≡ Menu

Tarikh Keputusan SPM Result 2016 pada Mac 2017

Tarikh Keputusan SPM Result 2016 pada Mac 2017

Ada kata keputusan UPSR yang anda dapat kalau result agak mengecewakan pun tidak mengapa.

keputusan spm

Begitu juga dengan keputusan PT3, walaupun result yang diperolehi tidak seperti yang anda inginkan. Masih ada peluang seterusnya untuk anda.

Tetapi tidak untuk anda yang mahu perjalanan mudah bagi jurusan dan bidang yang anda ingin bagi lepasan SPM untuk sambung ke pengajian tinggi, keputusan SPM result sangat penting buat diri dan perjalanan hidup selepas daripada itu.

Oleh itu penting untuk anda memperolehi keputusan SPM result yang baik. Untuk anda mahu mengetahui dan mahu melakukan semakan tarikh keputusan SPM Result 2016 boleh anda semak pada butiran di bawah ini :

Informasi Semakan Keputusan SPM Result

Perkara Butiran dan Pautannya
Tarikh keputusan SPM 18 Mac 2017
Semakan SPM result secara online KLIK SINI (akan diaktifkan kelak. Nantikan)
Semakan secara SMS Taip : SPM<jarak>No Kad Pengenalan<jarak>No Angka Giliran dan hantar ke 15888
Contoh: SPM 992806096551 KC003B093 hantar ke 15888
Cara ambil slip keputusan Boleh ambil di sekolah anda masing-masing bermula pukul 10 pagi. Manakala calon persendirian boleh melakukan semakan dengan Jabatan Pendidikan Negeri JPN terdekat dan dalam pada masa yang sama anda akan dimaklumkan melalui surat kiriman pos

 

P/S : Mypt3 harapkan anda mendapatkan keputusan yang anda inginkan. Gunakan masa yang ada ini menjelang tarikh yang mendebarkan dalam hidup anda dengan sebaiknya. Berdoa dan terus berdoa dan bertawakal.

PP/S : Gunakan peluang yang ada untuk membuat sebaik mungkin. jangan sia-siakan peluang yang ada di depan mata anda. Tdak berguna menangis dan berduka di kemudian hari.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

SPM Jadual 2016 Peperiksaan Sijil Pelajaran Malays... SPM Jadual 2016 Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia adalah penting untuk masa depan dan halatuju anda selepas i...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: