Bank Rakyat Online : Cara Register di iRakyat

Cara Register Bank Rakyat Online di iRakyat

Mypt3 difahamkan ramai pengguna Bank Rakyat terutamanya dikalangan kakitangan kerajaan dan penjawat awam di Malaysia.

bank rakyat online

Mereka ini antara yang mana duit gaji bulanan mereka masuk daalam akaun bank rakyat, pernah mengambil pinjaman bank rakyat termasuk pinjaman perumahan, pinjaman peribadi bank rakyat atau mengambil kad kredit bank rakyat.

Melihatkan jumlah pengguna Bank Rakyat yang semakin ramai dan perkembangan teknologi hari ini, sistem bank rakyat online dibangunkan bagi memudahkan pengguna melakukan pelbagai urusan setiap hari walau di mana sahaja, samada siang atau malam.

Jikalau anda merupakan pemagang akaun Bank Simpan Nasional, boleh cuba daftar sistem bsn online

Sistem bank rakyat online dinamakan irakyat. Ia memudahkan anda semak baki akaun bank rakyat online, transfer duit bank rakyat online, dapatkan e statement bank rakyat dan penyata kad kredit bank rakyat.

Cara Register Bank Rakyat Online

Pastinya anda sudah ada kad bank rakyat samada kad debit atau kad kredit bank rakyat. Apa yang perlu anda lakukan adalah

1) Pergi ke mesin ATM Bank Rakyat

2) Tetapkan nombor PIN yang akan digunakan semasa proses “bank rakyat online banking registration”.

Nombor PIN yang anda tetapkan perlu digunakan untuk proses pendaftaran dalam tempoh 24 jam maksimum. Tidak boleh lebih daripada itu.

3) Login Bank Rakyat

PerkaraPautannya
Bank Rakyat Log Ini (irakyat login)KLIK SINI

 

irakyat

4) Pilih “First Time Registration” atau Pertama kali mendaftar dan isi maklumat yang diperlukan berdasarkan beberapa proses dan diperlukan seperti pada gambar di bawah ini.

bank rakyat login

5) Akhirnya anda mula login bank rakyat sepertimana username dan password semasa proses registration sebelum ini

6) Anda sudah boleh melakukan transaksi tabung haji online yang disediakan dalam sistem online bank rakyat, bayar bil, topup. Semestinya semua kemudahan ini adalah FREE dan PERCUMA

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...