≡ Menu

Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 : Kerja Kursus Sejarah dan Folio Geografi

Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 : Kerja Kursus Sejarah dan Folio Geografi

Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM adalah satu jabatan yang telah diberikan fungsi dan tanggungjawab yang cukup besar dalam pelaksanaan pendidikan di Malaysia.

lembaga peperiksaan malaysia

Untuk pentaksiran Tingkatan 3 PT3, Lembaga Peperiksaan Malaysia bertanggungjawab menguruskan bank soalan PT3, memberikan kelulusan mana-mana institusi yang dipilih bagi menjalankan peperiksaan PT3 di Malaysia, berkongsi dan mengedarkan surat pekeliling bagi sebarang pengumuman dan perubahan serta penambahbaikan sistem pendidikan.

Untuk makluman anda semua, Mypt3 telah difahamkan yang mana portal Lembaga peperiksaan Malaysia LPM telah pun berpindah bermula 1 Jun 2016 ke portal rasmi yang baru supaya memudahkan lagi anda semua pelajar PT3 2016 untuk membuat rujukan terkini kelak.

  • Portal lama : lp.edu.my (TELAH DITUTUP)
  • Portal rasmi baru : lp.moe.gov.my

Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3: Butiran Sejarah dan Geografi?

Seperti yang anda sedia maklum bermula 19 Jun 2016 hingga 1 Julai 2016 akan berlangsungnya pembuatan kerja kursus sejarah pt3 2016 oleh kalangan pelajar Tingkatan 3. Butirannya akan dikongsikan seperti di bawah ini nanti.

** Akan Mypt3 kemaskinikan tidak lama sahaja lagi. Nantikan! **

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Bangunan Bersejarah di Johor : Bangunan Sultan Ibr... Bangunan Bersejarah di Johor : Bangunan Sultan Ibrahim Sejarah Pt3 2016 Di bawah ini Myt3 akan kongsikan kepada anda berkenaan salah satu daripada se...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: