≡ Menu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Tarikh Keputusan UPSR Result November 2018 Semak Online dan SMS


Tarikh Keputusan UPSR Result November 2018. Semak Online dan SMS

Pasti lega perasaan adik-adik kita bukan, yang baru sahaja selesai menghadapi Ujian Peperiksaan Sekolah Rendah UPSR. Bagaimana, boleh jawab atau tidak?

keputusan upsr

Apa aktiviti dan program selepas UPSR atau pasca UPSR? Diharapkan gunakan waktu panjang yang terluang ini dengan aktiviti yang bermanfaat baik di sekolah mahupun di rumah anda kelak.

Untuk makluman adik-adik semua ataupun ibu bapa yang anaknya baru selepas jawab exam, MYpt3 telah dimaklumkan yang mana Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah menetapkan bulan November 2018 ini keputusan UPSR result akan keluar dan diumumkan.

Bagaimana mula berdebar-debar, bukan? Kadang-kadang debaran ibu bapa lebih berbanding anak-anak sendiri.

Butiran Semakan Keputusan UPSR Result secara Online dan SMS


Perkara Pautan dan Butirannya
Tarikh keputusan UPSR keluar Minggu kedua November (Dijangka pada November 2018
Semakan keputusan UPSR secara online sppat.moe.gov.my
Jangan keliru ya. Tiada semakan di portal SAPS Ibu bapa disediakan untuk ini. Ini kerana ianya hanya boleh dilakukan di portal rasmi lembaga Peperiksaan Malaysia LPM
Semak result UPSR secara SMS Taip : UPSR <jarak> ANGKA GILIRAN dan hantar ke 15888
Contoh: UPSR KD002A020 hantar ke 15888
Bagaimana cara ambil slip? Anda boleh mula ambil bermula pukul 10 pagi di dewan sekolah masing-masing dengan berpakaian seragam sekolah.

 

Mypt3 doakan semoga anda mendapatkan result yang anda impikan. Kongsi dan viralkan info ini pada rakan-rakan media sosial anda yang lain.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Permohonan Sekolah Kawalan : Kemasukan Tingkatan 1 Permohonan Sekolah Kawalan Kemasukan Tingkatan 1 public.moe.gov.my Permohonan sekolah kawalan akan dibuka secara online bagi sesi ambilan Januari 201...
Permohonan MRSM Tingkatan 1 Online : Bagi Semenanj... Permohonan MRSM Tingkatan 1 Online Semenanjung, Sabah, Sarawak Kalangan adik-adik Tahun 6 yang ambil UPSR tahun ini baik anda dari Semenanjung Malays...
Permohonan SBP Online : Kemasukan Tingkatan 1 dan ... Permohonan SBP Online Kemasukan Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 Pelajar yang telah mengambil UPSR dan juga PT3 sudah tentu ramai antara anda yang bercita...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: