≡ Menu

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar, Kegiatan Ekonomi. Semak Sekarang

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar : Kegiatan Ekonomi

Setelah menunggu ke sekian lamanya akhirnya soalan PT3 Geografi, akhirnya keluar juga sejak 15 Jun 2015 tempoh hari untuk anda download soalan PT3 Geografi. Pelajar Tingkatan 3 akan mula berperang daripada sekarang bagi menyiapkan tugasan dan kajian lapangan yang melibatkan pekerjaan penduduk setempat melibatkan kegiatan ekonomi yang mereka usahakan berdasarkan kawasan kajian yang telah dipilih oleh anda.

geografi pt3

Berdasarkan semakan Mypt3, anda dikehendaki melihat dan memerharikan di sekitar kawasan sekolah atau tempat tinggal anda untuk membuat kajian melibatkan kegiatan ekonomi yang dijalankan dan diusahakan oleh penduduk di sekitar anda.

Adakah pertanian, perlombongan, perikanan, perkilangan atau lain-lain lagi? Yang mana satu? Dan tugasan Geografi Pt3 anda merangkumi 4 perkara yang boleh selesaikan antaranya ialah :

Semak Senarai Soalan Geografi PT3?

  • 3.1 Konsep dan takrifan kegiatan ekonomi. (contoh jawapan terbaik : KLIK SINI)
  • 3.2 Latar belakang kegiatan ekonomi di kawasan tersebut dan persembahan grafik yang sesuai tentang pekerjaan penduduk di kawasan kajian tersebut.
  • 3.3 Cadangan usaha-usaha untuk meningkatkan pendapatan penduduk di kawasan tersebut.
  • 3.4 Kegiatan ekonomi yang berpotensi dimajukan di kawasan kajian anda dan alasannya.

Kami doakan anda dapat membuat tugasan PT3 Geografi dengan baik dan menjawab semua solan Geografi Tingkatan 3 dengan cemerlang.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Kerja Kursus Geografi PT3 2018 Tingkatan 3: Panduan Tugasan? Contoh tugasan folio Kerja Kursus Geografi PT3 2018 Tingkatan 3: Panduan Tugasan bagi kajian taburan guna tanah dengan peta lakar? Alhamdulillah, rat...
Semak Format Soalan PT3 2018 : Sejarah, Geografi, Bahasa Melayu Semak Format Soalan PT3 2018 Peperiksaan Tingkatan 3 : Sejarah, Geografi, Bahasa Melayu Pihak Lembaga Peperiksaan Malaysia dan Kementerian Pendidikan...
Semakan Aplikasi PT3 Online 2018 : Sistem Pentaksiran Tingkatan Tiga Semakan Aplikasi PT3 online 2018 : Sistem Pentaksiran Tingkatan Tiga PT3 Bagi memastikan perjalanan Pentaksiran Tingkatan 3 berjalan dengan baik dan ...


pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com