≡ Menu

Siapa Menang dan Kalah keputusan EPL Terkini malam tadi

Siapa Menang dan Kalah keputusan EPL Terkini malam tadi

Boleh dikatakan kualiti Bundesliga semakin meningkat naik melihatkan kualiti permainan di pentas pertemuan pasukan terhebat di Eropah. La Liga kini pula merupakan majoriti pemenang Piala Dunia dan memiliki dua pemain terbaik dunia iaitu Cristiano Ronaldo dari Real Madrid dan Lionel Messi dari Barcelona.

keputusan epl terkini

Walaubagaimanapun, Liga Perdana Inggeris (English Premier League) kekal sebagai liga yang paling berkuasa dan popular di dunia.

Live Keputusan EPL Malam Tadi

Semak sendiri keputusan EPL seperti di bawah ini melibatkan pasukan pilihan samada Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, West Ham United, West Bromwish Albion, Watford, Tottenham Hotspur, Swansea City, Stoke City, Southampton, Newcastle United, Manchester city, Leicester City, Huddersfield Town, Everton, Crystal Palace, Burnley, Brighton, Bournemouth.

Semak Kedudukan Carta Liga perdana Inggeris

P/S : Kami nasihatkan anda bookmark halaman keputusan EPL terkini ini. Mudah untuk anda semak dan check dari masa ke semasa.

6 Sebab Perlawanan dan Keputusan EPL Cukup Popular

1. Semestinya ia dapat daripada live streaming dan siaran langsung daripada kaca televisyen dari seluruh dunia. Setiap kali perlawanan Liga Perdana Ingeris, berjuta-juta mata tertumpu kepada siaran langsung EPL samada ia dilanggan atau yang dilanggan secara percuma. Ini termasuklah juga tumpuan terhadap keputusan EPL pada setiap minggu. Berdasarkan statistik, sejumlah 600 juta tontotan setiap minggu dari 200 buah negara.

2. Berbanding Liga lain termasuk La Liga, SERIE A Itali, Bundesliga Jerman yang hanya tertumpu kepada dua, tiga pasukan hebat sahaja. Contohnya di La Liga ada pasukan Barcelona dan Real Madrid. Tetapi di Liga Perdana Inggeris, ada Mancehster United, Manchester City, Chelsea, Liverpool dan tidak lupa juga Tottenham Hotspur. Tiada siapa yang dapat menjangka dengan tepat daripada awal siapa yang bakal jadi juara EPL. Malah pasukan hebat pun boleh kalah kepada pasukan bawahan. Itu menyebabkan keputusan EPL pada setiap minggu sangat menarik.

3. Sebenarnya setiap pasukan pertengahan contohnya mampu jadi juara LIga Perdana Inggeris. Siapa snagka Leicester mampu jadi juara. Tiada suapa menduga. Ini menambahkan lagi debaran dan kehangatan liga ini.

4. Ya…walaupun dua pemain terbaik dunia seperti Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo tidak bermain di EPL sebaliknya di La Liga Sepanyol, tetapi kami boleh katakan banyak nama-nama hebat pemain bola sepak ramai di Liga Perdana Ingeris.

5. Perana stadium dan penyokong bola sepak EPL tidak boleh dinafikan Riuh! Dan boleh rasakan kehangatan sokong mereka setiap kali perlawanan EPL berlangsung. Kecanggihan dan keselesaan stadium bertaraf dunia EPL menambahkan keseronokkan datang menonton perlawanan EPL

6. Pendapatan dari siaran langsung menyebabkan kebanyakan kelab-kelab mampu berbelanja mewah untuk menarik nama-nama besar dalam bola sepak dunia. Kajian mendapati, berita terkini mengenai perpindahan pemain sangat menarik minat peminat bola sepak dan itulah yang berlaku kepada Liga Perdana Inggeris. Meriah!

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Kedudukan Carta : Keputusan Liga Super Terkini 2018 Kedudukan Carta : Keputusan Liga Super Terkini 2018 Liga Super 2018 atau dikenali dan dijenamakan kepada Unifi Liga Super 2018 menjadi pentas yang cu...
Siapa Juara Keputusan Piala Dunia 2018 Terkini Russia Siapa Juara Keputusan Piala Dunia 2018 Terkini Russia Pada bulan Jun 2018 dan Julai 2018 ini, semua mata peminat bola sepak dunia akan tertumpu ke ar...


pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com