Semak Penyata AKPK Login Bantu Peminjam Bayar Hutang

Semak penyata AKPK kpm dan Login Sistem online Bantu Peminjam Bayar Hutang Pinjaman Dengan Mudah

semak penyata akpk dengan login masuk

Mypt3 difahamkan ramai sekarang ini yang terjerat dengan hutang dengan pihak bank, baik hutang pinjaman kad kredit terbaik mahupun pinjaman peribadi (personal loan).

Selepas beberapa tempoh, masing-masing mula merasakan hutang ‘jahat’ yang mereka lakukan itu tidak mampu ditanggung. Ddek kerana perbelanjaan boleh guna setiap bulan yang mereka perolehi telah mula menyusut.

Akhirnya, ada bulan bulan hutang yang telah dilakukan tidak dapat dilunaskan dengan sebaiknya mengikut jadual yang telah ditetapkan. Ramai yang mahukan tips dan panduan bagaimana bagi menyelesaikan masalah hutang yang menimpa mereka pada ketika ini.

Sekarang, yang muflis dan senarai hitam pun boleh buat semakan bantuan prihatin nasional

Semak Penyata AKPK KPM Login

Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit boleh bantu anda menyelesaikan pembayaran bulanan pinjaman peribadi dan hutang card credit dengan cepat.  Dan paling penting tidak membebankan komitmen anda setiap bulan. Anda pernah dengar?

PERKARAPAUTANNYA
Login Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit OnlinePortal Rasmi

BACA SINI: Pengeluaran kwsp akaun 1 untuk peribadi 2020 bagi diri anda berbelanja

Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit ditubuhkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dapat menguruskan kewangan kalangan peminjam di Malaysia agar tidak terjerumus dengan zon muflis dan bangkrap.

Yang bagusnya servis dan perkhidmatan yang ditawarkan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit adalah FREE dan PERCUMA tiada caj tersembunyi dan caj tambahan dikenakan kepada anda.

Proses Pengurusan Komitmen Anda

1) Anda boleh pergi mana-mana cawangan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit yang berdekatan dengan anda baik yang ada di seluruh negara. Cawangan akpk Malaysia di melaka, KL Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis, Terengganu, Kelantan, Penang Pulau Pinang, Kedah, Perak, Selangor.

2) Kakitangan bertugas akan membantu berbincang cara bagaimana mereka boleh bantu anda menguruskan kewangan pinjaman yang telah anda lakukan

3) Pegawai bertugas akan melakukan semakan pinjaman peribadi, pinjaman kad kredit dan akan menyusun berapa yang anda sepatutnya kena bayar. Yang mana sudah tentulah pembayarannya jauh lebih rendah berbanding yang anda bayar sebelum ini.

4) Pegawai Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit akan berunding dengan pihak bank.

Dan surat perjanjian baru akan dikeluarkan kepada anda selepas kata putus berjaya dicapai di antara kedua-dua belah pihak untuk anda turunkan tandatangan.

Ini bermakna selepas ini, anda perlu bayar komitmen pinjaman anda dengan pihak Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit dan bukan lain pihak bank.

5) Apabila anda di bawah program Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit, anda sama sekali tidak dibenarkan mohon pinjaman baru. Tidak kira dengan mana-mana pihak bank selagi komitmen bayaran dengan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit tidak habis dibayar.

6) bagi mengelakkan perjanjian anda dengan Agensi Kauseling dan Pengurusan Kredit terbatal, jangan lewat bayar. Ia sekaligus mengakibatkan bayaran komitmen anda menjadi tinggi semula selepas itu

7) Anda boleh gunakan sistem pautan akpk online yang telah mypt3 kongsikan di jadual atas bagi membolehkan anda login semak baki penyata online daripada masa ke semasa