fbpx

BSH Bujang: Semakan Kemaskini & Bayaran Fasa 3 (2020)

Semakan Bantuan sara hidup Bsh bujang, isi rumah, berkeluarga, oku & login status tarikh Bayaran Fasa 3 untuk bulan Mac dan Mei 2020

semakan kemaskini bantuan sara hidup bsh bujang 2020

Selepas meneliti pelbagai pandangan dan dapatan orang ramai, kerajaan Malaysia berbesar hati untuk meluaskan kalangan dan kategori yang bakal mendapat limpahan dana br1m selepas ini.

Berdasarkan pembentangan Bajet 2020, kerajaan mengumumkan 2 kategori ditambah secara rasmi.

Seramai 1.1 juta penerima baru akan mendapat manfaat ini.

Sekaligus dengan tambahan ini, dana untuk pembayaran ini melonjak kepada RM5 bilion.

Semakan BSH Bujang 2020

Jika anda merupakan kalangan yang telah pun berumur 40 tahun dan ke atas tetap masih lagi memegang status bujang dengan gaji dan pendapatan sebulan adalah di bawah kadar RM2 ribu sebulan, boleh dapat duit ini.

PERKARAPAUTANNYA
Portal rasmi untuk semakan status onlinehttps://bsh.hasil.gov.my

Selain itu, golongan OKU juga tidak dilupakan. Mana-mana kalangan rakyat berumur 18 tahun ke atas yang memegang status OKU masih lagi menerima gaji dan pendapatan RM2 ribu dan ke bawah pun layak dapat

Manakala kalangan isi rumah yang sudah bekeluarga yang berada lingkungan gaji dan pendapatan yang telah ditetapkan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri LHDN akan terus mendapat duit tunai.

Tarikh Bayaran Fasa 3

Mypt3 difahamkan yang mana status bagi bayaran fasa 1 dan fasa 2 telah pun diselesaikan kepada semua penerima yang layak.

Dan sekarang ini tiba untuk semakan status kelulusan dan tarikh bayaran bsh 2020 fasa 3.

semakan penerima bantuan untuk bujang

Berita gembira, yang mana melalui pengumuman Pakej Rangsangan Ekonomi 2020 dek kerana masalah wabak VOVID-19 yang merebak di seluruh dunia termasuk Malaysia, jumlah bayaran telah ditambah untuk siri fasa 2. Butirannya di bawah ini :

  • Tarikh pembayaran fasa 2 dipercepatkan bermula 16 bulan Mac 2020
  • Anda sebagai penerima akan dapat lagi tambahan duit tunai sebanyak RM100 + RM50 dalam bentuk etunai

Jadual butiran pembayaran boleh anda semak jadual yang dikongsikan di atas ini.

Kemaskini Bantuan Sara Hidup Bujang di Telegram

Kepada kalangan yang berminat yang berminat untuk dapat kemaskini dan maklumat terkini mengenai semakan bsh bujang 2020 (OFFICIAL) boleh ikuti secara PERCUMA Telegram LHDN 2020

Boleh gunakan saluran di telegram untuk sama-sama membuat tuntutan apa yang kekurangan, kelemahan mahupun permintaan untuk siri penambaikan kali ini.

Berdasarkan rekod golongan bujang dahulu di zaman kepimpinan Datuk Seri Najib Razak, kumpulan ini menerima sejumlah RM450. Itu dahulu. Sekarang tidak lagi.

P/S : Punca dan sebab semua bujang tidak diberikan kepada golongan muda yang umur mereka di antara 18 tahun ke atas sehingga 40 tahun, kerana kerajaan Malaysia merasakan golongan muda tidak perlu diberikan duit tunai.

Sebaliknya peluang pekerjaan sepatutnya lebih diutamakan ditawarkan kepada golongan muda. Setuju?

PP/S : Jikalau kalangan anda di sini yang mahukan kategori bujang diperluaskan lagi untuk kalangan 18 tahun dan ke atas, boleh hantarkan cadangan  dan tuntutan di dalam group telegram seperti yang kami kongsikan di atas.

Kami pasti kerajaan akan mendengar tuntutan anda jikalau anda ramai-ramai bersatu dalam group di atas. Ramai merasakan golongan muda tidak kira kalangan pelajar universiti, golongan muda patut dibantu juga. Setuju?

Kongsikan info penting bersama komuniti dan kenalan anda semua di Whatapps dan Facebook mereka

Scroll to Top