≡ Menu

Hrmis Login : Sistem Pengurusan Maklumat Penjawat Awam

Hrmis Login Sistem Pengurusan Maklumat Penjawat Awam (eghrmis2)

Musim hujung tahun 2018 ini, seperti biasa penjawat awam perlu masuk sistem HRMIS2 untuk memasukkan beberapa data dan dan maklumat yang diperlukan untuk dikemaskinikan.

hrmis

Sistem ini mengandungi beberapa fungsi yang disediakan seperti pengurusan cuti, istihar harta, penilaian prestasi, pekeliling cuti tanpa rekod, borang kebenaran keluar pejabat.

Malangnya, ramai yang mengadu sistem ini sangat slow.

Ramai yang berharap supaya kerajaan siasat habis-habisan berapa banyak duit dah hangus pasal sistem ini, dan memperbaiki secepat mungkin.

Antara Aduan Sistem eghrmis2

  1. Ada yang terpaksa tunggu sehingga 4 jam lamanya untuk hrmis login
  2. Sistem yang ada tidak user friendly. Sangat sukar untuk digunakan
  3. Mereka mengatakan tulis di borang manual lebih laju berbanding sistem eghrmis2 ini
  4. Ramai yang mempersoalkan apa gunanya sistem ini buat soal kaji selidik selepas setiap kali log out jikalau langsung tidak mahu ambil pendekatan untuk memudahkan pengguna atau mesra pengguna.
  5. Tak kira akses melalui jpa ke atau mana-mana link sistem online ini dari portal laman web kerajaan yang lain samada egnet atau hrmisone atau hrmis2 atau ada juga hrmis zon pantai timur, tetap sama sahaja
  6. Hrmis2 ini tak boleh buka kalau guna macbook Apple

hrmis login

Tips Menggunakan Sistem Hrmis Login

  1. Anda dinasihatkan untuk login hrmis pada pukul 3 pagi. Insyaallah smooth dan lebih mudah untuk akses berbanding pada waktu lain. Tetapi anda perlu berkorban untuk berjaga awal pagi untuk menggunakan sistem yang ada seperti ini
  2. Harap jangan ada yang buat last minit. Takut takut akahirnya tak berkesempatan untuk menyelesaikannya. INi kerana anda perlu tahu, bukan anda sahaja yang suka buat kerja last minit. Berdasar pengalaman kami, pada tarikh akhir sistem akan bertambah lambat dek kerana ramai buat last minit

hrmis2

Contoh Kebaikan Sistem Hrmis2

Sistem ini bagus, baru-baru ini salah seorang pembaca telah berkongsi cerita dengan Mypt3 mengatakan anaknya terpaksa di masukkan ke hospital sebab kena jangkitan kuman dekat paru- paru

Kebetulah hari Ahad, beliau hantar anaknya di hospital. Hanya tunjuk kad staf sebagai bukti kita kerja kerajaan. Kad staf memang letak dalam kereta nasib baik and kakitangan hospital tanya samada anak beliau itu dah daftar sebagai tanggungan kalau dah terus dia print GL dr komputernya.

Jikalau sebelum ini kita kena pergi pejabat untuk ambil GL, nak kena tunggu tandatangan bos lah…dan laku 3 bulan sahaja..sekarang  lebih mudah.. baginya lah. Lebih mudah.

P/S : Ada berita baik, untuk semua ada berlakunya beberapa meeting dengan JPA HRMIS2. Mereka berjanji akan memperbaiki pada masa terdekat.


Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah: