Bantuan Raya Aidilfitri 2019 : 14 Saluran Yang Anda Boleh Cuba Mohon Sehingga RM3,000

Bantuan Raya Aidilfitri : Senarai Pembayaran bantuan hari raya Seluruh Malaysia

Kita semua tahu begitu banyak cuti perayaan di Malaysia. Baik untuk Kristian, Hindu, Buddha, Cina dan tidak lupa juga Umat islam di Malaysia.

bantuan raya

Di Malaysia, cuti Hari Raya adalah yang paling meriah berbanding perayaan yang lain yang mana ia bakal disambut setiap tahun tanda kemenangan oleh umat Islam yang berjumlah lebih 60 peratus daripada 31 jumlah penduduk di Malaysia.

Sudah pastinya, persiapan perlu dilakukan samada meriah atau serdahana yang cukup penting dikalangan umat Islam di Malaysia.

Melihatkan kos sara hidup dan harga barang yang melonjak hari ini, akan ada beberapa persiapan yang tidak dapat direalisasikan atas kekangan kewangan.

Dan bagi mengurangkan beban dan membantu kalangan rakyat Malaysia dalam melakukan persiapan, terdapat beberapa pengumuman menjelang Hari Raya Aidilfitri di Malaysia baik oleh kerajaan Malaysia mahupun kerajaan negeri Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Kuala Lumpur, Sabah, Sarawak, Sabah, Perlis, Terengganu, Kelantan, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Pahang dan Johor.

Senarai Pengumuman Bantuan Raya Aidilfitri

Buat masa ini terbaik beberapa berita baik yang telah diumumkan oleh kerajaan untuk beberapa kumpulan bagi menerima bantuan hari raya seperti yang tersenarai pada jadual bawah ini :

bantuan hari raya

Boleh hantar permohonan sekarang dan dikatakan semakan keputusan sangat mudah untuk dapat duit raya

NoPerkaraPautannya
1Bantuan Hari Raya untuk pesara askar dan veteran tenteraRM500 dapat 27 Mei ini
2Bantuan Khas Raya untuk penjawat awamLIHAT SINI
3Bantuan MAIK sehingga RM3000 sempena AidilfitriMOHON SINI
4Bantuan Zakat Melaka di hari RayaKLIK SINI
5Bantuan Majlis Agama Islam Pahang MUIPKLIK SINI
6Skim Bantuan Hari Raya Aidilfitri dari Zakat JohorKLIK SINI
7Saguhati Hari Raya Aidilfitri dari Zakat SelangorKLIK SINI
8Bantuan dari Zakat KedahCHECK SINI
9Duit raya dari Zakat PerakDownload Sini
10Bantuan Raya FELCRAAkan dikemaskinikan
11Bantuan Raya FELDAAkan dikemaskinikan
12Bantuan Dana Raya TerengganuBACA SINI
13Bantuan Sara HidupSemakan Bantuan Sara Hidup Rakyat
14Bantuan Aidilfitri MAWIPKLIK SINI

 

P/S : Dengan kedudukan kewangan kerajaan yang agak terhad tidak banyak yang dapat diberikan oleh kerajaan. Walaubagaimanapun, beberapa golongan penting akan terus dibantu terutamanya menjelang Hari Raya Aidilfitri kali ini.

PP/S : Pembayaran bantuan raya ini sangat membantu meningkatkan perbelanjaan boleh guna oleh rakyat Malaysia umumnya dan kebolehan berbelanja ini juga membantu kalangan peniaga meningkatkan pendapatan masing-masing pada musim perayaan.

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...