Tabung Haji Online : Buka Akaun dan Login Dengan Mudah Sekarang

Adakah Sudah Boleh Login Akaun Tabung Haji Online. Boleh buka akaun Tabung Haji di Maybank CIMB Bank Islam Bank Rakyat atau Pejabat Pos?

Ramai yang bertanya kepada Mypt3, sebenarnya boleh atau tidak login Tabung Haji online sekarang ini?

tabung haji online

Sebenarnya sistem Tabung Haji Online tidak boleh buat masa ini. Sedang dalam proses naik taraf.

Bila akan dibuka semula, Mypt3 akan maklumkan semula kepada anda.

Ini bagi membolehkan sistem yang disediakan setanding seperti mana sistem myasnb login yang dibangunkan oleh Pemodalan Nasional Berhad melalui Amanah Saham Bumiputera. Sama-sama kita nantikan hasilnya nanti.

Buat anda yang masih belum ada lagi akaun tabung haji, boleh ikut langkah demi langkah seperti yang Mypt3 kongsikan di bawah ini :

Cara Buka Akaun Tabung Haji

Buat pengetahuan anda, anda hanya boleh daftar dan register untuk buka akaun Tabung Haji di mana-mana cawangan TH itu sendiri, sebenarnya ada banyak lagi pilihan yang disediakan untuk anda.

Anda sebenarnya boleh buka akaun tabung haji di bank rakyat, boleh buka akaun tabung haji di Bank Islam. Walaubagaimanapun, di Maybank dan CIMB tidak boleh.

Untuk simpanan, pengeluaran boleh dibuat di Pejabat Pos, CIMB, Maybank, Bank Islam, ataupun Bank Rakyat

i) Cara buka akaun tabung haji dewasa

Anda yang berumur 18 tahun ke atas hanya perlu bawa kad pengenalan anda sahaja

ii) Cara buka akaun tabung haji kanak kanak

Bawa sijil kelahiran atau MYKID atau MYKAD anak anda yang umur masih bawah 18 tahun lagi

Dan semeestinya akaun TH ini hanya tertakluk kepada rakyat Malaysia yang beragama Islam. Itu sahaja.

Akses Tabung Haji Online Banking Login

PerkaraButirannya
Akses Tabung Haji OnlineKLIK SINI

 

Senarai Cawangan Tabung Haji

buka akaun tabung hajiJikalau anda mahu cawangan TH yang terdekat dengan anda samad di Johor, Pahang, Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Perak, Sabah, Sarawak, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Kedah atau Terengganu boleh semak pada pautan di bawah ini.

PerkaraButirannya
Senarai Cawangan Tabung HajiKLIK SINI

 

Untuk makluman anda jikalau mahu pergi terus ke Tabung Haji hq ia terletak di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur.

Senarai Soalan Lazim Tabung Haji

1) Apa yang akan berlaku jikalau saya punya akaun tabung haji yang tidak aktif

Akaun Tabung Haji anda tidak aktif bermakna di sini anda tidak pernah buat apa-apa urusan atau transaksi selama 7 tahun lamanya.

Jangan panik. Walaupun akaun sudah tidak aktif, anda boleh mengaktifkan semula dengan syarat ada buat pengeluaran ataupun simpanan Tabung Haji di mana-mana sahaj di cawangan TH ataupun di Bank Rakyat, Bank Islam, Maybank ataupun di Bank Rakyat

2) Adakah Duit Daftar Haji Boleh Dikeluarkan

Boleh tiada masalah. Tetapi biasanya kakitangan yang bertugas akan nasihatkan anda tinggalkan dalam RM20 untuk memastikan akaun Tabung Haji anda kekal aktif dan selebihnya anda boleh keluarkan.

Tetapi kesan daripada itu, giliran untuk pergi haji ditarik balik dan anda perlu mendaftar semula dengan masukkan RM1300 untuk mendapatkan giliran semula.

3) Boleh Saya Daftar Haji Online dengan menggunakan sistem Tabung Haji Online

Buat masa ini, semua urusan pendaftaran haji di cawangan TH seluruh Malaysia. Tiada sistem daftar online disediakan buat masa ini.

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...