Bantuan Raya 2023 Aidilfitri: 18 Saluran Duit Raya


Bantuan Hari Raya Aidilfitri 2023 : Senarai Pembayaran duit bantuan hari raya Seluruh Malaysia di bulan puasa Ramadhan tahun ini

bantuan raya 2023 aidilfitri

Kita semua tahu begitu banyak cuti perayaan di Malaysia. Baik untuk Kristian, Hindu, Buddha, Cina dan tidak lupa juga Umat islam di Malaysia.

Di Malaysia, cuti Hari Raya adalah yang paling meriah berbanding perayaan yang lain yang mana ia bakal disambut setiap tahun tanda kemenangan oleh umat Islam yang berjumlah lebih 60 peratus daripada 31 jumlah penduduk di Malaysia.

Sudah pastinya, persiapan perlu dilakukan samada meriah atau serdahana yang cukup penting dikalangan umat Islam di Malaysia. Melihatkan kos sara hidup dan harga barang yang melonjak hari ini, akan ada beberapa persiapan yang tidak dapat direalisasikan atas kekangan kewangan.

Dan bagi mengurangkan beban dan membantu kalangan rakyat Malaysia, orang susah, b40, m40 dalam melakukan persiapan, terdapat beberapa pengumuman bantuan sebelum Hari Raya Aidilfitri di Malaysia termasuk bonus penjawat awam baik oleh kerajaan Malaysia mahupun bantuan zakat selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Kuala Lumpur, Sabah, Sarawak, Sabah, Perlis, Terengganu, Kelantan, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Pahang dan Johor.

Borang Permohonan Bantuan Raya Aidilfitri 2023

Buat masa ini terbaik beberapa berita baik yang telah diumumkan untuk beberapa kumpulan bagi menerima bantuan perayaan seperti yang tersenarai pada jadual bawah ini :

Boleh hantar borang permohonan sekarang dan dikatakan semakan keputusan sangat mudah untuk dapat skim duit raya kali ini dek kerana wabak covid 19 kali ini. Mereka benar-benar mahu membantu anda dapat bantuan ini dengan cepat dan mudah.

NOSENARAI BANTUANLINK PAUTAN
1Bantuan untuk pesara askar dan veteran tenteraTIADA
2Bantuan Khas Raya untuk penjawat awamTIADA
3Bantuan MAIK sehingga RM3000 sempena Hari Raya Aidilfitri untuk negeri KelantanMajlis Agama Islam & Adat Istiadat Melayu Kelantan
4Duit Bantuan Zakat Melaka di Hari Raya MAIMMajlis Agama Islam Melaka
5Bantuan Majlis Agama Islam Pahang MUIPMajlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang
6Skim Aidilfitri dari Zakat Johor MAIJMajlis Agama Islam Negeri Johor
7Saguhati Bantuan Hari Raya Aidilfitri dari Zakat SelangorLembaga Zakat Selangor
8Bantuan dari Zakat KedahMajlis Agama Islam Kedah
9Duit raya dari Zakat Perak MAIPkMajlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak
10Bantuan FELCRA 2023TIADA
11Bantuan duit raya FELDA 2023TIADA
12Bantuan Negeri Perlis MAIPSTIADA
13Bantuan Dana Raya Terengganu MAIDAMDana Raya Terengganu
14Bantuan Hari Raya Aidilfitri MAIWP Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur KL Labuan PutrajayaMajlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
15Bantuan Raya Sabah MUISTIADA
16Bantuan Hari Raya Sarawak (Bantuan Saraan Hidup di Skim Program Kasih Ramadan)Tabung Baitulmal Sarawak
17Bantuan Negeri Sembilan MAINSPerbadanan Baitulmal Negeri Sembilan
18Duit Bantuan hari raya JkmTIADA
19Bantuan artis, selebriti, dan seniman MalaysiaTIADA

bantuan hari raya 2023

Jom Mohon

P/S : Dengan kedudukan kewangan kerajaan yang agak terhad tidak banyak yang dapat diberikan oleh kerajaan Malaysia di musim COVID 19 ini.

Walaubagaimanapun, beberapa golongan penting akan terus dibantu terutamanya bantuan di bulan puasa Ramadhan dan menjelang Hari Raya Aidilfitri kali ini melalui pusat azakat dan baitulmal di negeri-negeri anda masing-masing.

PP/S : Pembayaran duit bantuan hari raya ini sangat membantu meningkatkan perbelanjaan boleh guna oleh rakyat Malaysia umumnya dan kebolehan berbelanja ini juga membantu kalangan peniaga meningkatkan pendapatan masing-masing pada musim perayaan.

PPP/S: Kongsikan juga senarai bantuan raya aidilfitri ini kepada ahli keluarga terdekat dan kawan-kawan anda di Facebook dan Wahatapps mereka. Semoga bantuan ini dapat membantu mereka di sepanjang bulan Ramadhan sehingga di Hari Raya Aidilfitri.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia