≡ Menu

Ini Jadual Peperiksaan PT3 2018 : Jadual Kajian, Ujian Lisan, Bertulis

Jadual Peperiksaan PT3 Tahun 2018 : Jadual Waktu Kajian, Ujian Lisan dan Bertulis

Akhirnya Lembaga peperiksaan Malaysia (LPM) melalui pekeliling yang ditandatangani oleh Datin Nawal Binti Sallejh selaku Pengarah Peperiksaan Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah pun mengeluarkan dan mengedarkan jadual peperiksaan PT3 bagi siri tahun 2018

jadual peperiksaan pt3

Pekeliling tersebut bakal dijadikan rujukan kepada semua calon peperiksaan PT3 kali ini supaya setiap apa yang mereka jawab kelak menepati kehendak dan format yang ditetapkan untuk tahun ini.

Calon Peperiksaan PT3 perlukan memastikan mereka telah pun membaca dengan teliti setiap garis panduan dan juga arahan pentaksiran dalam Jadual Peperiksaan PT3 ini dan dalam pada masa yang sama Borang pengakuan tersebut ditandatangani.

Di bawah ini MyPT3 kongsikan bersama dengan anda Jadual Peperiksaan PT3 daripada

  • subjek yang melibatkan kajian kes seperti kerja kursus Sejarah dan juga Geografi
  • diikuti ujian lisan mendengar dan ujian bertulis seperti subjek Bahasa Inggeris, Sains, Kemahiran Hidup (Pertanian, Keusahawanan, Ekonomi Rumah tangga, Kemahiran teknikal), Pendidikan Islam, Bahasa Arab, Bahasa Cina, Bahasa Tamil dan Bahasa Punjabi, Bahasa Iban, Bahasa Kadazan, Matematik dan Bahasa Melayu.

Jadual Peperiksaan PT3 membolehkan anda semak daripada masa ke semasa sehingga menjelang peperiksaan lisan dan bertulis PT3 kelak. Calon Pt3 dijangka sibuk menyiapkan Tugasan Pt3 dan juga Kerja Kursus sibuk dengan ujian pelbagai instrumen Geografi dan ujian pelbagai instrumen sejarah antara bulan Jun dan Julai ini.

Semak Jadual Peperiksaan PT3 Bagi Tahun 2018

Alhamdulillah, Mypt3 telah pun kemaskini yang lebih lengkap dan terperinci dengan jadual bertulis, jadual lisan PT3 yang boleh anda semak melalui informasi yang dikongsikan pada jadual di bawah ini :

Perkara Tarikh
Tarikh Ujian Instrumen Sejarah Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Instrumen Geografi Akan dikemaskinikan
Tarikh ujian bertutur Bahasa Melayu; Bahasa Inggeris Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa Melayu Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa Inggeris Akan dikemaskinikan
Tarikh Jadual Peperiksaan PT3 KLIK SINI (Akan dikemaskinikan)

 

Untuk makluman anda pautan akan diaktifkan apabila jadual PT3 sudah dikeluarkan secara rasmi.

P/S : Semoga usaha dan pengorbanan untuk peperiksaan PT3 anda kali ini dipermudahkan. Kami doakan kejayaan untuk adik-adik semua.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Kerja Kursus Geografi PT3 2018 Tingkatan 3: Panduan Tugasan? Contoh tugasan folio Kerja Kursus Geografi PT3 2018 Tingkatan 3: Panduan Tugasan bagi kajian taburan guna tanah dengan peta lakar? Alhamdulillah, rat...
Contoh Kerja Kursus Sejarah PT3 2018 : Rujukan Terbaik Tingkatan 3? Contoh Kerja Kursus Sejarah PT3 2018 : Contoh Rujukan Terbaik Tingkatan 3? Terdapat beberapa contoh rujukan yang ingin dikongsikan bersama dengan adi...
Contoh Soalan Ujian Lisan Bertutur Bahasa Melayu PT3 BM Ujian Lisan Bertutur Bahasa Melayu PT3 BM. Contoh Soalan? Perjuangan calon PT3 diteruskan lagi apabila bermula hari ini berlangsungnya ujian bertutur...


pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2018 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com