Bilik Sewa KL: Golongan Bujang Bayar RM100

Bilik Sewa KL RM100 Untuk Golongan Bujang B40 di Kuala Lumpur

bilik sewa kl kuala lumpur

Setiap tahun berjuta-juta golongan muda yang datang mencuba nasib mendapatkan peluang kerjaya di ibu kota besar seperti di Kuala Lumpur.

Apabila sampai di ibu kota macam-macam cabaran yang perlu anak muda tempoh sepanjang mahu mencari rezeki di sini. Ini termasuklah dengan terpaksa berdepan dengan kos sara hidup yang tinggi termasuk cabaran mendapatkan sewa bilik Kuala Lumpur yang berpatutan.

Sewa bilik KL pun sekarang ini biasanya ditawarkan antara RM200 hingga RM600. Sukar untuk golongan anak muda terutamanya bujang yang baru mahu memulakan hidup di ibu kota.

Menyedari permasalahan ini, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur DBKL tampil dengan idea program dan skim micro housing RM100 dengan harapan dapat meringankan beban kalangan anak muda yang tingga bekerja di ibu kota.

Senarai Kandungan Penting:

Lokasi Bilik Sewa KL

Dan satu lagi pastikan juga anda hanya adalah salah satu sahaja, kereta atau motor. Kalau ada dua-dua pun anda dikirakan tidak melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan.

1) Jalan Tunku Abdul Rahaman

2) Akan menyusul sekitar KLCC

3) Bukit Bintang

4) Shah Alam

5) Petaling Jaya

6) Bangsar

Lain-lain lagi

Jikalau anda terdiri daripada yang umur daripada 18 tahun hingga 35 tahun yang mana gaji dan pendapatan anda tidak lebih RM2000 sebulan mungkin program ini sesuai dan layak buat anda.

Tawaran Kemudahan

1) Bayaran sewa serendah RM100 sebulan

2) Anda boleh hantar permohonan secara online sahaja

PERKARAPAUTANNYA
Permohonan secara onlinehttp://eperumahan.dbkl.gov.my

3) Tidak perlu mengeluarkan deposit sewa yang tinggi setiap kali hendak masuk tinggal

 

Yang bagusnya, keselamatan adalah lebih baik ini kerana tempat tinggal yang ditawarkan oleh pihak Dewan bandaraya Kuala Lumpur hanya diberikan kepada bujang B40 warganegara Malaysia sahaja. Jadi tiada bangla, myanmar dan warga asing lain yang akan buat kacau di kawasan tempat tinggal ini.

Syabas diucapkan kepada pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

P/S : Jikalau anda suka masak mungkin program bilik sewa kl ini tidak sesuai untuk anda. Ini kerana DBKL sama sekali tidak membenarkan untuk anda memasak di sini