≡ BACK

Berita Bajet 2019 : Pertingkatkan Ekonomi Digital di Malaysia

Berita Bajet 2019 : Pertingkatkan Ekonomi Digital di Malaysia

Sekarang ini kita dihidup dengan kepelbagai bisnes dan indstri digital. Semuanya secara online dan digital. Negara kita Malaysia tidak patut ketinggalan dalam menyediakan kemudahan dan infrastruktur kepada kalangan usahawan di Malaysia.

bajet 2019 ekonomi digital

Seperti mana yang baik dimulakan oleh Perdana Menteri Malaysia sebelumnya seharusnya diteruskan oleh kerajaan hari ini. Contohnya ekonomi digital yang banyak dimasukkan dalam pembentangan Bajet Malaysia olehnya.

Dan ramai mahu kerajaan memberikan lebih tumpuan kepada ekonomi digital untuk siri pembentangan Bajet 2019 kali ini. Apa yang sedia ada dipertingkatkan lagi. Anda boleh ikuti siri live bajet dan siaran lansung bajet Malaysia terus di pautan yang kami sediakan itu.

Dalam pada itu, ramai yang mahukan Telekom Malaysia Tm bersama-sama penyedia internet di Malaysia terus memperluaskan jaringan internet di Malaysia bagi membolehkan lebih ramai terlibat sama masuk ke dalam industri dan ekonomi digital ini.

Potensi yang ada cukup besar jikalau jaringan internet diperluaskan bukan sahaja di kawasan bandar malah juga sepatutnya di pinggir bandar.

Ada baik lagi yang perlu dan boleh dilakukan oleh pihak kerajaan supaya ekonomi digital di Malaysia terus berkembang.

Bersama-sama ini beberapa cadangan boleh dipertimbangkan seperti yang kami senaraikan sepert di bawah ini :

Cadangan Untuk Bajet 2019 Ekonomi Digital Malaysia

1) Meningkatkan jariangan jalur lebar di Malaysia

2) Memberikan harga yang kompetitif bagi caj internet di Malaysia

3) Memperbanyakkan dan meningkatan kekerapan kelas latihan menjual barangan di Facebook, dan di Internet secara percuma. Daripada mereka tidak tahu apa apa asalkan mereka minat, mereka akan diajarkan sehingga mampu menjual barangan secara online. Jikalau mereka mahu ilmu yang lebih advance itu terpulang kepada inisiatif mereka selepas itu.

4) Berikan geran untuk beberapa startup yang mampu menghasilkan teknologi yang memudahkan urusan seharian rakyat Malaysia. Daripada cara konvensional kepada secara digital.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Ucapan Bajet 2019 : Senarai Ringkasan Teks oleh Tun Mahathir Senarai ringkasan Bajet 2019, rumusan dan kesimpulan berdasarkan Teks Ucapan Bajet 2019 Sudah pastilah ramai yang ternanti-nanti apa perancangan kera…
Bajet 2019 : Intipati Pembentangan Belanjawan oleh Menteri Kewangan Live Streaming, Siaran langsung Pengumuman Intipati Pembentangan Bajet 2019 Malaysia oleh Tun Mahathir pada Tarikh Belanjawan 2019 2 November 2018 Pe…
Pelepasan Cukai Pendapatan 2018 Individu Untuk Efiling 2019 Senarai 22 Pelepasan Cukai Pendapatan 2018 untuk individu bagi Bayaran Efiling 2019 Disebabkan kita bergelar rakyat Malaysia, kita mempunyai tanggung…