≡ Menu

Semakan Keputusan Peperiksaan UPSR, PT3, SPM di SPPAT LPM Online

Semakan Keputusan Peperiksaan UPSR, PT3, SPM di SPPAT LPM Online

Ingat dahulu jikalau jikalau mahu ambil keputusan peperiksaan besar seperti UPSR, PMR dan SPM perlu pergi ke sekolah. Jadi sepanjang perjalanan ke sekolah memang mendebarkan.

sppat

Semakin dekat ke kawasan sekolah semakin berdegup laju jantung sehingga kadangkala seperti menghentak-hentak tulang rusuk di dalamnya.

Selaras dengan kemajuan teknologi maklumat hari ini, anda sudah ada peluang untuk melakukan semakan keputusan upsr, PT3 dan semakan keputusan SPM secara online seperti mana disediakan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia melalui portal SPPAT LPM ataupun dikenali dengan Sistem Pengurusan Peperiksaan Atas Talian

Pautan Semakan Keputusan Peperiksaan di SPPAT LPM

Perkara Butiran dan Pautannya
Semakan keputusan peperiksaan KLIK SINI

 

Untuk makluman anda Lembaga Peperiksaan Malaysia LPm dan Kementerian pendidikan Malaysia KPM hanya akan mula aktifkan fungsi tersebut pada masa dan ketika bermulanya pengumuman tarikh dan masa bagi peperiksaan UPSR, PT3 dan SPM.

Cara untuk melakukan semakan keputusan peperiksaan sekolah termasuk SPM, PT3 dan UPSR secara online melalui SPPAT LPm mudah sahaja. Hanya perlu masukkan kad pengenalan (IC) dan nombor angka giliran anda yang sah dan betul.

Selepas itu akan terpapar keputusan peperiksaan mengikut exam yang anda ambil ketika itu samada SPM, PT3 dan UPSR secara online. Walaubagaimanapun result yang terpapar adalah sceara ringkas sahaja.

Anda tetap perlu pergi ke sekolah atau JPN untuk ambil salinan slip peperiksaan.


Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com