≡ Menu

Pengumuman Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 untuk Sejarah, Geografi

Berita Pengumuman Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 : Kerja Kursus Sejarah dan Folio Geografi

Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM adalah satu jabatan yang telah diberikan fungsi dan tanggungjawab yang cukup besar dalam pelaksanaan pendidikan di Malaysia. Untuk pentaksiran Tingkatan 3 PT3, Lembaga Peperiksaan Malaysia bertanggungjawab menguruskan bank soalan PT3, memberikan kelulusan mana-mana institusi yang dipilih bagi menjalankan peperiksaan PT3 di Malaysia.

lembaga peperiksaan malaysia

Malah tanggungjawab lainnya adalah berkongsi dan mengedarkan surat pekeliling bagi sebarang pengumuman dan perubahan serta penambahbaikan sistem pendidikan.

Untuk makluman anda semua, Mypt3 telah difahamkan yang mana portal rasmi telah pun berpindahke portal rasmi yang baru supaya memudahkan lagi anda semua pelajar PT3 untuk membuat rujukan terkini kelak.

  • Portal lama : lp.edu.my (TELAH DITUTUP)
  • Portal rasmi baru : lp.moe.gov.my

Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 : Butiran Sejarah dan Geografi

Seperti yang anda sedia maklum bermula Jun hingga Julai akan berlangsungnya pembuatan kerja kursus sejarah pt3 oleh kalangan pelajar Tingkatan 3. Butirannya akan dikongsikan seperti di bawah ini nanti.

Perkara Butirannya
Butiran Kerja Kursus Geografi Pt3 KLIK SINI
Butiran Kerja Kursus Sejarah Pt3 KLIK SINI

 

P/S : Mypt3 syorkan untuk anda semua war-warkan dan kongsikan di facebook, whatapps ataupun di Telegram dengan rakan-rakan dan dan sudara mara anda.

PP/S : Butiran yang kami kongsikan untuk kerja kursus sejarah pt3 dan kerja kursus sejarah adalah yang terbaik di Malaysia sejak pt3 dilancarkan kepada umum


Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com