Bantuan Wanita 2021: Insentif Kerajaan


RM500 Sebulan Bantuan Wanita 2021 Masuk Kerja (Bajet Belanjawan

bantuan wanita 2021

Pelbagai usaha yang mahu dilakukakan oleh pihak kerajaan dengan harapan peratusan golongan wanita semakin meningkat berbanding kepada kadar yang ada sekarang ini.

Banyak faktor yang mengekang untuk golongan wanita kembali bekerja ke pasaran kerja semula mulai tahun 2021.

Antaranya faktor kos menghantar anda ke taska, kekangan masa selepas kelahiran anak, majikan kurang untuk mengambil golongan ibu yang acapkali bersalin. ataupun boleh juga ketidakupayaan untuk kembali bekerja selepas kelahiran anak. Macam-macam faktor dan asbabnya.

Oleh itu pada pembentangan bajet belanjawan 2021, kerajaan Malaysia berbesar hati untuk mempelawa kalangan wanita untuk kembali masuk kerja. Ada insentif untuk menanti anda yang menyahut saranan kerajaan kali ini melalui bantuan untuk wanita kali adalah:

Insentif Bantuan Wanita Masuk Kerja Belanjawan 2021

Antara insentif bantuan wanita masuk kerja pada pembentangan belanjawan 2021 boleh anda semak seperti di bawah ini:

1) Anda masuk sahaja bekerja, kerajaan akan berikan RM500 secara FREE dan percuma kepada anda selama tempoh 24 bulan (2 tahun)

2) Bagi melayakkan anda menerima bantuan bulanan ini, pastikan umur anda berada di antara 30 tahun sehingga maksimum 50 tahun

3) Pastikan juga anda yang kembali bekerja telah pun berhenti selama tempoh setahun (12 bulan) ataupun lebih

4) Berdasarkan dapatan daaripada pihak kerajaan sejumlah lebih 40 ribu peluang kerja kosong diwujudkan untuk kalangan anda sebagai wanita untuk kembeli bekerja semula

5) Majikan juga berlumba-lumba untuk mengambil anda bekerja. Ini keran mereka pun mendapat insentif setiap kali mengambil golongan wanita untuk kembali bekerja. Jadi WIN_WIN SITUATION!

wanita kerja bajet 2020

6) Menariknya lagi, tidak kisah berapa gaji dan pendapatan bulanan yang anda terima anda tidak perlu bayar cukai pendapatan yang mana anda mendapat pengecualian sampai tahun 2023. Terbaik bukan?

SUMBER: http://kopipanas.rtm.gov.my/pencapaian-kita-2019-wanita-kerja/

Hasrat kerajaan tidak banyak, mahukan lebih ramai golongan wanita kerja semula seperti anda masuk ke pasaran kerja semula. Dan dalam masa yang sama membantu menambah poket anda demi anak-anak dan keluarga bagi meringan perbelanjaan bulanan.

Ayuh mari-sama rebut peluang keemasan ini. Maklumkan kepada lain bantuan untuk wanita yang masih tidak tahu supaya sama-sama dapat mnafaatnya kelak. Dah boleh mula cari kerja sekarang!

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia