Berita Terkini Najib Razak: Pendakwaan Kes oleh SPRM

Ini Berita Terkini Najib Razak Ditangkap SPRM hari ini : Penahanan Najib ditahan di rumah melalui berita awani live atau berita tv3 live online

berita terkini najib razak

Sebelum ini ramai yang sudah mula bertanya selepas kemenangan Pakatan Harapan berdasarkan keputusan pru yang lalu, bila Polis dan SPRM tangkap Najib Rosmah.

Soal siasat demi soal siasat, beberapa kali beliau dan Rosmah Mansor dipanggil ke SPRM melibatkan kes rasuah yang berprofil tinggi di Malaysia.

Akhirnya berita terbaru Najib ditangkap SPRM di rumah apabila beberapa kereta dilihat berada di rumah dan membawa beliau untuk bermalam di lokap buat pertama kali dalam sejarah hidup bekas Perdana Menteri Malaysia ini :

7 Fakta Kes Berita Terkini Najib Razak

1) Untuk kes pendakwaan terhadap Najib Razak adalah melibatkan kes SRC International yang mana duit RM42 didapati masuk ke akaun peribadi beliau (Sumber)

2) Pasukan pendakwaan akan dikepalai oleh peguam tersohor Malaysia yang sekarang ini sedang merangkap Peguam negara Malaysia, Tommy Thomas

3) Manakala barisan peguam bekas PM akan diketuai peguam terkenal di Malaysia iaitu Tan Sri Shafee Abdullah

4) Berita Terkini Najib Razak akan menghadapi 4 kes serius yang melibatkan pecah amanah dan salah guna kuasa. Antaranya ialah :

berita najib hari ini

5) Inilah satu-satu Perdana menteri dalam sejarah Malaysia yang pernah menghadapi pendakwaan jenayah

6) Selepas Najib ditahan SPRM, Rosmah Mansor dilihat telah tinggal lagi di rumah mereka di Jalan Langgak Duta untuk tidur di rumah anak perempuan Nooryana Najwa Najib

7) Anda boleh tonton berita Tv3 live dan siaran langsung berita Awani live

  • Tonton Berita Awani live,KLIK SINI
    Tonton Berita TV3 live,KLIK SINI

P/S : 4 gambar tekrini Najib Razak diperlihatkan kepada anda ketika kes pendakwaan di mahkamah berjalan. Nampak tenang sahaj bukan?

BACA SINI:
Laporan Audit Negara 1MDB : Berita Ringkasan Eksekutif