Bantuan Raya 2020 Aidilfitri: 18 Saluran Permohonan

Bantuan Raya Aidilfitri : Senarai Pembayaran bantuan hari raya Seluruh Malaysia tahun 2020

bantuan raya

Kita semua tahu begitu banyak cuti perayaan di Malaysia. Baik untuk Kristian, Hindu, Buddha, Cina dan tidak lupa juga Umat islam di Malaysia.

Di Malaysia, cuti Hari Raya adalah yang paling meriah berbanding perayaan yang lain yang mana ia bakal disambut setiap tahun tanda kemenangan oleh umat Islam yang berjumlah lebih 60 peratus daripada 31 jumlah penduduk di Malaysia.

Sudah pastinya, persiapan perlu dilakukan samada meriah atau serdahana yang cukup penting dikalangan umat Islam di Malaysia. Melihatkan kos sara hidup dan harga barang yang melonjak hari ini, akan ada beberapa persiapan yang tidak dapat direalisasikan atas kekangan kewangan.

Dan bagi mengurangkan beban dan membantu kalangan rakyat Malaysia dalam melakukan persiapan, terdapat beberapa pengumuman menjelang Hari Raya Aidilfitri di Malaysia termasuk bonus penjawat awam baik oleh kerajaan Malaysia mahupun bantuan selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Kuala Lumpur, Sabah, Sarawak, Sabah, Perlis, Terengganu, Kelantan, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Pahang dan Johor.

Senarai Permohonan Bantuan Raya Aidilfitri 2020

Buat masa ini terbaik beberapa berita baik yang telah diumumkan untuk beberapa kumpulan bagi menerima bantuan seperti yang tersenarai pada jadual bawah ini :

Boleh hantar permohonan sekarang dan dikatakan semakan keputusan sangat mudah untuk dapat duit raya kali ini dek kerana wabak covid 19 kali ini. Mereka benar-benar mahu membantu anda dapat bantuan ini dengan cepat dan mudah.

NOSENARAIPAUTANNYA
1Bantuan untuk pesara askar dan veteran tenteraTIADA
2Bantuan Khas Raya untuk penjawat awamTIADA
3Bantuan MAIK sehingga RM3000 sempena AidilfitriMajlis Agama Islam & Adat Istiadat Melayu Kelantan
4Bantuan Zakat Melaka di Hari RayaMajlis Agama Islam Melaka
5Bantuan Majlis Agama Islam Pahang MUIPMajlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang
6Skim Aidilfitri dari Zakat JohorMajlis Agama Islam Negeri Johor
7Saguhati Hari Raya Aidilfitri dari Zakat SelangorLembaga Zakat Selangor
8Bantuan dari Zakat KedahMajlis Agama Islam Kedah
9Duit raya dari Zakat PerakMajlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak
10Bantuan FELCRATIADA
11Bantuan FELDATIADA
12Bantuan Dana Raya TerengganuDana Raya Terengganu
13Bantuan Sara HidupBayaran fasa akhir anda akan dipercepatkan pada bulan Julai 2020
14Bantuan Aidilfitri MAIWIPMajlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
15Bantuan Raya SabahTIADA
16Bantuan Hari Raya SarawakTIADA
17Negeri SembilanPerbadanan Baitulmal Negeri Sembilan
18Negeri PerlisTIADA

bantuan hari raya

Jom Mohon

P/S : Dengan kedudukan kewangan kerajaan yang agak terhad tidak banyak yang dapat diberikan oleh kerajaan Malaysia di musim COVID 19 ini. Walaubagaimanapun, beberapa golongan penting akan terus dibantu terutamanya menjelang Hari Raya Aidilfitri kali ini melalui pusat azakat dan baitulmal di negeri-negeri anda masing-masing.

PP/S : Pembayaran bantuan raya ini sangat membantu meningkatkan perbelanjaan boleh guna oleh rakyat Malaysia umumnya dan kebolehan berbelanja ini juga membantu kalangan peniaga meningkatkan pendapatan masing-masing pada musim perayaan.

PPP/S: Kongsikan juga senarai bantuan ini kepada ahli keluarga terdekat dan kawan-kawan anda di Facebook dan Wahatapps mereka. Semoga bantuan ini dapat membantu mereka di sepanjang bulan Ramadhan sehingga di Hari Raya Aidilfitri.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia