhh, boleh gaulkan bersama kunyit dengan lemon tapi untuk sapukan dengan tempat masalah jeragat ini

cara hilangkan jeragat dengan kunyit

5) Dengan Baking Soda

Guna baking soda juga boleh dipertimbangkan. Kerana kebaikan baking soda adalah kerana ia mampu menghapuskan sel sel minyak yang terkumpul yang mana boleh menyebabkan jeragat berlaku di muka anda contohnya.

petua hilangkan jeragat dengan baking soda

P/S : Mypt3 nasihatkan anda menggunakan produk yang betul. Jangan sesekali mencuba produk yang baru yang belum diuji secara klinik bagi mengelakkan masalah di muka anda menjadi bertambah teruk.

PP/S : Walauapapun, anda perlu konsisten dan bagi memastikan usaha anda hilangkan jeragat menampakkan hasil.