≡ Menu

Berita Program Sukarela Insentif (SURI) : Sumbangan Caruman Dari Kerajaan

Berita Program Sukarela Insentif (SURI) : Sumbangan Caruman Dari Kerajaan untuk ibu tunggal, suri rumah, balu, janda

Tahniah kepada anda semua yang terbabit. Ini kerana seperti yang dijanjikan kerajaan Malaysia membayar kepada kumpulan yang layak sebanyak RM40 sebulan oleh Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di bawah apa yang dikenali dengan Program Sukarela Insentif (SURI).

Program Sukarela Insentif (SURI)

Program Sukarela Insentif (SURI) akan melalui 3 fasa yang mana akan dimulakan dengan fasa pertama.

Fasa Pertama akan membabitkan kalangan suri rumah kepada suami masing-masing selaku ketua keluarga, ibu tunggal, dan juga kalangan balu.

Cara Bayaran Sumbangan Program Sukarela Insentif (SURI)

1) Sistem yang dibuat sekarang ini adalah di mana di pihak kerajaan akan memberikan sumbangan caruman sebanyak RM40 sebulan kepada akaun KWSP anda manakala Rm5 sebulan di pihak anda.

2) Ini semua dilakukan dengan harapan golongan suri rumah, balu dan ibu tunggal mendapat pembelaan dan bantaun dikala mereka di dalam kesusahan.

3) Buat masa ini akan dimulakan dengan fasa pertama terlebih dahulu

4) Walaubagaimanapun Program Sukarela Insentif (SURI) akan diteruskan kepada fasa kedua pula. Fasa kedua ia akan naik kepada RM50 pula caruman. Di mana sumbangan Rm40 masih lagi seperti biasa kepada akaun KWSP anda manakal tambahan Rm10 lagi akan diberikan kepada PERKESO atau SOCSO.

5) Tidak cukup dengan itu, fasa ketiga dan merupakan fasa terakhir di mana pihak suami akan menyalurkan sumbangan caruman ke KWSP sebanyak 2 partus ke akaun KWSP isteri.

6) Semua kemudahan ini dibuat dengan syarat nama anda telah berdaftar dalam sistem program ekasih.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Bagaimana Cara Pembayaran Caruman KWSP Suri Rumah Bagaimana Semak Cara Pembayaran Skim Caruman KWSP Suri Rumah. Bayaran Caruman Kwsp untuk Suri Rumah Berita baik untuk golongan suri rumah. Dalam usah...
Cara Semakan eKasih : Daftar Bantuan Sara Hidup di Portal E-Kasih Semakan eKasih dan Daftar bantuan sara Hidup di Portal E-Kasih Online Sekarang kos sara hidup di Malaysia terus melambung tinggi. Bagi meringankan be...


pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com