≡ Menu

Jadual Peperiksaan PT3 Tahun 2017 : Jadual Waktu Kajian, Ujian Lisan dan Bertulis


Jadual Peperiksaan PT3 Tahun 2017 : Jadual Waktu Kajian, Ujian Lisan dan Bertulis

Akhirnya Lembaga peperiksaan Malaysia (LPM) melalui pekeliling yang ditandatangani oleh Datin Nawal Binti Sallejh selaku Pengarah Peperiksaan Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah pun mengeluarkan dan mengedarkan jadual peperiksaan PT3 bagi siri tahun 2017.

jadual peperiksaan pt3

Pekeliling tersebut bakal dijadikan rujukan kepada semua calon peperiksaan PT3 kali ini supaya setiap apa yang mereka jawab kelak menepati kehendak dan format yang ditetapkan untuk tahun 2017 ini.

Calon Peperiksaan PT3 2017 perlukan memastikan mereka telah pun membaca dengan teliti setiap garis panduan dan juga arahan pentaksiran dalam Jadual Peperiksaan PT3 ini dan dalam pada masa yang sama Borang pengakuan tersebut ditandatangani.

Di bawah ini MyPT3 kongsikan bersama dengan anda Jadual Peperiksaan PT3 2017 daripada

  • subjek yang melibatkan kajian kes seperti kerja kursus Sejarah dan juga Geografi
  • diikuti ujian lisan mendengar dan ujian bertulis seperti subjek Bahasa Inggeris, Sains, Kemahiran Hidup (Pertanian, Keusahawanan, Ekonomi Rumah tangga, Kemahiran teknikal), Pendidikan Islam, Bahasa Arab, Bahasa Cina, Bahasa Tamil dan Bahasa Punjabi, Bahasa Iban, Bahasa Kadazan, Matematik dan Bahasa Melayu.

Jadual Peperiksaan PT3 2017 membolehkan anda semak daripada masa ke semasa sehingga menjelang peperiksaan lisan dan bertulis PT3 kelak. Calon Pt3 2017 dijangka sibuk menyiapkan Tugasan Pt3 dan juga Kerja Kursus sibuk dengan ujian pelbagai instrumen Geografi dan ujian pelbagai instrumen sejarah antara bulan Jun dan Julai 2017 ini.

Jadual Waktu Peperiksaan PT3 Tahun 2017

Alhamdulillah, Mypt3 telah pun kemaskini yang lebih lengkap dan terperinci dengan jadual bertulis, jadual lisan PT3 2017 yang boleh anda semak melalui informasi yang dikongsikan pada jadual di bawah ini :

Perkara Tarikh
Tarikh Ujian Instrumen Sejarah Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Instrumen Geografi Akan dikemaskinikan
Tarikh ujian bertutur Bahasa Melayu; Bahasa Inggeris Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa Melayu Akan dikemaskinikan
Tarikh Ujian Mendengar Bahasa Inggeris Akan dikemaskinikan
Tarikh Jadual Peperiksaan PT3 KLIK SINI (Akan dikemaskinikan)

Untuk makluman anda pautan akan diaktifkan apabila jadual PT3 2017 sudah dikeluarkan secara rasmi.

P/S : Semoga usaha dan pengorbanan untuk peperiksaan PT3 2017 anda kali ini dipermudahkan. Kami doakan kejayaan untuk adik-adik semua.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

e Semakan Keputusan Peperiksaan MRSM Online bagi S... e Semakan Keputusan Peperiksaan MRSM Online bagi Setiap Semester Sekarang ini cukup mudah. Ingat dahulu jikalau dapat keputusan peperiksaan setiap ...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: