BSH 2020 Bujang & OKU Dapat RM300 (Semakan Kemaskini)

Orang Bujang dan OKU lulus dalam semakan bsh 2020 sebanyak RM300 oleh

semakan bsh 2020 bujang

Selepas meneliti pelbagai pandangan dan dapatan orang ramai, kerajaan Malaysia berbesar hati untuk meluaskan kalangan dan kategori yang bakal mendapat limpahan dana bantuan sara hidup selepas ini.

Berdasarkan pembentangan Bajet 2020, kerajaan mengumumkan 2 kategori ditambah secara rasmi.

Seramai 1.1 juta penerima baru akan mendapat manfaat bantuan ini.

Sekaligus dengan tambahan ini, dana untuk pembayaran ini melonjak kepada RM5 bilion.

Kategori Baru Bujang dan OKU

Jika anda merupakan kalangan yang telah pun berumur 40 tahun dan ke atas tetap masih lagi memegang status bujang dengan gaji dan pendapatan sebulan adalah di bawah kadar RM2 ribu sebulan, boleh memohon.

PERKARAPAUTANNYA
Permohonan kemaskini bsh 2020 bujang & oku secara onlineKLIK SINI

 

Selain itu, golongan OKU juga tidak dilupakan. Mana-mana kalangan rakyat berumur 18 tahun ke atas yang memegang status OKU masih lagi menerima gaji dan pendapatan RM2 ribu dan ke bawah pun layak dapat bantuan ini

    • Kategori bujang dapat RM300
    • Kategori OKU dapat RM300

kemaskini bsh bujang 2020

Semakan BSH Bujang 2020 di Telegram

Kepada kalangan yang berminat yang berminat untuk dapat kemaskini dan maklumat terkini mengenai bsh bujang (OFFICIAL) boleh ikuti secara PERCUMA Telegram LHDN BSH 2020

Boleh gunakan saluran di telegram untuk sama-sama membuat tuntutan apa yang kekurangan, kelemahan mahupun permintaan untuk siri penambaikan siri bantuan kali ini.

Berdasarkan rekod golongan bujang dahulu di zaman kepimpinan Datuk Seri Najib Razak, kumpulan ini menerima sejumlah RM450. Itu dahulu. Sekarang tidak lagi.

P/S : Punca dan sebab bantuan bujang tidak diberikan kepada golongan muda yang umur mereka di antara 18 tahun ke atas sehingga 40 tahun, kerana kerajaan Malaysia merasakan golongan muda tidak perlu diberikan duit tunai.

Sebaliknya peluang pekerjaan sepatutnya lebih diutamakan ditawarkan kepada golongan muda. Setuju?

PP/S : Jikalau kalangan anda di sini yang mahukan bsh bujang diperluaskan lagi untuk kalangan 18 tahun dan ke atas, boleh hantarkan cadangan  dan tuntutan di dalam group telegram seperti yang kami kongsikan di atas.

Kami pasti kerajaan akan mendengar tuntutan anda jikalau anda ramai-ramai bersatu dalam group di atas. Ramai merasakan golongan muda tidak kira kalangan pelajar universiti, golongan muda patut dibantu juga. Setuju?

Kongsikan info penting bersama komuniti dan kenalan anda semua.

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top