≡ Menu

Tarikh Keputusan UPSR Result November 2018 Semak Online dan SMS

Tarikh Keputusan UPSR keluar hari ini. Semak Bila keluar Result UPSR November 2018. Semakan Online dan SMS

Pasti lega perasaan adik-adik kita bukan, yang baru sahaja selesai menghadapi Ujian Peperiksaan Sekolah Rendah UPSR. Bagaimana, boleh jawab atau tidak? Apa aktiviti dan program selepas UPSR atau pasca UPSR? Diharapkan gunakan waktu panjang yang terluang ini dengan aktiviti yang bermanfaat baik di sekolah mahupun di rumah anda kelak.

keputusan upsr

Untuk makluman adik-adik semua ataupun ibu bapa yang anaknya baru selepas jawab exam, MYpt3 telah dimaklumkan yang mana Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah menetapkan bulan November 2018 ini keputusan UPSR result akan keluar dan diumumkan.

Bagaimana mula berdebar-debar, bukan? Kadang-kadang debaran ibu bapa lebih berbanding anak-anak sendiri.

Result ini sangat penting bagi menilai permohonan MRSM Tingkatan 1 ataupun permohonan SBP tingkatan 1 samada layak diterima masuk atau tidak.

Butiran Semakan Keputusan UPSR Result secara Online dan SMS

Perkara Pautan dan Butirannya
Tarikh keputusan UPSR keluar Minggu kedua November (Dijangka pada November 2018
Semakan keputusan upsr secara online sppat.moe.gov.my
Jangan keliru ya. Tiada semakan di portal SAPS Ibu bapa disediakan untuk ini. Ini kerana ianya hanya boleh dilakukan di portal rasmi lembaga Peperiksaan Malaysia LPM
Semak result UPSR secara SMS Taip : UPSR <jarak> ANGKA GILIRAN dan hantar ke 15888
Contoh: UPSR KD002A020 hantar ke 15888
Bagaimana cara ambil slip? Anda boleh mula ambil bermula pukul 10 pagi di dewan sekolah masing-masing dengan berpakaian seragam sekolah.

 

Mypt3 doakan semoga anda mendapatkan result yang anda impikan. Kongsi dan viralkan info ini pada rakan-rakan media sosial anda yang lain.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Daftar Permohonan Sekolah Kawalan 2019 : Kemasukan Tingkatan 1 Permohonan Sekolah Kawalan Kemasukan Tingkatan 1 public.moe.gov.my Permohonan sekolah kawalan akan dibuka secara online bagi sesi ambilan Januari 201...
Permohonan MRSM Tingkatan 1 Online : Bagi Semenanjung, Sabah, Sarawak Permohonan MRSM Tingkatan 1 Online Semenanjung, Sabah, Sarawak Kalangan adik-adik Tahun 6 yang ambil UPSR tahun ini baik anda dari Semenanjung Malays...
Cara Isi Permohonan SBP 2019 Kemasukan Tingkatan 4 dan Tingkatan 1 Permohonan SBP 2019 Tingkatan 4 dan Permohonan SBP 2019 Tingkatan 1 Kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh Pelajar yang telah mengambil UPSR dan juga P...


pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com