Borang Rentas Negeri Terkini 2021 PKP 3.0: Cara Download PDF


Senarai borang rentas negeri terkini melibatkan kawasan yang kena pkp 3.0 pkpp pkpb, sila download contoh surat dalam format PDF untuk cara buat & mohon permit pergerakan perintah kawalan pergerakan pdrm

borang rentas negeri terkini

Sila download dan muat turut borang rentas negeri untuk permit keluar dari kawasan PKP 3.0 PKPB PKPP PKPD (dalam bentuk PDF)

Kerajaan Malaysia melalui pengumuman yaang disampaikan oleh Perdana menteri malaysia telah membentangkan apa yang dipanggil sebagai pelan Pemulihan Negara PPN.

Dalam pada masa yang sama rakyat Malaysia yang ingin keluar dan rentas negeri masih perlu mohon permit pergerakan perintah kawalan pergerakan pkp ataupun pergerakan bersyarat pkpb.

Ia bagi mengawal virus COVID 19 daripada terus menular tanpa kawalan sehinggalah kadar vaksin di Malaysia mencapai tahap yang telah ditetapkan oleh kerajaan malaysia (HERD IMMUNITY).

Borang Rentas Negeri Terkini 2021

Jika anda permit pergerakan perintah kawalan pergerakan melalui borang rentas negeri terkini samada pkp pkpp pkpd pkpb boleh semak cara buat surat dalam bentuk PDF atau format WORD

FORMAT WORDLINK PAUTAN
Download borang rentas negeri pkp dengan pdrmSURAT PKP
Download borang pkpb dengan pdrmSURAT PKPB
FORMAT PDF & GAMBARLINK PAUTAN
Borang Permit Pergerakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)https://www.rmp.gov.my
Borang Permit Pergerakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersayarat (PKPB)https://www.rmp.gov.my
permit pergerakan perintah kawalan pergerakan

Boleh download dan gunakan borang permit pergerakan perintah kawalan pergerakan ini untuk anda anda rentas negeri ke melaka putrajaya Sabah sarawak labuan kelantan terengganu perlis pahang kedah perak pulau pinang penang selangor kuala lumpur kl negeri sembilan dan Johor.

Asalkan anda mematuhi syarat yang telah ditetapkan kerajaan malaysia, mkn dan juga polis diraja malaysia pdrm.

Golongan Dibenarkan Rentas Negeri

  • Suami isteri pasangan jarak jauh inipun atas sebab dan faktor kecemasan dan keperluan mendesak yang hanya dibenarkah oleh pihak Polis Diraja Malaysia PDRM, contoh isteri nak bersalin, bayi masih kecil, anak perlukan sangat ayah atau ibu disamping

NOTA: Diharapkan tiada lagi isu dan berita yang menyakitkan hati termasuk isu influencer instafamous rentas negeri, artis dan selebriti malaysia yang ambil kesempatan keluar negeri untuk tujuan yang tidak dibenarkan berulang.

Borang Permit Perintah Kawalan Pergerakan di Balai Polis PDRM

Pastikan permit pergerakan perintah kawalan pergerakan untuk borang rentas negeri melibatkan kawasan pkp pkpb pkpd hanya boleh anda mohon di balai polis pdrm terdekat dengan anda samada di sabah Sarawak Melaka Negeri Sembilan.

Jangan seskali cuba menipu ‘kebenaran tidak sah’ yang anda perolehi. Jika ditangkap, anda akan berhadapan dengan tindakan undang undang

Berita Terkini Yang Sudah Vaksin 2 Dos

Berita terkini yang baik untuk semua rakyat Malaysia yang terlibat, kerajaaan Malaysia sedang perimbangkan cadangan mungkin benarkan anda rentas negari dengan syarat anda sudah terima 2 dos suntikan vaksin. Tidak lama sahaja lagi.

Jika pelan pemulihan negara PPN berjalan lancar seperti dirancang, yang sudah menerima suntikaan 2 dos mungkin boleh rentas negeri pada fasa 4 PPN iaitu sekitar bulan November dan Disember 2021 ini. Sama-sama kita nantikan.

YouTube video

Soalan Lazim & FAQ

1. Adakah saya perlu lagi mohon keluar ke negeri lain sekarang ini?

Ya masih perlu di bawah Pelan Pemulihan Negara PPN yang mempunyai 4 fasa untuk anda tempuh

Semoga permohonan anda rentas negeri dipermudahkan. Pandua cermat, jiwa selamat.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia