Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
≡ Menu

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar, Kegiatan Ekonomi. Semak Sekarang

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar : Kegiatan Ekonomi

Setelah menunggu ke sekian lamanya akhirnya soalan PT3 Geografi, akhirnya keluar juga sejak 15 Jun 2015 tempoh hari untuk anda download soalan PT3 Geografi.

geografi pt3

Pelajar Tingkatan 3 akan mula berperang daripada sekarang bagi menyiapkan tugasan dan kajian lapangan yang melibatkan pekerjaan penduduk setempat melibatkan kegiatan ekonomi yang mereka usahakan berdasarkan kawasan kajian yang telah dipilih oleh anda.

Berdasarkan semakan Mypt3, anda dikehendaki melihat dan memerharikan di sekitar kawasan sekolah atau tempat tinggal anda untuk membuat kajian melibatkan kegiatan ekonomi yang dijalankan dan diusahakan oleh penduduk di sekitar anda.

Adakah pertanian, perlombongan, perikanan, perkilangan atau lain-lain lagi? Yang mana satu? Dan tugasan Geografi Pt3 anda merangkumi 4 perkara yang boleh selesaikan antaranya ialah :

Semak Senarai Soalan Geografi PT3?

  • 3.1 Konsep dan takrifan kegiatan ekonomi. (contoh jawapan terbaik : KLIK SINI)
  • 3.2 Latar belakang kegiatan ekonomi di kawasan tersebut dan persembahan grafik yang sesuai tentang pekerjaan penduduk di kawasan kajian tersebut.
  • 3.3 Cadangan usaha-usaha untuk meningkatkan pendapatan penduduk di kawasan tersebut.
  • 3.4 Kegiatan ekonomi yang berpotensi dimajukan di kawasan kajian anda dan alasannya.

Kami doakan anda dapat membuat tugasan PT3 Geografi dengan baik dan menjawab semua solan Geografi Tingkatan 3 dengan cemerlang.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Contoh Geografi Pt3 Jawapan 2018 Kerja Kursus Ting... Contoh Geografi Pt3 Jawapan 2018 Kerja Kursus Tingkatan 3 Untuk maklumat adik-adik semua Tugasan Geografi Pt3 ini. khusus pelajar Tingkatan 3 untuk...
Contoh Peta Lakar Geografi Pt3 aka Peta Topografi.... Contoh Peta Lakar Geografi Pt3 aka Peta Topografi. Simbol dan Petunjuk Berbanding tahun-tahun sebelumnya, Mypt3 boleh katakan yang mana tahun kerja k...
Jadual Kerja Geografi PT3 Kerja Kursus Geografi : ... Jadual Kerja Geografi PT3 Kerja Kursus Geografi : Kegiatan Ekonomi Pastinya bermula semalam lagi hingga 3 Julai 2015 adalah tempoh paling sibuk bag...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: