≡ Menu

egTukar 2017 Guru KPM sesi Januari, Jun, April, SeptemberegTukar 2017 Guru KPM sesi Januari, Jun, April, September

Melihatkan kepada lambakan permintaan yang kalangan guru terutamanya yang sudah berkeluarga tetapi masing-masing tinggal berjauhan di mana menghantar permohonan agar mereka diberikan penempatan yang dekat antara satu sama lain berdasarkan negeri ataupun mengikut daerah, Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah berbesar hati untuk melakukan rombakan terhadap sistem egtukar 2017 ini.

egtukar

Terbaru kalangan para guru dan cikgu boleh dapatkan pilihan pertukaran melalui aplikasi egtukar guru KPM 3 kali setahun iaitu sesi Januari, sesi April, sesi September dan tidak lupa juga memperkenalkan sistem lampu isyarat

Di bawah ini Mypt3 kongsikan senarai skim gred dalam perkhidmatan pendidikan yang diberikan untuk hantar permohonan egtukar guru 2017?

Antaranya ialah :

  1. GRED DG29
  2. DG32 (KUP TIME-BASED)
  3. DG34 (KUP TIME-BASED)
  4. DG38 (KUP TIME-BASED)
  5. DG41, DG42
  6. DG44 (KUP TIME-BASED)
  7. DG48 (KUP TIME-BASED)
  8. DG52 (KUP TIME-BASED)
  9. DG54 (KUP TIME-BASED)

Semak Pautan Penting Sistem Egtukar 2017 Guru KPM

PerkaraButirannya
Tarikh keputusan untuk sesi Januari 2017Akan dikemaskinikan
Semakan egtukar Guruepgo.moe.gov.my
Cara bagaimana guna aplikasiSemak SINI
Soalan Lazim yang sering ditanya untuk permohonanKLIK SINI
Semakan kekosongan opsyen yang ada mengikut sistem lampu isyaratCHECK SINI

Diharapkan anda menggunakan sistem lampu isyarat yang canggih ini sebaiknya. Jangan minta pindah ke sesuatu negeri atau daerah jikalau tiada kosong. Ini kerana, permohonan anda akan ditolak mentah-mentah.

Satu lagi jikalau anda terlibat secara langsung untuk kalangan pelajar anda yang sedang menghadapi peperiksaan besar seperti UPSR, PT3 ataupun SPM, permohonan anda juga sama sekali tidak akan dilayan.

P/S : Untuk makluman anda jika gagal, tiada surat menyurat atau rayuan. Anda perlu hantar permohonan untuk mendapatkansesi lain pula. Ada 3 sesi pertukaran setiap tahun. Pilih sahaja samada Januari, April ataupun September.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

eOperasi Keberadaan Guru Online KPM eOperasi Keberadaan Guru Online KPM Sekarang dunia tanpa sempadan. Guru-guru pun tidak terkecuali.Kementerian Pendidikan malaysia KPM menyedari t...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2016 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: