≡ BACK

Berita Pelabur Asing Tunggu Ucapan Bajet 2019

Berita Pelabur Asing Tunggu Ucapan Bajet 2019

Pelabur pelabur di dalam malaysia dan pelabur di seluruh dunia ternanti-nanti dengan ucapan bajet 2019 yang akan dibentangkan oleh Perdana Menteri malaysia, Tun Mahathir Mohamad selepas berjaya menumbangkan pimpinan Najib Razak sebelum ini.

ucapan bajet

Adakah ucapan bajet 2019 kali ini dikatakan dinantikan semua terutamanya kalangan pelabur dalam usaha mengembalikan keyakinan mereka dengan kedaaan ekonomi Malaysia dan bursan Malaysia yang ada pada hari ini.

Pelabur menantikan apakah dasar dan halatuju sebenarnya kerajaan Malaysia baru yang ada di bawah pimpinan Tun mahathir Mohamad selepas ini.

Dan selepas mereka mendengar sendiri intipati ucapan Bajet 2019 kali ini, dan mereka mula yakin dengan dasar negara kita Malaysia, mereka akan mula menambah pelaburan mereka ke bursa dan ekonomi Malaysia.

Sukar Untuk Capai Bajet Malaysia Yang Seimbang

Dalam pada masa yang sama hasrat kerajaan supaya ucapan Bajet 2019 dalam merealisasikan hasrat mereka untuk menjadikan bajet kali adalah bajet berimbang sangat sukar untuk dilaksanakan.

Antara punca adalah disebabkan :

1) hutang negara Malaysia sudah mencapai RM1 trilion

2) kekangan kewangan negara Malaysia termasuk perolehan pendapatan yang mengecil dan perbelanjaan terus melonjak tinggi

3) Terdapat beberapa penyelwengan yang di luar jangka sehingga merencatkan penacangan untuk negara Malaysia pada waktu sekarang ini

Walaubagaimanapun bajet 2019 yang seimbang dijangka dapat dicapai untuk tahun-tahun seterusnya kelak

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Ucapan Bajet 2019 : Senarai Ringkasan Teks oleh Tun Mahathir Senarai ringkasan Bajet 2019, rumusan dan kesimpulan berdasarkan Teks Ucapan Bajet 2019 Sudah pastilah ramai yang ternanti-nanti apa perancangan kera…
Bajet 2019 : Intipati Pembentangan Belanjawan oleh Menteri Kewangan Live Streaming, Siaran langsung Pengumuman Intipati Pembentangan Bajet 2019 Malaysia oleh Tun Mahathir pada Tarikh Belanjawan 2019 2 November 2018 Pe…