≡ Menu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Semakan Jadual Kursus Haji Asas : Bila Tarikh Penerbangan

Jadual Kursus Haji Asas di Malaysia : Bila Tarikh Penerbangan

Kami ingin ucapkan tahniah kepada jemaah haji yang berjaya terpilih oleh Lembaga Tabung Haji dan mendapatkan panggilan dan jemputan Ilahi untuk menunaikan ibadah haji, rukun Islam kelima. Alhamdulillah.

jadual kursus haji

Bagi memudahkan kelancaran dan kefahaman bagi menjalankan ibadah Haji dengan harapan mendapatkan Haji yang Mabrur, pihak Lembaga Tabung Haji telah berbesar hati untuk menyediakan kepada anda senarai jadual kursus haji yang boleh anda ikuti termasuk lokasi kursus asas haji itu diadakan di mana.

Kursus Haji ini akan diadakan di seluruh Malaysia termasuk Sabah, Sarawak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Selangor, Perak, Johor, Melaka, Pulau Pinang (Penang), Kedah, Perlis, Kuala Lumpur, Putrajaya dan juga Negeri Sembilan. Biasanya akan diadakan di lokasi masjid di setiap negeri di Malaysia.

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam Jadual Kursus Haji Ini?

1. Wajib hadir yang mana akan perlu menghadiri sejumlah 17 sesi kesemuanya. Setiap sesi akan mengambil masa selama tempoh 2 jam lamanya. Macam-macam yang anda akan belajar. Biasanya jikalau anda semak jadual kursus haji seperti yang anda boleh semak pada pautan di jadual bawah ini, ia akan diadakan di antara bulan Rabiulawal sehinggalah ke Jamadilakhir.

Perkara Butirannya
Semak dan Check Jadual Kursus Haji 2018 yang Terkini KLIK SINI
Tarikh Penerbangan Jemaah Haji pergi ke Tanah Suci Di antara 1 Zulkaedah sehingga 3 Zulhijjah
Tarikh Penerbangan Jemaah Haji balik ke Malaysia 16 Zulhijjah hingga 14 Muharram

 

2. Selepas Kursus Asas Haji diadakan. Anda pelru ikuti perlu kursus haji peringkat intensif. Kali ini sesi tidak lama. Hanya diadakan selama tempoh 2 hari sahaja di antara bulan rejab dan Syaaban. Tujuannya hanya satu mampu mempertingkatkan lagi kefahamana anda ketika menjalankan inadah haji terutamanya aspek paraktikal

3. Akhir sekali, sebelum anda berangkat ke Tanah suci, anda akan dikehendaki untuk berkumpul beramai-ramai melibatkan jemaah haji dari seluruh negeri anda selama hanya satu hari sahaja sebagai persediaan terakhir sebelum berangkat.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Pengumuman Dividen Tabung Haji 2017 : Tarikh Kelua... Pengumuman Dividen Tabung Haji 2017 : Tarikh Keluar Tahun 2018 Sekarang ini dianggarkan sejumlah 600,000 yang menyimpan duit simpanan masing-masing d...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com