Borang Permohonan Kad Sihat Johor Online

Borang Permohonan Kad Sihat Johor Melalui Sistem Online Maju Sihat Johor

kad sihat johor

Ini bukan pertama kali kad seumpama ini dilaksanakan di Malaysia. Sebelum ini kerajaan negeri Johor telah pun melaksanakan kad peduli sihat Selangor.

Terkini, nampaknya kerajaan negeri Selangor telah mengikut jejak langkah dan contoh yang baik yang dilaksanakan di negeri lain untuk diaplikasi dan diberikan rakyat dan bangsa Johor.

Ini suatu berita gembira kepada bangsa Johor. Berita terkini yang kami terima, bulan tahun 2019 kad ini akan diberikan kepada kalangan yang melepasi syarat kelayakan secara free dan percuma. Menarik bukan?

Bukan sedikit tetapi sekitar 20 ribu keluarga yang telah masuk dalam senarai yang layak untuk menerima kad ini Jikalau anda mahu nama anda tersenarai sama, kami sarankan untuk anda melakukan pendaftaran nama melalui program ekasih.

Daftar Nama Kad Sihat Johor

1) Mudah sahaja, anda boleh semak dan check samada anda layak atau tidak untuk daftar nama anda melalui program ekasih di mana-mana Pejabat Daerah yang berdekatan dengan tempat anda. Itu secara manual

2) Anda boleh semakan sistem online, pihak kerajaan negeri ada menyediakan sistem online yang dipanggil sistem maju sihat johor online seperti pada pautan di bawah ini :

KLIK SINI : www.majusihat.com.my

Kelebihan Kad Sihat Johor

200 klinik swasta di Johor yang dipilih untuk menjayakan program ini akan menawarkan kelebihan dan faedah untuk mana mana kalangan individu mendapat rawatan RM200 setahun secara percuma manakala untuk keluarga akan mendapatkan rawatan free di klinik swasta Johor bernilai Rm500 setahun

Anda hanya diberikan had maksimum RM50 untuk setiap kali rawatan. Tidak boleh lebih daripada itu.

Senarai klinik swasta Johor yang tersenarai boleh semak pada portal maju sihat Johor online

maju sihat johor

Dalam pada masa yang sama boleh dapatkan rumah mampu milik johor melalui sistem erumah johor

3) Status Permohonan Lulus atau Tidak?

Anda boleh semak juga status permohonan dan semakan kad sihat Johor juga di portal rasmi maju sihat Johor

P/S : Alhamdulillah. Selepas ini, bangsa Johor ada pilihan tambahan untuk mendapatakan rawatan terbaik selain di klinik kesihatan kerajaan ataupun hospital bagi mendapat rawatan asas terbaik. Moga inisiatif yang bagus ini diikuti negeri-negeri lain di Malaysia.