≡ Menu

Bagaimana Cara Untuk Hantar Permohonan SPA Lepasan SPM

Bagaimana Cara Untuk Hantar Permohonan SPA Lepasan SPM

Jikalau anda mahu jawatan yang tetap walaupun negara dilanda masalah kegawatan ekonomi sekalipun mungkin anda boleh pertimbangkan untuk hantar permohonan SPA lepasan SPM.

permohonan spa lepasan spm

Tidak cukup dengan itu, tawaran pencen iaitu dibayar duit secara bulanan dari tempoh anda berhenti kerja sehingga anda mati meninggal dunia menyebabkan ramai yang sanggup menjadi sebahagian daripada keluarga besar sebagai kakitangan kerajaan walaupun masuk dengan tangga gaji SPM.

Dan banyak lagi kelebihan dan faedah jikalau anda telah bergelar penjawat awam termasuklah peluang kenaikan gaji dan kenaikan pangkat.

Jadi Macam-macam cara digunakan untuk berjaya. ada yang guna kabel dan lain-lain lagi.

Ikuti Langkah Demi Langkah Permohonan SPA Lepasan SPM

1. Anda dijemput untuk layari portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam untuk hantar permohonan SPA anda secara online melalui pautan di bawah ini

Perkara Butirannya
Permohonan SPA Lepasan SPM (SERVER 1) KLIK SINI
Permohonan SPA Lepasan SPM (SERVER 2) KLIK SINI

 

Jikalau anda belum lakukan pendaftaran akaun baru, boleh register terlebih dahulu. Kemudian baru boleh akses tanpa sebarang kesulitan

2. Kemudian, anda sudah boleh akses akaun anda seperti biasa dan tolonglah isi maklumat yang pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam termasuklah info mengenai diri anda, keputusan peperiksaan anda, pencapaian kokurikulum dan kurikum dan lain-lain aktiviti yang pernah disertai selengkapnya. Kalau boleh sila check berulang lagi untuk mengelakkan sebarang kesilapan dan kecuaian.

3. Selepas anda isi makluman, tandakan butang penegsahan dan boleh hantar permohonan jika anda sudah berpuas hati.

P/S : Jangan lupa berdoa dan bertawakal, moga-moga dipertimbangkan.

PP/S : Jangan lupa kongsikan di facebook dan Whatapps anda moga-moga rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang terdekat boleh sama hantar permohonan SPA lepasan SPM ini


Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com