Bantuan PPC B40 2022: Semakan Nama Face Mask Percuma & Free


Semakan Nama Penerima Bantuan PPC B40 M40 Pakej Penjagaan Covid 19 2022 test kit, pulse oximeter dan face mask percuma dan free

semakan bantuan ppc b40 2022

Kita boleh lihat hari ini kes covid 19 di Malaysia semakin menurun. Dengan jumlah vaksinasi sudah pun meliputi ramai di Malaysia.

Tetapi usaha kerajaan tidak terhenti setakat itu sahaja. Terbaru dan terkini, kerajaan Malaysia mengumumkan yang mereka mahu bagi satu lagi bantuan khusus untuk keluarga dari golongan b40 menerusi Skim Program Pakej Penjagaan Covid 19 atau PPC. Terbaik!

Dengan bantuan seperti ini golongan b40 tidak tercicir dalam mendapatkan penjagaan terbaik dalam mendepani wabak covid 19.

Ini kerana, walaupun ramai yang sudah mendapatkan vaksin tetapi masih perlu berjaga-jaga dengan varian varian baru yang terus mengganas di seluruh dunia umumnya dan di Malaysia amnya.

Semakan Kelulusan Bantuan PPC B40

Semak dan check status penerima bantuan ppc secara online seperti di bawah ini. Nantikan kemaskini daripada kami.

PERKARALINK PAUTAN
Semakan kelulusan nama penerima bantuan ppc untuk golongan b40Jika anda penerima bantuan BPR / BKC anda akan dapat secara automatik?

NOTIS: Jadilah yang pertama untuk dapatkan kemaskini bantuan PPC terus kepada anda dengan cara join TELEGRAM BANTUAN KERAJAAN MALAYSIA ini, https://t.me/bantuankerajaanmalaysia

Semakan Bantuan PPC M40

Adakah bantuan PPC akan diberikan kepada golongan M40 di Malaysia. Buat masa ini belum ada pengumuman rasmi dari kerajaan Malaysia.

Keutamaan diberikan kepada penerima BPR untuk keluarga dari golongan / kumpulan B40 terlebih dahulu. Ini salah contoh yang berjaya kami terima dari kerajaan Malaysia.

bantuan facemask

bantuan pulse oximeter

bantuan kit ujian kendiri

pakej penjagaan covid

Syarat Kelayakan Pakej Penjagaan Covid 2022

Jika anda merupakan penerima Bantuan Prihatin Rakyat BPR yang sudah ada keluarga dan anak termasuk ibu tunggal / bapa tunggal yang ada anak, secara automatik anda layak untuk tebus dan claim bantuan PPC kali ini.

Ini bermakna seramai 3.6 juta penerima BPR dari negeri Sabah Sarawak Melaka Labuan Kuala Lumpur Kl Putrajaya Perlis Terengganu Kelantan Pulau Pinang Penang Perak Selangor Negeri Sembilan Johor Pahang layak untuk mendapatkan bantuan Pakej Penjagaan Covid PPC tahun 2022 ini.

BACA SINI: Semakan BPR 2022 Login Semak Status Kelulusan LHDN Online

Semakan Senarai Produk Pakej Penjagaan Covid 19

Apa barang dan produk kesihatan yang anda akan terima menerusi skim pakej penjagaan covid 19 dari kerajaan Malaysia ini? Antaranya ialah:

  • Bantuan face mask / pelitup muka percuma (setiap keluarga dapat 4 keping)
  • Bantuan 4 kit ujian kendiri covid 19 untuk setiap keluarga b40
  • Bantuan pulse oximeter percuma
  • Bantuan termometer percuma
  • Turut diberikan kepada anda adalah info risalah berkaitan cara menggunakan produk-produk di atas dan juga info penjagaan kesihatan

Video Berita Terkini

YouTube video

Soalan Lazim & FAQ

1. Adakah semua bantuan yang tersenarai di atas adalah FREE & PERCUMA

Ya. Betul. Free & PERCUMA dari kerajaan Malaysia

2. Berapakah nilai kesemua bantuan ini?

Bernilai RM131 untuk anda yang layak

3. Adakah penerima bantuan BPR bujang layak terima bantuan ini?

Maaf tidak layak.

Semoga dengan pemberian bantuan PPC Pakej Penjagaan Covid 19 dapat meningkatkan tahap kesihatan rakyat Malaysia dalam terus mendepani wabak covid 19 ini nanti di era pandemik kelak.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia