Aladdin Street: Portal Halal Online Shopping Terbesar

AladdinStreet: Portal Halal Online Shopping

aladdin street

Siapa yang tidak kenal Sheikh Muszaphar. Seorang doktor pakar, ibu bapa kepada 3 orang anak yang cukup comel yang mana seorang sudah sekolah rendah dan juga merangkap angkasawan Malaysia.

Tetapi tahukah anda Sheikh Muszaphar juga ada melancarkan satu portal online shopping ala-ala macam Alibaba atau Amazon atau Shopee (sila claim e penjana Shopee di sini) atau Lazada. Nama portal online shopping yang dilancarkan adalah bernama AladdinStreet. Nak pos barang, boleh semak kadar dan harga pos laju dan rate yang terbaru

Portal ini dikatakan memfokuskan penjualan produk yang halal yang seringkali menjadi masalah untuk kalangan rakyat Malaysia yang berada di negara orang lain terutamanya di negara yang monoritinya adalah bukan beragama Islam.

Dengan modal sebesar US$100 juta, Sheikh Muszaphar berharap dapat sama-sama duduk sama tinggi dengan portal hebat di dunia seperti Amazon dan Alibaba.

Senarai Kandungan Penting:

4 Perkara Penting Aladdin Street

1) Untuk produk halal anda disenaraikan di portal ini, pastikan ianya telah menerima sijil halal jakim

2) Akan beroperasi sehingga ke 30 buah negara

3) Portal ini turut menjual produk elektronik juga

4) Dikatakan pernah membuat perjanjian usahasama dengan kelab bola sepak besar seperti Manchester United bagi membantu aspek pemasaran dan promosi portal ini

5)

P/S : Sekarang ini dengan Sheikh Muszaphar dilihat sangat asyik mendidik anak-anak kecil. Video cara beliau mendidik anak-anak beliau seringkali menjadi rujukan kalangan ibu bapa moden hari ini.