Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
≡ Menu

Hasil Keputusan egTukar 2018 Untuk Pertukaran Sesi Januari Jun

Keputusan egTukar 2018 Untuk Permohonan Pertukaran Sesi Januari Jun

Melihatkan kepada lambakan permintaan yang kalangan guru terutamanya yang sudah berkeluarga tetapi masing-masing tinggal berjauhan di mana menghantar permohonan agar mereka diberikan penempatan yang dekat antara satu sama lain berdasarkan negeri ataupun mengikut daerah, Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah berbesar hati untuk melakukan rombakan terhadap sistem egtukar ini.

keptuusan egtukar

Terbaru kalangan para guru dan cikgu boleh dapatkan pilihan pertukaran melalui aplikasi egtukar guru KPM 2 kali setahun iaitu permohonan sesi Januari, permohonan sesi Jun. Tiada lagi sistem secara offline, semuanya perlu dilakukan secara online.

Di bawah ini Mypt3 kongsikan senarai skim gred dalam perkhidmatan pendidikan yang diberikan untuk hantar permohonan egtukar guru

Antaranya ialah :

  1. GRED DG29
  2. DG32 (KUP TIME-BASED)
  3. DG34 (KUP TIME-BASED)
  4. DG38 (KUP TIME-BASED)
  5. DG41, DG42
  6. DG44 (KUP TIME-BASED)
  7. DG48 (KUP TIME-BASED)
  8. DG52 (KUP TIME-BASED)
  9. DG54 (KUP TIME-BASED)

Pautan Penting Sistem Keputusan Egtukar Gur

Perkara Butirannya
Permohonan egtukar epgo.moe.gov.my
Semakan keputusan egtukar Guru KLIK SINI
Cara bagaimana guna aplikasi Semak SINI

Diharapkan anda menggunakan sistem lampu isyarat yang canggih ini sebaiknya. Jangan minta pindah ke sesuatu negeri atau daerah jikalau tiada kosong. Ini kerana, permohonan anda akan ditolak mentah-mentah.

Satu lagi jikalau anda terlibat secara langsung untuk kalangan pelajar anda yang sedang menghadapi peperiksaan besar seperti UPSR, PT3 ataupun SPM, permohonan anda juga sama sekali tidak akan dilayan.

P/S : Untuk makluman anda jika gagal, tiada surat menyurat atau rayuan. Anda perlu hantar permohonan untuk mendapatkan sesi lain pula. Ada 2 sesi pertukaran setiap tahun. Pilih sahaja samada Januari, ataupun sesi Jun.

PP/S : Anda doakan moga-moga keputusan egtukar lulus dan memihak kepada anda

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

SPS SSO Sistem Single On : Akses Mudah APDM, EMIS ... SPS SSO Sistem Single On. Akses Mudah APDM, EMIS Eoperasi? Pelbagai rungutan yang boleh kita dengar daripada kalangan guru dengan sistem yang dilih...
eOperasi Keberadaan Guru Online KPM eOperasi Keberadaan Guru Online KPM Sekarang dunia tanpa sempadan. Guru-guru pun tidak terkecuali. Kementerian Pendidikan malaysia KPM menyedari tren...
Semakan NKRA : SAPS Ibu Bapa Sekolah Rendah Sekola... Semakan NKRA : SAPS Ibu Bapa Sekolah Rendah dan Sekolah menengah secara online. Sistem analisis peperiksaan sekolah Semakan Ibu Bapa NKRA Sistem Anal...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: