Semak Penyata AKPK Login Bantu Peminjam Bayar Hutang

Semak penyata AKPK dan Login Sistem online Bantu Peminjam Bayar Hutang Pinjaman Dengan Mudah

semak penyata akpk dengan login masuk

Mypt3 difahamkan ramai sekarang ini yang terjerat dengan hutang yang telah dilakukan dengan pihak bank, baik hutang pinjaman kad kredit mahupun pinjaman peribadi (personal loan).

Selepas beberapa tempoh, masing-masing mula merasakan hutang ‘jahat’ yang mereka lakukan itu tidak mampu dtanggung mereka lagi dek kerana perbelanjaan boleh guna setiap bulan yang mereka perolehi telah mula menyusut.

Akhirnya, ada bulan bulan hutang yang telah dilakukan tidak dapat dilunaskan dengan sebaiknya mengikut jadual yang telah ditetapkan. Sehingga ini ada sahaja pertanyaan yang dtanya oleh kalangan pembaca Mypt3 yang mahukan tips dan panduan bagaimana bagi menyelesaikan masalah hutang yang menimpa mereka pada ketika ini.

Sekarang, yang muflis dan senarai hitam pun boleh mohon bantuan prihatin nasional

Senarai Kandungan Penting:

Semak Penyata AKPK Login

Mypt3 akan berkongsi dengan anda bagaimana Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit yang diletakkan di bawah Bank Negara Malaysia (BNM) di mana agensi ini boleh bantu anda menyelesaikan pembayaran bulanan pinjaman peribadi dan hutang card credit dengan cepat dan paling penting tidak membebankan komitmen anda setiap bulan. Anda pernah dengar?

PERKARAPAUTANNYA
Login Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit Onlinehttps://www.akpk.org.my/home/gateway

Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit ditubuhkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dengan harapan dapat menguruskan kewangan kalangan peminjam di Malaysia agar tidak terjerumus dengan zon muflis dan bangkrap.

Yang bagusnya servis dan perkhidmatan yang ditawarkan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit adalah FREE dan PERCUMA tiada caj tersembunyi dan caj tambahan dikenakan kepada anda.

  • Permodalan Nasional Berhad PNB ada melancarkan sistem myasb online yang abntu kalangan pelabur semak unit masing-masing secara online dan atas talian

1) Anda boleh pergi mana-mana cawangan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit yang berdekatan dengan anda baik yang ada di seluruh negara. Cawangan akpk Malaysia di melaka, KL Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis, Terengganu, Kelantan, Penang Pulau Pinang, Kedah, Perak, Selangor.

2) Kakitangan bertugas akan membantu anda untuk berbincang cara bagaimana mereka boleh bantu anda menguruskan keewangan pinjaman yang telah anda lakukan di bawah program yang telah disusun untuk anda

3) Pegawai yang bertugas akan melakukan semakan pinjaman peribadi, pinjaman kad kredit dan akan menyusun berapa yang anda sepatutnya kena bayar di bawah program Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit, yang tentulah pembayarannya jauh lebih rendah berbanding yang anda bayar sebelum ini.

4) Pegawai Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit akan berunding dengan pihak bank.

Dan surat perjanjian baru akan dikeluarkan kepada anda selepas kata putus berjaya dicapai di antara kedua-dua belah pihak untuk anda turunkan tandatangan.

Ini bermakna selepas ini, anda perlu bayar komitmen pinjaman anda dengan pihak Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit dan bukan lain pihak bank.

5) Apabila anda di bawah program Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit, anda sama sekali tidak dibenarkan mohon pinjaman baru dengan mana-mana pihak bank selagi komitmen bayaran dengan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit tidak habis dibayar.

6) Dan juga sama sekali lambat bayar, bagi mengelakkan perjanjian anda dengan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit terbatal sekaligus mengakibatkan bayaran komitmen anda menjadi tinggi semula selepas itu

7) Anda boleh gunakan sistem pautan akpk online yang telah mypt3 kongsikan di jadual atas bagi membolehkan anda login semak penyata online daripada masa ke semasa