≡ BACK

Tabung Haji Online : Buka Akaun dan Login Dengan Mudah Sekarang

Adakah Sudah Boleh Login Akaun Tabung Haji Online. Boleh buka akaun Tabung Haji di Maybank CIMB Bank Islam Bank Rakyat atau Pejabat Pos?

Ramai yang bertanya kepada Mypt3, sebenarnya boleh atau tidak login Tabung Haji online sekarang ini?

tabung haji online

Sebenarnya sistem Tabung Haji Online tidak boleh buat masa ini. Sedang dalam proses naik taraf.

Bila akan dibuka semula, Mypt3 akan maklumkan semula kepada anda.

Ini bagi membolehkan sistem yang disediakan setanding seperti mana sistem myasnb login yang dibangunkan oleh Pemodalan Nasional Berhad melalui Amanah Saham Bumiputera. Sama-sama kita nantikan hasilnya nanti.

Buat anda yang masih belum ada lagi akaun tabung haji, boleh ikut langkah demi langkah seperti yang Mypt3 kongsikan di bawah ini :

Cara Buka Akaun Tabung Haji

Buat pengetahuan anda, anda hanya boleh daftar dan register untuk buka akaun Tabung Haji di mana-mana cawangan TH itu sendiri, sebenarnya ada banyak lagi pilihan yang disediakan untuk anda.

Anda sebenarnya boleh buka akaun tabung haji di bank rakyat, boleh buka akaun tabung haji di Bank Islam. Walaubagaimanapun, di Maybank dan CIMB tidak boleh.

Untuk simpanan, pengeluaran boleh dibuat di Pejabat Pos, CIMB, Maybank, Bank Islam, ataupun Bank Rakyat

i) Cara buka akaun tabung haji dewasa

Anda yang berumur 18 tahun ke atas hanya perlu bawa kad pengenalan anda sahaja

ii) Cara buka akaun tabung haji kanak kanak

Bawa sijil kelahiran atau MYKID atau MYKAD anak anda yang umur masih bawah 18 tahun lagi

Dan semeestinya akaun TH ini hanya tertakluk kepada rakyat Malaysia yang beragama Islam. Itu sahaja.

Akses Tabung Haji Online Banking Login

PerkaraButirannya
Akses Tabung Haji OnlineKLIK SINI

 

Senarai Cawangan Tabung Haji

buka akaun tabung hajiJikalau anda mahu cawangan TH yang terdekat dengan anda samad di Johor, Pahang, Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Perak, Sabah, Sarawak, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Kedah atau Terengganu boleh semak pada pautan di bawah ini.

PerkaraButirannya
Senarai Cawangan Tabung HajiKLIK SINI

 

Untuk makluman anda jikalau mahu pergi terus ke Tabung Haji hq ia terletak di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur.

Senarai Soalan Lazim Tabung Haji

1) Apa yang akan berlaku jikalau saya punya akaun tabung haji yang tidak aktif

Akaun Tabung Haji anda tidak aktif bermakna di sini anda tidak pernah buat apa-apa urusan atau transaksi selama 7 tahun lamanya.

Jangan panik. Walaupun akaun sudah tidak aktif, anda boleh mengaktifkan semula dengan syarat ada buat pengeluaran ataupun simpanan Tabung Haji di mana-mana sahaj di cawangan TH ataupun di Bank Rakyat, Bank Islam, Maybank ataupun di Bank Rakyat

2) Adakah Duit Daftar Haji Boleh Dikeluarkan

Boleh tiada masalah. Tetapi biasanya kakitangan yang bertugas akan nasihatkan anda tinggalkan dalam RM20 untuk memastikan akaun Tabung Haji anda kekal aktif dan selebihnya anda boleh keluarkan.

Tetapi kesan daripada itu, giliran untuk pergi haji ditarik balik dan anda perlu mendaftar semula dengan masukkan RM1300 untuk mendapatkan giliran semula.

3) Boleh Saya Daftar Haji Online dengan menggunakan sistem Tabung Haji Online

Buat masa ini, semua urusan pendaftaran haji di cawangan TH seluruh Malaysia. Tiada sistem daftar online disediakan buat masa ini.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Simpanan Tabung Haji vs ASB : Mana Pulangan Yang Lebih Baik Simpanan Tabung Haji vs ASB : Mana Yang Lebih Baik Berdasarkan pengumuman kadar dividen tolak dengan zakat simpanan Ada banyak pelaburan yang dijamin…
Jadual Kursus Haji Asas 2019 : Semakan Bila Tarikh Penerbangan Jadual Kursus Haji Asas 2019 di Malaysia : Bila Tarikh Kursus Haji Kami ingin ucapkan tahniah kepada jemaah haji yang berjaya terpilih oleh Lembaga T…
Dividen Tabung Haji 2018 : Tarikh Pengumuman Keluar Tahun 2019 Pengumuman Dividen Tabung Haji 2018 Tarikh Keluar Hari ini Untuk Tahun 2019 Sekarang ini dianggarkan sejumlah 600,000 yang menyimpan duit simpanan ma…
Sistem ASB Online : Bagaimana Cara Login MyASNB Sistem ASB Online : Bagaimana Cara Login MyASNB Dahulu punya cara memang legend. Bawa buku pelaburan ke mana-mana cawangan Amanah Saham Bumiputera ya…