Semakan Bantuan Musim Tengkujuh 2020: Tarikh Pembayaran BMT

Cara Semakan Bantuan Musim Tengkujuh RISDA oleh Lembaga Getah Malaysia LGM (BMT)

bantuan musim tengkujuh

Sememangnya mereka ini perlu dibantu. Sudahlah hari untuk menoreh yang boleh dalam 15 hari setiap bulan. Datang pula hujan, tidak dapat mereka turun untuk menoreh.

Ya, walaupun hujan itu adalah rahmat, tetapi anak bini, keluarga dan dapur juga perlu berasap.

Berapalah yang boleh diperolehi mereka jikalau situasi hujan terus berterusan teruatamanya menjelang hujung tahun dari November, Disember mungkin menginjak ke awal bukan Januari.

Atas dasar ini, kami merasakan berita ini adalah sesuatu yang mengembirakan kalangan pekebun dan juga penanam getah. Dapat dilihatkan berdasarkan live Bajet oleh Perdana Menteri Malaysia yang membuat pengumuman tenteng satu bantuan apa yang dipanggil sebagai Semakan Bantuan Musim Tengkujuh BMT

Semakan Permohonan Bantuan Musim Tengkujuh 2020

Bagi memudahkan anda buat permohonan online, Lembaga Getah Malaysia LGM telah bangunkan sistem online seperti yang tertera di bawah ini :

Anda juga boleh pergi ke mana-mana cawangan Lembaga Getah Malaysia untuk dapatkan borang permohonan dan lengkapkan butiran yang diperlukan.

Selepas itu anda boleh mula nantikan semakan keputusan samada lulus atau tidak yang mana anda boleh semak dan check melalui pautan di jadual atas.

Jangan ada yang terkelirunya, bantuan ini tidak sama dengan tawaran bantuan risda ini. Anda boleh mohon kedua-keduanya sekali.

Pastikan anda hantar daftar borang, kemaskini maklumat anda sebelum tarikh tutup yang ditetapkan oleh pihak RISDA

P/S : Terbukti pengumuman bantuan penoreh getah baru baru ini yang mana sejumlah lebih 200,000 penoreh getah dan juga yang mengusahakan kebun dan ladang getah mendapatkan bantuan penoreh getah dengan jumlah pembayaran sebanyak Rm600 yang akan diagihkan dalam dua pertingkat

PP/S : Fasa 1 Pembayaran bantuan sebanyak Rm300 akan diberikan sebelum akhir tahun 2020. Manakala Fasa 2 sebanyak Rm300 lagi akan diberikan Januari 2021

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia