≡ Menu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Langkah Pendaftaran Prasekolah Untuk Anak Masuk Tahun 2019 2020

Langkah Pendaftaran Prasekolah Untuk Anak Masuk Tahun 2019 2020

Setiap tahun beratus ribu kalangan ibu bapa akan mengintai peluang untuk memasukkan nama anda mereka untuk kemasukan ke pra sekolah. Tetapi peluang untuk masuk sangat sengit.

pendaftaran prasekolah

Apa itu pra sekolah? Pra sekolah adalah adalah merupakan kepada anak-anak anda yang berumur antara 4 tahun hingga 6 tahun menempuhi pembelajaran sebagai salah satu persediaan untuk masuk ke tahun 1 atau darjah 1.

Kemasukan tahun 2019 telah pun dibuka. Anda ada pilihan, Anda boleh hantar samada permohonan secara online atau permohonan secara manual.

Bagaimana Cara Hantar Permohonan Pendaftaran Prasekolah secara online

1. Jikalau anda merupakan warganegara Malaysia dan juga anak anda telah lahir di antara tempoh Januari 2013 hingga Januari 2015, anda dipelawa hantar permohonan

2. Apa yang perlu anda lakukan pendaftaran prasekolah secara online terlebih dahulu melalui pautan yang dikongsikan pada jadual di bawah.

Perkara Butirannya
Pendaftaran Prasekolah online KLIK SINI
Permohonan Prasekolah secara manual KLIK SINI

 

Ataupun anda boleh hantar juga secara manual. Terpulang kepada anda.

3. Selepas anda berjaya daftar, anda sudah boleh akses dan anda akan dapat lihat pautan borang permohonan. KLIK pada pautan tersebut dan anda sudah boleh mula isi maklumat yang diperlukan selengkapnya. Pada halaman borang permohonan tersebut, anda boleh cari sekolah yang anda kehendaki. Biasanya berdekatan dengan rumah dan kediaman anda.

4. Kemudian, anda sahkan borang permohonan anda dan hantar.

5. Jangan lupa cetak borang permohonan tersebut untuk dihantar ke sekolah yang anda mohon.

P/S : Untuk proses dan cara secara manual. Mudah sahaja. Download borang, isi dan hantar ke sekolah yang anda mahu dan berminat. Itu sahaja.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Cara Untuk Lakukan Pendaftaran Tahun 1 Untuk Tahun... Cara Untuk Lakukan Pendaftaran Tahun 1 Untuk Tahun 2019 2020 Nak masuk belajar ke tahun 1 hari ini tidak semudah seperti dahulu. Sekarang pelajar yan...
Contoh Soalan Percubaan UPSR aka Soalan Ramalan Koleksi Contoh Soalan Percubaan UPSR Seluruh Negeri di malaysia Pelajar dan murid darjah perlu jawab 6 kertas peperiksaan melibatkan 4 subjek iaitu B...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com